Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Математичне моделювання якості харчових продуктів(2019) Гуць, Віктор Степанович; Русавська, Валентина Андріївна; Коваль, Ольга АндріївнаПредставлена теорія кінетичного моделювання стану продукту як матеріальної системи доя визначення терміну придатності і проміжного стану в будь-який момент зберігання харчових продуктів на основі диференціальних рівнянь другого порядку за показником активності води, що відкриває можливості розробки стандартів оцінки якості харчових продуктів інструментальними методами, більш точно у порівнянні з існуючими сенсорними. The presented theory of kinetic modeling of the state of a product as a material system for determining the shelf life and intermediate state at any time of food storage based on second-order differential equations in terms of water activity, which opens up the possibility of developing standards for assessing food quality using instrumental methods, more accurately compared to existing touch.Документ Моделювання зміни якості харчових продуктів за показником активності води(2019) Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор СтепановичПредставлена математична модель стану матеріальної системи у вигляді диференціального рівняння другого порядку. Її рекомендовано використовувати для прогнозування псування різних харчових продуктів, визначенні терміну їх придатності в будь-який час зберігання за показником активності води. The mathematical model of the state of the material system in the form of a differential equation of the second order is presented. It is recommended to use it to predict the damage to various food products, to determine the shelf life at any time of storage on the indicator of water.Документ Застосування методів прикладної реології при аналізі якості харчових продуктів(2017) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга АндріївнаЗапропоновано визначати зміну якості харчових продуктів при зберіганні, шляхом аналізу їх реологічних властивостей. Представлена математичну модель, процесу релаксації напруги.Документ Використання математичних моделей при аналізі якості продуктів харчування(2017) Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор СтепановичЗапропоновано використовувати рівняння для пошуку оптимального стану продукту шляхом прогнозування показників його якості. Розроблено програму пошуку значень показників незалежних факторів і їх зв’язку з параметром оптимізації на базі методів символьної комп’ютерної математики. It is proposed to use the equation to find the optimal state of a product by predicting its quality indicators. A program for finding the values of indices of independent factors and their relation to the optimization parameter based on the methods of symbolic computer mathematics is developed.Документ Різання багатошарових харчових продуктів(2013) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій ОлександровичОсновна особливість різання багатошарових матеріалів - залежність зусилля різання та якості процесу від: розміщення шарів матеріалу відносно руху леза; конструкцій леза та основи, на якій знаходиться матеріал; способу фіксації матеріалу при різанні. The main feature of multilayer cutting materials - dependence cutting efforts and the quality of the process: placing layers of material relative movement of the blade; blade designs and the basis on which the material; the method of fixing material when cutting.Документ Експрес-метод визначення консистенції харчових продуктів(2013) Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор СтепановичДля визначення структурно-механічних властивостей м’яса внесено зміни в програмне забезпечення (ULTRA UD2-70). Прилад дозволяє отримувати відповідні значення аналога коефіцієнта пористості, а також візуальну картину стану структури продукту, яка слугує показником його консистенції.Документ Розрахунок реологічних коефіцієнтів харчових дисперсних систем(2015) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга АндріївнаЗапропонований метод побудови і аналізу реологічної моделі харчових дисперсних систем є складовою теорії моделювання структурно-механічних властивостей в’язко-пружно-пластичних продуктів. The method of analysis and rheological model of food disperse systems is part of the theory of modeling the structural and mechanical properties of visco-elastic-plastic products.