Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 30
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу трансглютамінази на властивості м’ясної системи у виробництві реструктурованих шинок
    (2016) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Філоненко, Михайло Ігорович; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна
    У традиційній технології виробництва реструктурованих виробів для отримання монолітного продукту, підвищення виходу готових виробів застосовують синтетичні функціонально-технологічні добавки. З метою отримання оптимального технологічного ефекту були проведені дослідження, спрямовані на визначення раціональної кількості трансглютамінази у складі реструктурованих м'ясних систем. В ході експериментальних досліджень визначали дію ферменту трансглютамінази на реструктуровані модельні м'ясні системи для шинкових виробів з яловичини 1 сорту. In the traditional technology of production of restructured products to produce a monolithic product, increasing the yield of finished products, use of synthetic functional and technological additives. In order to obtain optimal technological effect, studies have been carried out to determine the rational amount of transglutaminase in the composition of the restructured meat systems. In the course of experimental studies, the effect of the enzyme transglutaminase on the restructured model meat systems for ham products from beef 1 grade was determined.
  • Ескіз
    Документ
    Переваги використання казеїнату натрію в технології реструктурованих шинок
    (2017) Жук, Вікторія Олександрівна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна
    В технології виробництва м’ясопродуктів використовують молочно-білкові препарати, які покращують функціональні властивості м’ясних систем. Казеїнат натрію використовують в технології реструктурованих шинок для покращення продукту. Milk-protein preparations, which improve the functional properties of meat systems, are used in meat production technology. Caseinate sodium is used in the technology of restored tins to improve the product.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясні продукти для людей з активним способом життя
    (2017) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Коваленко, Сергій Володимирович; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна
    Раціональне харчування являється одним з найважливіших факторів здорового способу життя, що стимулює людей до занять спортом, вживання корисної, екологічно чистої їжі, з’являється сенс позбутися від шкідливих звичок та зайвої ваги. Більшість людей бажає вживати найбільш якісні, низькокалорійні та смачні харчові продукти, до яких відносяться і м’ясні. Враховуючи важливу роль харчових волокон у харчуванні, зростає необхідність збагачення ними м’ясних продуктів. Rational nutrition is one of the most important factors in a healthy lifestyle, which stimulates people to exercise, use of useful, environmentally friendly food, it makes sense to get rid of bad habits and excess weight. Most people want to use the best quality, low-calorie and delicious foods that include meat. Given the important role of dietary fiber in the diet, the need for enriching them with meat products is increasing.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення м’ясних продуктів мінеральними речовинами
    (2017) Морозова, М. А.; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна
    Харчування забезпечує нормальну життєдіяльність організму за умови вмісту необхідної кількості білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин і води в необхідних для організму співвідношеннях. Мінеральні речовини беруть участь у багатьох метаболічних процесах організму та забезпечують його здорове функціонування.
  • Ескіз
    Документ
    Використання трансглютамінази у виробництві шинкових виробів
    (2015) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Філоненко, Михайло Ігорович; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна
    Одним із напрямків удосконалення технології шинкових виробів є технологія, заснована на використанні шротованого м'яса, яка дозволяє найбільш повно і, що особливо важливо, найбільш ефективно використовувати високоякісну м'ясну сировину. При виробництві таких продуктів однією з найбільш важливих складових є отримання монолітного продукту з щільною, однорідною структурою. One of the improved technology shynkovyh products are technology based on the use of meat shrotovanoho that allows the most complete and most importantly, the most effective use of high quality raw meat. The production of such products one of the most important components of the product is getting reinforced with a dense, homogeneous structure.
  • Ескіз
    Документ
    Використання розторопші плямистої для створення продуктів гепатопротекторного спрямування
    (2014) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Повх, Тетяна Михайлівна; Палій, Інна Василівна
    Питання створення харчових продуктів оздоровчо-профілактичного призначення є особливо актуальним в наш час, у зв'язку з чим з метою розробки харчових продуктів гепатопротекторного спрямування як один із рецептурних компонентів використовується розторопша плямиста у вигляді відвару, шроту та олії з неї. The issue of food health-care appointments are particularly relevant in our time, and therefore to develop food hepatoprotective direction as one of the components used prescription Milk thistle in the form of decoction, meal and oil from it.
  • Ескіз
    Документ
    Властивості харчових волокон і аналіз їх застосування в м’ясопереробній галузі
    (2014) Повх, Тетяна Михайлівна; Палій, Інна Василівна; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна
    Вивчено властивості харчових волокон, функції, які вони виконують в організмі людини та вплив на організм в цілому. Проведено аналіз літературних джерел та відмічено поширене використання у виробництві ліверних, паштетних виробів, м’ясних консервів та січених напівфабрикатів пшеничної, морквяної, лимонної, бурякової клітковини. М’ясні продукти із застосуванням до 3% харчових волокон можуть використовуватись у профілактичних цілях. The properties of the fiber and the functions they perform in the human body and the effects on the body as a whole, were discovered. The literatural sources were analyzed and the widespread use in the production of liver, pashtetnyh products, canned meat and chopped semis of wheat, carrot, lemon, beet fiber, was noted. Meat products, with usage up to 3% of dietary fiber, may be used prophylactically.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології фаршированих напівфабрикатів з м’яса птиці
    (2014) Пархоменко, Олена Олегівна; Повх, Тетяна Михайлівна; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна
    Удосконалення технології окостів фаршированих з м’яса птиці за рахунок використання олії, шроту та відвару розторопші, що дозволить отримати харчові продукти оздоровчо-профілактичного призначення. В розроблених окостах досліджувались органолептичні, фізико-хімічні, функціонально-технологічні показники, а також вміст макро- та мікроелементів стандартними методами. Improving the technology of chicken convenience foods by the use of oil, meal and broth sílybum mariаnum, which will provide food health-care setting. In developed hams studied organoleptic, physico-chemical, functional and technological characteristics and content of macro-and micronutrients standard methods.
  • Ескіз
    Документ
    Використання розторопші плямистої для створення напівфабрикатів фаршированих з м’яса птиці
    (2014) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Пархоменко, Олена Олегівна
    Розроблено рецептури окостів фаршированих, збагачених вітамінами, макро- та мікроелементами за рахунок використання відвару, шроту та олії розторопші, а також капусти броколі, кедрових горіхів, що дозволить отримати харчові продукти оздоровчо-профілактичного призначення. В розроблених окостах досліджувались органолептичні, фізико-хімічні, функціонально-технологічні показники, а також вміст макро- та мікроелементів стандартними методами. Improving the technology of chicken convenience foods by the use of oil, meal and broth sílybum mariаnum, which will provide food health-care setting, which will provide food health-care setting. In developed hams studied organoleptic, physico-chemical, functional and technological characteristics and content of macro-and micronutrients standard methods.
  • Ескіз
    Документ
    Кунжутне насіння – компонент збагачення галантинів кальцієм
    (2014) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Повх, Тетяна Михайлівна
    Розроблені галантини профілактичного призначення, збагачені кальцієм, за рахунок використання кунжутного насіння та мигдалю. Galantiny of the prophylactic setting is developed, enriched a calcium, due to the use of sesame seed and migdalya.