Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Технологія світлого і темного сортів пива з цикорієм
    (2022) Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій Михайлович; Мукоїд, Роман Миколайович
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології спиртової бражки з використанням цукрового буряку
    (2015) Щербань, Василь; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович
    В світі цукровий буряк і тростину широко використовують для виробництва біоетанолу, який має високий вміст органічних сполук, які підвищують октанове число моторного палива та запобігають розшаруванню бензино-спиртових сумішей. До того ж його виробництво потребує на 20-30% менше енергоносіїв, ніж із зернової сировини. Метою роботи є удосконалення технології спиртової бражки з використанням цукрового буряку. In the world of sugar beets and cane are widely used for the production of bioethanol, which has a high content of organic compounds that increase the octane number motor fuel and prevent stratification of gasoline-alcohol mixtures. Moreover, its production requires 20-30% less energy than from grain raw materials. The aim is improving the technology of alcohol brew with the use of sugar beet.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження та удосконалення технології зброджування мелясного сусла з використанням нової осмофільною термотолерантною расою дріжджів
    (2016) Глошанчук, Катерина Олександрівна; Куц, Анатолій Михайлович; Мудрак, Тетяна Омелянівна
    Дослідити технологічні властивості нової осмофільної термотолерантної раси дріжджів В-16, яка була селекційована на кафедрі біотехнології продуктів і виноробства, в умовах зброджування мелясного сусла підвищеної концентрації сухих речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення програми розрахунку продуктів технологічного виробництва хлібопекарських дріжджів
    (2000) Омельчук, Людмила Миколаївна; Куц, Анатолій Михайлович
    Розроблена і впроваджена в навчальний процес програма по розрахунку продуктів та основного технологічного обладнання для виробництва хлібопекарських дріжджів на мелясно-спиртових заводах, які працюють по двох продуктовій схемі з використанням алгоритмічної мови EXEL на персональних комп’ютерах типу ІВМ. Developed and implemented in the educational process of the program to calculate basic products and manufacturing equipment for the production of baking yeast in molasses distilleries, working in two's Food scheme using algorithmic language EXEL on personal computers such as IBM.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу додаткового джерела азоту на зброджування висококонцентрованого сусла у спиртовому виробництві
    (2008) Шрам, Людмила; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович; Куц, Анатолій Михайлович
    Одним із способів підвищення рентабельності спиртового виробництва є використання високо – концентрованого сусла та подальше його зброджування осмофільними дріжджами. Відомо, що з підвищенням концентрації сусла зростає вплив азотного живлення на процес розмноження дріжджових клітин та ступінь зброджування. One way to improve the profitability of alcohol production is the use of high - concentrated wort and its further digestion osmophilic yeast. It is known that with an increase in the concentration of the wort increases the effect of nitrogen nutrition on the yeast cell multiplication process and the degree of fermentation.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив технологічних параметрів зброджування сусла на накопичення летких органічних домішок спиртової бражки
    (2005) Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Сизько, Валерій Борисович
    Широке впровадження енерго- і ресурсозберігаючої технології спиртових бражок з використанням низькотемпературної термоферментативної обробки крохмалевмісної сировини передбачає зниження дисперсності помелу сировини, підвищення концентрації та температури зброджування сусла. Тому з метою зменшення питомих енерговитрат та одержання етилового спирту високої якості необхідні достовірні дані про якісний і кількісний склад леткої частини бражки. The widespread introduction of energy-and resource-saving technologies alcohol brazhok using low termofermentatyvnoyi raw starch processing involves reducing dispersiongrinding of raw materials, improve concentration and temperature fermentation of wort. Therefore, in order to reduce unitenergy and obtaining ethanol quality needed reliable data on the qualitative and quantitative composition of the volatile brazhku.