Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Використання прянощів при виробництві снеків з кабачків(2024) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Вовк, Софія ВасилівнаРозглянуто можливості використання натуральних барвників та ароматизаторів у вигляді прянощів при виробництві снеків з кабачків. Підібрані композиції прянощів та розроблені рецептури для отримання солодких, солоних та гострих снеків.Документ Визначення оптимальних параметрів процесу попередньої обробки риби хек при виробництві сушеної продукції(2023) Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаДля отримання сухого продукту з хеку з відповідним вмістом солі, рибу нарізали на шматочки, розміром 5×1×1 см та витримували в розчині кухонної солі при різній концентрації 10 %, 15 %, 20 %, 25 % протягом 5-35хв з інтервалом вимірювання 5 хв, при кімнатній температурі 20 °C. Встановлено доцільність витримування шматочків у розчині солі концентрацією 10 % з додаванням прянощів протягом10 хвилин. To obtain a dry product from hake with the appropriate salt content, the fish was cut into pieces 5×1×1 cm in size and kept in a solution of table salt at different concentrations of 10%, 15%, 20%, 25% for 5-35 minutes with a measurement interval 5 min, at a room temperature of 20 °C. The expediency of keeping pieces in a salt solution with a concentration of 10% with the addition of spices for 10 minutes has been established.Документ Розширення асортименту снекової продукції на основі рибного фаршу(2021) Микиша (Жвава), Марія Володимирівна; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаОдним із нових і перспективних напрямів переробки рибної сировини є виробництво на її основі рибних фаршів з метою одержання на їх основі рибних снеків. Після підбору рецептури, формували соломку товщиною 7–5 мм та направляли на сушіння до вмісту вологи 8–10%. Отримані снеки являють собою сушені рибні палички з додаванням різних спецій та прянощів. Снекові продукти на основі фаршу з хеку відрізнялись високими органолептичними показниками та високою харчовою цінністю.Документ Використання фаршу з хеку як основної сировини для снеків(2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Микиша (Жвава), Марія ВолодимирівнаВиробництво снеків з рибного фаршу відкриває нові можливості в галузі раціонального використання морської сировини. При використанні рибного фаршу відпадає необхідність в первинній обробці риби, відсутні відходів і він легко комбінується з різними допоміжними інгредієнтами. Після підбору рецептури, формували соломку товщиною 7-5 мм та направляли на сушіння до вмісту вологи 8-10%. Отримані снеки являють собою сушені рибні палички з додаванням різних спецій та прянощів.Документ Розширення асортименту рибних снеків(2020) Микиша (Жвава), Марія Володимирівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана ВасилівнаДля виробництва снеків використовували філе хеку, яке нарізали на смужки 10×1,5 см паралельно хребтовій лінії. Отримані шматочки витримували протягом 10 хв в 10%-му розчину кухонної солі з додаванням прянощів (коріандру, базиліку, перцю червоного чилі та хмелі-сунелі) при кімнатній температурі 20°C для досягнення відповідного смаку продукту. Після цього шматочки висушували конвективним способом та в полі НВЧ при температурі 60°C. Одержані снеки з хеку мали приємний зовнішній вигляд, гармонійний смак та аромат.