Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Використання пакету SCRIBUS для підготовки фахівців видавничо-поліграфічної справи(2023) Десик, Микола Григорович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаОб’єктом дослідження є визначення доцільності використання в навчальному процесі ЗВО вільного пакету Scribus в порівнянні з платними пакетами, наприклад, Adobe inDesign, при підготовці фахівців видавничо-поліграфічної галузі.Документ Шляхи підвищення ідеальності пакувальних машин-автоматів(2023) Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій Володимирович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаСтворення прогресивних зразків пакувальних машин-автоматів є дуже складною науково-технічною проблемою, що базується на початкових умовах і включає розвиток технологій проєктування, машинобудування та пакування.Документ Морфологічний аналіз машин для пакування в’язко-пластичних харчових продуктів та дослідження вагових дозувальних пристроїв(2021) Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Михайлик, Борис Вадимович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаМорфологічний аналіз із застосуванням морфологічного ящика широко застосовується під час дослідження різних технічних систем, у т.ч. і пакувального обладнання. Метою проведених досліджень є аналіз типових функціональних мехатронних модулів пакувальних машин для визначення усіх їх потенційно можливих конструктивних виконань. З усіх дій, що потенційно може виконувати досліджувана технічна система розглядаються лише ті, які призводять до бажаного результату – якісна реалізація процесу пакування з отриманням паковань відповідної форми, кількості та якості.Morphological analysis using a morphological box is widely used during the study of various technical systems, including and packaging equipment. The purpose of the research is to analyze the typical functional mechatronic modules of packaging machines to determine all their potential constructive performances. Of all the actions that can potentially perform the studied technical the system is considered only those that lead to the desired result - quality implementation the packaging process to obtain packaging of the appropriate shape, quantity and quality.Документ Новітній підхід до підготовки фахівців для харчового машинобудування за умови застосування мехатронно-модульного принципу побудови машин(2019) Гавва, Олександр Миколайович; Блаженко, Сергій Іванович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаДосягнення в галузі мехатроніки є визначальним у формуванні нового технологічного базису, який обумовлює та визначає рівень технічного переоснащення і технічний прогрес у найважливіших сферах економіки. Упровадження у навчальний процес новітніх підходів до створення технічних систем дасть можливість продукувати конкурентоспроможну техніку, технологію та продукцію. Achievements in the field of mechatronics are decisive in the formation of a new technological basis, which determines and determines the level of technical re-equipment and technological progress in the most important areas of the economy. Introducing into the educational process the latest approaches to the creation of technical systems will enable the production of competitive technology, technology and products.Документ Шляхи підвищення ефективності використання енергії вторинної пари при кип'ятінні пивного сусла(2016) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаВідповідно до отриманих даних можна зробити висновок, що найбільш ефективним є витрати води в межах 4,3 - 4,6 л/хв. При даних витратах випарена вода з сула повністю конденсується, тобто близько 70% енергії пари переходить на нагрівання води. Також при вище зазначених витратах води спостерігається максимальна інтенсивність випаровування.Документ Шляхи економії теплової енергії при виробництві пивного сусла(2015) Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаНа сьогоднішній день ринок пива в Україні є досить потужним і насиченим. Тому, останнім часом, пивоварні підприємства здійснюють інвестиції не тільки у розширення асортименту та покращення якості напоїв, але й у підвищення ефективності виробництва. Today the beer market in Ukraine is quite powerful and rich. So, recently, breweries invest not only expand the range and improve the quality of drinks, but also improve efficiency.Документ Використання альтернативної системи щадного кип’ятіння, як способу скорочення витрат теплової енергії(2015) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Удодов, Сергій ОлександровичПитання раціонального використання тепло-енергоресурсів постає наразі актуальним для підприємств пивоварної промисловості. Все більше приділяється увага на можливість скорочення енергоємного обладнання, перехід на системи та технології з мінімальним використанням енергії на одиницю продукції. The issue of rational use of heat energy there is now urgent for the enterprises of the brewing industry. More and more attention is paid to the possibility of reducing energy-intensive equipment, switching to systems and technologies with minimal energy use per unit of output.Документ Аналіз енергозаощадних способів кипятіння пивного сусла(2014) Удодов, Сергій Олександрович; Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПивоварна галузь харчової промисловості, як і всі інші галузі, зосереджує свою увагу на скороченні витрат енергії в виробництві або пошуку альтернативних джерел енергії. Безумовно в пивоварінні основна частина енергії витрачається на варильне відділення де найбільш енергоємним є процес кип'ятіння сусла з хмелем. Pivovarna Galouzeau harchovoї promislovostі, yak i vsі INSHI the Branch, its zoseredzhuє uwagi on skorochennі vitrat energії in virobnitstvі abo Poshuk alternative Jerel energії. Bezumovno in pivovarіnnі The basic Chastina energії vitrachaєtsya on new brewing vіddіlennya de naybіlsh energoєmnim Yea processes kip'yatіnnya wort h hops.Документ Вплив конструктивних параметрів гідроциклонного апарату на процес освітлення пивного сусла(2014) Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПеред зброджуванням з гарячого охмеленого сусла необхідно видалити значну кількість завислих речовин, що утворилися в процесі кип'ятіння та негативно впливають на подальший процес приготування пива, а саме: знижують швидкість бродіння, ускладнюють фільтрацію пива та погіршують смакові якості готового напою. Before fermentation of hot hopped wort is necessary to remove a significant amount of suspended solids that formed during boiling and negatively affect the subsequent process of brewing, namely reducing speed fermentation, filtration of beer and complicate impair taste of the finished drink.Документ Моделювання процесу кип'ятіння пивного сусла в апараті з двоконусним днищем(2014) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаПивне сусло, що є основою пива, на початкових стадіях приготування піддається термічній обробці, а точніше кип'ятиться та охмелюється. Процес кип'ятіння сусла з хмелем веде за собою ряд хімічних та фізичних змін без яких не можливе приготування якісного продукту. Beer wort, which is the foundation of beer in the early stages of preparation subjected to heat treatment, or rather boiled and ohmelyuyetsya. The process of boiling the wort with hops leads to a series of chemical and physical changes without which one can prepare a quality product.