Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 19
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання вiдходiв перероблення гiдробiонтiв
    (2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна
    Зростання обсягiв рибопереробки веде до збiльшення кiлькостi побiчних продуктiв, якi можуть становити до 70% вихiдної сировини. За оцiнками, в секторi рибальства i аквакультури щорiчно втрачається близько 35% виловленої риби.
  • Ескіз
    Документ
    Обліпиха, як перспективна сировина, у технології виготовлення соусів
    (2020) Музичук, Олександр Сергійович; Матко, Світлана Василівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Авторами було розроблено технології фруктових солодких соусів із підвищеним вмістом біологічно активних речовин на основі яблучного пюре з додаванням протертої обліпихи. Отримані соуси є незамінним джерелом пектинових речовин, клітковини, які знижують рівень холестерину в крові людини, сприяють зменшенню накопичення жиру та сприяють виведенню з організму шкідливих речовин відповідно.
  • Ескіз
    Документ
    Викристання пасти аронії, як наповнювача для харчових продуктів нового покоління
    (2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Романів, Володимир Ярославович
    У рoбoтi зaпрoпoнoвaно комплексне пeрeрoблення плодів аронії, що дозволяє отримати oднoчaснo дeкiлькa функціональних прoдуктiв – сік та пасту з вичавок, внесення якої дає змогу суттєво підвищити вміст у виробах харчових волокон, органічних кислот, вітамінів, фенольних сполук. Крім того, додавання рослинної пасти до фруктових наповнювачів для кондитерських та молочних виробів, соусів, повидла надає продукту вираженого присмаку й аромату, завдяки чому можливе використання пасти як натурального ароматизатора та барвника.
  • Ескіз
    Документ
    Використання плодів хеномелесу та продуктів його перероблення у виробництві харчових продуктів
    (2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна
    Отриманi данi свiдчать про те, що плоди хеномелесу — багате 40 джерело бiологiчно активних речовин. Були проведенi дослiдження, в яких хеномелес додавали у виглядi шматочкiв, соку та пюре при виробництвi консервованих продуктiв, цукатiв, сухих снiданкiв та чайних сумiшей. Додавання хеномелесу дозволяє отримати продукти з високим вмiстом органiчних кислот, пектинових та полiфенольних речовин, аскорбiнової кислоти.
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту рибних снеків
    (2020) Микиша (Жвава), Марія Володимирівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна
    Для виробництва снеків використовували філе хеку, яке нарізали на смужки 10×1,5 см паралельно хребтовій лінії. Отримані шматочки витримували протягом 10 хв в 10%-му розчину кухонної солі з додаванням прянощів (коріандру, базиліку, перцю червоного чилі та хмелі-сунелі) при кімнатній температурі 20°C для досягнення відповідного смаку продукту. Після цього шматочки висушували конвективним способом та в полі НВЧ при температурі 60°C. Одержані снеки з хеку мали приємний зовнішній вигляд, гармонійний смак та аромат.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження можливості виробництва натуральних барвників з моркви
    (2020) Романів, Володимир Ярославович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна
    Проведені дослідження дозволяють стверджувати про доцільність використання моркви для отримання натурального барвника – концентрованого морквяного соку, який є основним компонентом при конструюванні ряду рецепту нових каротиновмісних продуктів харчування.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження факторів, що впливають на стабільність фенольних сполук буряку столового
    (2020) Матко, Світлана Василівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Малицька, Юлія Володимирівна
    Столовий буряк є важливою сировиною для харчової галузі, але у процесі його перероблення з різних причин антоціани руйнуються і колір втрачається. Це обумовлено тим, що антоціанові пігменти столового буряку вкрай чутливі сполуки. Збереження ж природного кольору буряка є одним із суттєвих показників високої якості одержаного соку. Для підвищення стабільності пігментів столового буряку та збереження його кольору під час бланшування рекомендується в розчин вносити органічні кислоти до досягнення рН 3...5 або соки з високою кислотністю яблучний та квашеної капусти чи молочної сироватки.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання концентрованих соків в якості природних барвників
    (2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна
    У харчовiй промисловостi барвники застосовуються при виробництвi багатьох продуктiв з метою надання їм привабливiшого зовнiшнього вигляду. Особливе мiсце серед природнiх барвникiв займають антоцiани. У роботi як джерело антоцiанiв було використано ягоди бузини, чорницi, ожини та чорноплiдної горобини (аронiї). Було отримано соки з цих ягiд, а потiм проведено концентрування на роторному випарнику до вмiсту сухих речовин 68–70 %. Отриманi продукти були використанi при виробництвi кондитерських, хлiбобулочних, макаронних, кисломолочних виробiв та харчоконцентратiв.
  • Ескіз
    Документ
    Встановлення кінетики набухання бобових залежно від технологічних факторів
    (2017) Маєвський, Олександр Сергійович; Матко, Світлана Василівна; Бессараб, Олександр Семенович
    В ході проведених досліджень було встановлено параметри попереднього волого-теплового оброблення бобових, на прикладі машу, вивчено вплив на кінетику набухання температурного фактора. In the course of the research, the parameters of the previous wet-heat treatment of legumes were established, for example, the masha, the effect on the kinetics of the swelling of the temperature factor was studied.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зв’язуючої спроможності порошку сочевиці щодо іонів токсичних металів при виробництві томатного соусу
    (2015) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Лановенко, Людмила Василівна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна