Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 41
  • Ескіз
    Документ
    Використання цеолітів у харчовій промисловості
    (2002) Червишова, Леся Bасилівна; Маринченко, Віктор Опанасович; Мельник, Людмила Миколаївна
    Цеоліти — мілкопористі мінеральні сорбенти, які відносяться до лужних і лужноземельних алюмосилікатів загальної формули Mе2 nО А1203Х Sі02 у Н20 де Me — іон металу. Zeolites - milkoporysti mineral sorbents relating to the alkali and alkaline earth aluminosilicate general formula Me2 NO A1203H Si02 in H20 where Me - metal ion.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зв’язуючої спроможності порошку сочевиці щодо іонів токсичних металів при виробництві томатного соусу
    (2015) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Лановенко, Людмила Василівна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Очищення питної води від мікроорганізмів
    (2015) Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна
    У водному середовищі розвиваються мікроорганізми. Питна вода, що містить надлишкові їх кількості, може зумовлювати виникнення різних інфекцій, що погіршують стан здоров’я населення. In the aquatic environment of developing organisms. Drinking water containing excessive quantities, can cause the emergence of various infections that worsen health.
  • Ескіз
    Документ
    Використання насіння сочевиці в технології соусів
    (2015) Лановенко, Юлія Володимирівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович
    Метою даної роботи було дослідження можливості використання насіння сочевиці, яке містить 24-35% білків, 48-53% вуглеводів і лише 0,6-2% жирів, що дозволило б отримати соус з відповідними органолептичними показниками і з підвищеною харчовою та біологічною цінністю. The purpose of this study was to investigate the possibility of using lentil seeds containing 24-35% protein, 48-53% carbohydrates and only 0,6-2% fat, which would get sauce with appropriate organoleptic characteristics and with high nutritional and biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Установка для зневоднення бражного дистиляту
    (2014) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій Михайлович
    Розроблено апаратурно-технологічну схему установки для зневоднення етанолу, яка включає двох стадійне зневоднення бражного дистиляту і дає можливість отримувати паливний етанол концентрацією 99,8% об. Доведено можливість її використання для виробництва спирту етилового технічного категорії В. Developed hardware and installation process flowsheet for ethanol dehydration, which includes a two-stage dehydration mash distillate and gives the opportunity to receive fuel ethanol concentration of 99.8%. Proved the possibility of its use for the production of ethyl alcohol technical category B.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетики набухання бобів сочевиці при вологотепловому обробленні
    (2014) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович
    Збалансованого харчування населення можна досягти введенням в раціон нових видів рослинної сировини з високими поживними, смаковими та лікувально-профілактичними властивостями. Сочевиця є одним з продуктів (разом з горохом і злаковими культурами), до яких наш організм адаптований генетично. Боби сочевиці більш, ніж на третину, складаються з білка, який нічим не поступається м'ясному, але краще засвоюється і не має тих жирових компонентів, які супроводжують м'ясний білок. Вживання в їжу страв із сочевиці корисно для серця, необхідно для кровотворення і для нормалізації рівня цукру в крові. Balanced nutrition can be achieved by the introduction in the diet new types of plant material with high nutritional, taste and treatment- prophylactic properties. Lentils are one of the products (along with peas and cereals), which our body is genetically adapted. Beans Lentil more than a third, consisting of a protein that does not yield meat, but it is better absorbed and not those fat components accompany meat protein. Eating foods from lentils good for the heart, need for blood and to normalize blood sugar levels.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження шунгіта методами десорбційної масспектрометрії
    (2014) Мельник, Людмила Миколаївна; Громовий, Т. Ю.
    Загострення проблеми підвищення якості харчової сировини і питної води потребує пошуку ефективних способів їх очищення, що є одним із найважливіших напрямів роботи науковців. Growing problem of improving the quality of food raw materials and water needs to find effective methods of cleaning, which is one of the most important areas of academics.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу бланшування гарбуза при виробництві консервів для дитячого харчування
    (2014) Буряк, Ірина; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович
    Для використання гарбуза, як наповнювача при виробництві консервів для дитячого харчування, раціональними параметрами процеса бланшування є: концентрація цукрового сиропу - 70 %, тривалість взаємодії фаз - 5 хв. To use the pumpkin as a filler in the production of canned baby food, rational blanching process parameters are: concentration of sugar syrup - 70%, duration of interaction phases - 5 min.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження органолептичних показників наповнювача на основі буряка
    (2014) Огольцов, Дмитро; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович
    Встановлено, що при бланшуванні кубиків буряку в 70 %-ному цукровому сиропі протягом 5...7 хв. його консистенція стає м'якою, але не розвареною, колір більш темним і смак солодкуватим, властивий буряку, який пройшов теплове оброблення. Вміст загальних вуглеводів при бланшуванні кубиків буряка в 70 %-ному цукровому сиропі протягом 5 та 7 хв. склав 32 і 40 %, відповідно. Found that the blanching beet cubes in 70% Term syrup for 5 ... 7 min. its texture is soft, but not boiled, darker color and sweet taste, characteristic beet held thermal treatment. Total carbohydrate content cubes of beet blanching in 70% Term syrup for 5 and 7 min. was 32 ​​and 40%, respectively.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняння ефективності адсорбції високомолекулярних речовин із яблучного соку природними сорбентами
    (2014) Сауліна, Крістіна; Омельченко, Ганна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Робота присвячена порівнянню адсорбційної спроможності щодо колоїдних речовин глинистого мінерала палигорськіта та вуглецевовмісного адсорбента шунгіта. Встановлено ефекти очищення цих адсорбентів залежно від технологічних параметрів оброблення яблучного сока. The work is devoted to research to comparison of the adsorption capacity for colloidal matters by clay minerals palygorskit and carbon containing adsorbent shoungit. The effects of treating by these adsorbents depending on process parameters clearing of apple juice are determined.