Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Сухе охмелення в технології пива(2022) Мучич, Тетяна Валентинівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Куц, Анатолий МихайловичХміль – один з основних і незамінних видів сировини для виробництва пива. Завдяки наявності специфічних речовин яких немає жодна інша рослинна, він надає пиву приємного гіркого смаку і хмелевого аромат, поліпшує піноутворення та піностійкість напою і підвищує його біологічну стійкістьДокумент Способи охмелення пива(2023) Максян, Альона Григорівна; Руденко, Олександр Юрійович; Мукоїд, Роман МиколайовичХміль – один з основних і незамінних видів сировини длявиробництва пива. Завдяки наявності специфічних речовин яких немає жоднаінша рослинна, він надає пиву приємного гіркого смаку і хмелевого аромат,поліпшує піноутворення та піностійкість напою і підвищує його біологічнустійкість. Тому для створення сортів пива з яскравим ароматом доцільно замістьвнесення ароматичного хмелю в кінці кип'ятіння застосовувати прийомхолодного охмелення, що дозволяє найбільш повно екстрагувати хмелеві оліїбез ризику їх втрат. Таким чином, створення нових сортів пива з застосуваннямтехнології холодного охмелення є актуальним завданням. Пиво, приготоване зацією технологією, відрізняється насиченим ароматом хмелю. Враховуючи всі особливості процесу охмелення пивногосусла, можна рекомендувати сухе охмелення пивного сусла в пивоварнійпромисловостіДокумент Технологія світлого і темного сортів пива з цикорієм(2024) Булій, Юрій Володимирович; Хіврич, Борис Іванович; Мукоїд, Роман Миколайович; Компанець, Дмитро ОлеговичМетою роботи було дослідження та удосконалення технології світлих і темних сортів пива шляхом використання сушених і смажених коренеплодів цикорію. Для отримання світлого пива здійснювали затирання солоду і сушеного цикорію в межах 2-6 % від кількості солоду настійним способом, особливістю якого є проведення інулазної паузи з внесенням у затір ферментного препарату «Інулоаваморин П10Х» активністю 14 од/г для гідролізу інуліну.За результатами фізико-хімічного і органолептичного аналізу кращим виявився зразок пива з вмістом сушеного цикорію 4 %. Особливістю приготування сусла для темного пива було отримання водного екстракту смаженого цикорію в екстракторі і змішування екстракту з охолодженим суслом. Оптимальними умовами для екстрагування водорозчинних речовин цикорію були: температура 85–90 оС, гідромодуль 1:6, тривалість 90 хв.Встановлено, що кращим виявився зразок темного пива з вмістом смаженого цикорію 3 % від кількості зернопродуктів. За дегустаційною оцінкою цей зразок не поступався контрольному, отриманого із суміші світлого і карамельного солоду. Експериментально доведено, що часткова заміна солоду на цикорій дозволяє зменшити питому витрату гіркого хмелю для світлого пива на 20 % (від 14,8 до 12 г/дал), а для темного пива на 10 % (від 10,3 до 9,3 г/дал) і зменшити собівартість світлого пива на 1,6 %, а темного пива на 2,3 %.Документ Виробництво пива з додаванням насіння канабісу(2020) Мукоїд, Роман Миколайович; Лісовий, Микола Олександрович; Пархоменко, Анастасія МихайлівнаМетою проведення дослідження є приготування пива з додаванням насіння канабісу, досліджено його органолептичні та фізико-хімічні показники, підібрано оптимальні способи та режими виробництва, проведено порівняльний аналіз напою з додаванням різної кількості насіння канабісу та без додавання його