Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Застосування пюре з ягід журавлини при удосконаленні технології цукерок зі збивними корпусами
    (2020) Цапук, Ірина Святославівна; Стадник, Світлана Богданівна; Оболкіна, Віра Іллівна
    Визначено хімічний склад пюре з ягід журавлини, проведено дослідження його впливу на зміну органолептичних, фізико-хімічних та структурно-механічних показників збивної цукеркової маси. Проведені дослідження підтвердили ефективність застосування пюре журавлини при створенні нового асортименту збивних цукерок з підвищеним вмістом біологічно активних речовин та подовженим терміном придатності до споживання.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення біологічно активних сполук у листках монарди двійчастої та пажитника сінного та перспективи їх використання при виробництві крекерів з пікантним смаком та подовженим терміном придатності
    (2018) Дзигар, Ольга Олександрівна; Стадник, Тетяна Богданівна; Оболкіна, Віра Іллівна
    Проведений органолептичний аналіз монарди двійчастої та пажитника сінного, стандартизованими методиками було визначено біохімічний склад даної пряно-ароматичної сировини, а саме рентгено-флюоресцентним аналізом визначено склад хімічних елементів, проведений методами: ультрашвидкісної високоефективної рідинної хроматографії (UPLC) при діодноматричному детектуванні (PDA); електронної спектроскопії; газової хроматографії вихідних та модифікованих (TMS дериватів) форм. Зроблено висновок, що використання монарди двійчастої та пажитника сінного є перспективними у створенні нового асортименту борошняних кондитерських виробів, зокрема крекерів з оригінальним пікантним смаком. Наявність натуральних антиоксидантних сполук дозволить сповільнити процес окиснення жирів під час зберігання та подовжити термін придатності до споживання виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи застосування монарди двійчастої та пажитника сінного як джерела біологічно активних речовин при створенні нових харчових продуктів
    (2018) Дзигар, Ольга Олександрівна; Стадник, Тетяна Богданівна; Оболкіна, Віра Іллівна
    Проведений аналіз хімічного складу монарди двійчастої та пажитника сінного, який показав наявність великої кількості біологічно активних сполук, а саме антиоксидантних та ароматичних. Зроблено висновок, що така сировина при виробництві борошняних кондитерських виробів буде слугувати у якості природного ароматизатору та антиоксиданту, що поліпшить органолептичні властивості та збільшить їх терміни придатності. The analysis of the chemical composition of the use of Monarda double and hay fenugreek, which showed the presence of a large number of biologically active compounds, namely antioxidant and aromatic. It is concluded that such raw materials in the production of flour confectionery products will serve as a natural flavoring and antioxidant, improve organoleptic properties and increase their shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    Нетрадиційна рослинна фітосировина – джерело біологічно активних речовин для підтримки здоров’я людини
    (2017) Дзигар, Ольга Олександрівна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кітов, Микола Григорович
    Проаналізовано стан та преспиктива використання рослинної сировини для виробництва борошняних кондитерських виробів та її вплив на здоров’я людини. The state and prespyktyva use of plant material for the production of pastry products and its impact on human health.