Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Оцінювання якості віскі(2023) Дороніна, Марта Сергіївна; Олійник, Світлана ІванівнаПроведено аналіз способів оцінювання віскі. Методи газової та іонної хроматографії є ефективними під час оцінювання якості віскі. Їх застосування дає змогу встановлювати причини утворення помутнінь та осадів у готовій продукціїДокумент Застосування фільтрувального завантаження на основі природного опалу у підготовці води для напоїв(2015) Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Чуприна, Наталія Вікторівна; Шевченко, Ілля ВолодимировичДосліджено та встановлено ефективность застосування під час кондиціювання води для виробництва напоїв досліджуваного фільтрувального завантаження природного опалу в одно- та багатостадійних системах фільтрації для попереднього та остаточного механічного фільтрування, часткової денітрифікації та знезалізнення.Документ Підготовка води для ферментованих напоїв(2015) Дулька, Ольга Степанівна; Нгуен Фіонг Донг; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено вплив води питної та підготовленої різними способами на процес зброджування квасного сусла. Встановлено, що вода, оброблена сорбційними матеріалами суттєво впливала на тривалість бродіння. Для дослідних зразків, у порівнянні з контролем, тривалість бродіння скоротилась в середньому на 13 %. Найбільш інтенсивно процес бродіння відбувався при використанні води, обробленій в послідовності клиноптилоліт, активне вугілля, гірський кришталь при температурі 34 0С. The influence of drinking water and prepared by different methods on the process of fermentation of kvass wort is investigated. It was established that water treated with sorption materials significantly influenced the duration of fermentation. For experimental samples, compared to control, the fermentation time was reduced by an average of 13%. The most intensive process of fermentation occurred when using water, treated in a sequence klinoptilolit, active coal, rock crystal at a temperature of 34 0С.Документ Підготовка води для виробництва пива(2014) Павленко, Наталія Василівна; Долгошеєва, Юлія; Хомічак, Любомир Михайлович; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено технологію доочищення питної води з метою видалення солей жорсткості природними збагаченими глинами та шунгітом. Встановлено, що найбільш ефективним сорбентом для пом’якшення води є збагачена глина. Її застосування дозволяє знизити жорсткість води у 1,8…2,5 рази. Conducted research purification of drinking water to remove hardness salts enriched with natural clays and schungite. Found that the most effective sorbent for water softening is enriched with clay. Its use can reduce water hardness of 1.8 ... 2.5.Документ Використання комплексних сорбційних матеріалів у очищенні води для напоїв(2014) Шевченко, Ілля Володимирович; Олійник, Світлана ІванівнаДосліджено технологію доочищення питної води із застосуванням комплексних сорбційних матеріалів та встановлено тривалість повного циклу регенерації, оптимальну швидкість потоку води на стадіях сорбції, спушування та основної регенерації. Обґрунтовано ефективність сорбційного очищення за іонами кальцію та магнію, заліза, марганцю, азотовмісними і органічними сполуками. Explore the technology of drinking water purification using complex sorption materials and set the duration of a complete regeneration cycle, the optimal flow rate of water in the stages of sorption, backwashing and regeneration of the main. The efficiency of sorption purification of ions of calcium and magnesium, iron, manganese, and nitrogen-containing and organic compounds.