Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Ефективність варіантів першої сатурації дефекованого соку на основі показників аналітичних і мікроскопічних досліджень(2015-04) Головіна, Олена Валеріївна; Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана ОлександрівнаВ роботі досліджено очисну дію вапняного молока та взаємодії гідроксиду кальцію з нецукрами дифузійного соку в процесах попередньої та основної дефекації і адсорбційного ефекту утвореного карбонату кальцію в умовах І та ІІ сатурації в різних варіантах технологічних схем очищення. In this work the cleansing action of calcium hydroxide interaction with juice non-sugars in the pre-liming and main liming and adsorption effect of calcium carbonate formed in the first and second carbonation in the different technological variants of purification has been research.Документ Підвищення ефективності технологічних процесів очищення дифузійного соку на основі мікроскопічних та аналітичних досліджень(2014) Рева, Леонід Павлович; Головіна, Олена Валеріївна; Петруша, Оксана ОлександрівнаВ сучасній технології очищення дифузійного соку основними являються такі два процеси: попередня дефекація дифузійного соку (шляхом видалення ряду нецукрів коагуляцією ВМС - білків та пектинів і осадження вапном аніонів кислот у формі малорозчинних солей кальцію) та І сатурація (шляхом адсорбції ряду залишкових розчинних нецукрів на поверхні утвореного осаду карбонату кальцію). In modern technologies juice purification are major the following two processes: a preliminary defecation juice (by removing a number of netsukriv coagulation Navy - proteins and pectins and deposition of lime acid anions in the form of soluble calcium salts) and I saturation (by adsorption of a number of residual solvent netsukriv on the surface of the precipitate of calcium carbonate).Документ Мікроскопічні дослідження осадів, утворених при поступовому підлуженні вапном дифузійного соку в умовах теплої перед дефекації(2014) Головіна, Олена Валеріївна; Рева, Леонід Павлович; Пушанко, Микола МиколайовичНа основі мікроскопічного дослідження динаміки осадження нецукрів в процесі поступового підлуження дифузійного соку в теплому режимі і порівняння їх з якісними показниками отриманих проб, можна зробити висновки, що коагуляція білків (І 60' С) починається вже при рН вище 7,5, а масова коагуляція -при рН>10,5 і продовжується до оптимуму попередньої дефекації: рН 11,4 (Л=0,137% СаО). Based on microscopic examination of the dynamics of the deposition process of gradual netsukriv pidluzhennya juice in warm mode and compare them with quality indicators derived samples, it can be concluded that the coagulation of proteins (and 60 'C) begins at pH above 7.5, and massive coagulation -at pH> 10.5 and continues to defecate prior optimum: pH 11.4 (L = 0.137% CaO).Документ Дослідження адсорбції аніонів кислот на поверхні карбонату кальцію(1997) Кислуха, Л. Б.; Рева, Леонід Павлович; Виговський, Валерій ЮрійовичРезультати досліджень показали, що найбільш інтенсивно видалення аніонів кислот адсорбцією на поверхні карбонату кальцію спостерігається від рН =11,0 до рН = 6,0 при титруванні розчину соляною кислотою.Документ Використання біосульфіту кальцію в процесі підготовки живильної води(1997) Лістунова, Ольга Іванівна; Рева, Леонід Павлович; Ліпєц, Антон Адамович; Виговський, Валерій Юрійович; Навроцький, Юрій БорисовичАналіз одержаних результатів показав, що сульфітацію живильної води, обробленої зазначеною кількістю вапна, треба проводити до значень рН - 4,5- 5,0, оскільки при цьому підвищується в 2 рази ефект очищення порівняно з контрольним дослідом, де живильну воду безпосеред¬ньо обробляли сірчистим газом до рН 6,0-6,5.Документ Методи визначення декстрану в цукровому виробництві(1995) Кислуха, Л. Б.; Мусійчук, Т. М.; Рева, Леонід Павлович; Виговський, Валерій ЮрійовичВивчення і порівняння широкого діапазону існуючих методів дозволило прискорити розробку найбільш швидкого і точного методу, який би міг найбільш ефективно застосовуватися в умовах лабораторій цукрових заводів. A study and comparison of wide range of existent methods allowed to accelerate development of the most rapid and exact method that would most effectively be used in the conditions of laboratories of sugar-houses.