Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Багатокритеріальна оптимізація солодового відділення пивзаводу
    (2019) Романов, Микола Сергійович
    Вирішення багатокритеріальної задачі по своїй природі компромісне та засноване на суб’єктивній інформації. Процес знаходження рішення складається з двох етапів: спочатку відбувається розпізнавання ситуації, а потім, за допомогою закладених сценаріїв здійснюється формування оптимального управління у відповідності до критеріїв управління технологічними процесами виробництва пива.
  • Ескіз
    Документ
    Інформаційні аспекти управління процесами підвищення ефективності та якості технологічного процесу виробництва пива.
    (2020) Романов, Микола Сергійович
    Технологічні процеси в пивоварінні характеризуються, великою складністю і різноманітністю. Загальною характерною рисою всіх існуючих технологічних процесів є те, що для перетворень вихідної сировини, матеріалу чи напівфабрикату, які здійснюються в результаті їх перебігу, в певний кінцевий продукт необхідна велика кількість функціонально відмінних ступенів переробки.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання окремих підсистем технологічного комплексу пивзаводу.
    (2022) Романов, Микола Сергійович
    Мета роботи полягає у підвищенні ефективності пивоварного виробництва шляхом створення математичних моделей, що дозволяють описати основні якісні характеристики процесу пивоваріння.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання комплексних показників оцінки якості пива на різних етапах приготування.
    (2021) Романов, Микола Сергійович; Герасименко, Тетяна Михайлівна
    Якість пива може бути оцінено кваліметричними методами за допомогою комплексного показника. Виробництво пива є масовим і тому величина комплексного показника якості виробів змінюється. Підвищення якості продукції та всіх супутніх процесів, що можна оцінити за допомогою параметрів якості дозволить підвищити прибутковість та конкурентоспроможність підприємства. Зміна фізико-хімічних властивостей сусла та параметрів затирання та бродіння є основними показниками, які впливають на результат. Також на якість готового пива дуже впливають інші фактори. Через це величина комплексного показника якості готового пива змінюється випадково та має ймовірнісний характер.
  • Ескіз
    Документ
    Управління процесами підвищення якості пива
    (2021) Романов, Микола Сергійович
    Якість пива може бути оцінено кваліметричними методами за допомогою комплексного показника. Виробництво пива є масовим і тому величина комплексного показника якості виробів змінюється. Метою процесу в цілому є підвищення прибутковості та конкурентоспроможності підприємства за рахунок підвищення якості продукції та всіх супутніх процесів, що можна оцінити за допомогою параметрів якості. Так, зміна фізико-хімічних властивостей сусла та параметрів затирання та бродіння є основними показниками , які впливають на результат. Крім названих основних дій, на якість готового пива дуже впливають вологість товарного солоду, дотримання пауз затирання, вміст ферментів та інші фактори. Через це величина комплексного показника якості готового пива змінюється випадково та має ймовірнісний характер.
  • Ескіз
    Документ
    Багатокритеріальна оптимізація солодового відділення пивзаводу
    (2016) Романов, Микола Сергійович
    Запропонований метод багатокритеріальної оптимізації процесів приготування пива та наведений приклад для процесу отримання товарного солоду. A method for multicriteria optimization of brewing process is proposed and the process of malt obtaining is given as example.
  • Ескіз
    Документ
    ГЕРТ-мережевий аналіз процесу виробництва пива як об'єкта управління
    (2014) Романов, Микола Сергійович
    Технологічний комплекс пивзаводу як складна організаційно-технологічна система, потребує ефективного керування, для здійснення якого важливе використання комп'ютерних технологій і сучасних методів оптимізації самого процесу керування. Technological complex brewery as a complex organizational and technological system requires effective management, for which important use of computer technology and modern methods of optimization of process control.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка алгоритмів інтелектуального управління ТК пивзаводу з використанням сценарно-когнітивних моделей мережного типу
    (2014) Романов, Микола Сергійович
    Технологічний комплекс пивзаводу є складною організаційно-технологічною системою, ефективне керування якою неможливе без використання сучасних підходів до організації самого процесу керування. Technological complex brewery is a complex organizational and technological system, the effective management of which is impossible without the use of modern approaches to the process control.
  • Ескіз
    Документ
    Використання фізичних чинників при приготуванні води для пива високої густини
    (2014) Кравченко, Тамара; Романов, Микола Сергійович; Зубченко, Віктор Сергійович; Романова, Зоряна Миколаївна
    Вода в пивоварінні завжди відіграє визначальне місце. Значення її якісного складу для пивоваріння визначається тим, що вона є частиною кінцевого продукту, тому дуже важливо, щоб вода задовольняла сучасним технічним вимогам щодо вмісту мікроорганізмів, органічних і неорганічних сполук. The water in the brewing always plays a decisive place. The value of the quality of the brewing determined that it is part of the final product, so it is important to satisfy the water requirements for advanced technical content of microorganisms, organic and inorganic compounds.
  • Ескіз
    Документ
    Графодинамічне моделювання технологічного комплексу пивзаводу
    (2014) Романов, Микола Сергійович
    Технологічний комплекс пивзаводу є складною організаційно-технологічною системою, ефективне керування якою можна забезпечити шляхом інтегрування різних завдань життєзабезпечення технологічних процесів з їх системами автоматизації, працюючими в реальному часі, в комплексну систему шляхом охоплення автономних компонентів мережевою структурою. Technological complex brewery is a complex organizational and technological system, effective control which can be achieved by integrating the various tasks of life-support processes with their automation systems working in real time, integrated system by covering components of independent networks.