Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Реологічні показники суспензій кукурудзяного крохмалю, приготованих з використанням електрохімічно активованої води(2023) Маринін, Андрій Іванович; Шпак, Владислав В’ячеславович; Святненко, Роман СергійовичВода є біологічно активною речовиною, оскільки має здатність регулювати фізіологічні процеси життєдіяльності організму людини. У воді містяться макро- та мікроелементи, амінокислоти, вітаміни, тощо, які потрапляють в організм як безпосередньо при вживанні чистої води, так і у складі харчових продуктів. Для отримання води, яка демонструє певний біологічний відгук протягом деякого часу проводять процес її активації. Найефективнішим способом активації води визнано електрохімічний, який здійснюється шляхом анодної чи катодної електричної обробки води в діафрагмовому електрохімічному реакторі - електролізері.Документ Залежність зміни окисно-відновного потенціалу (ОВП) при світловому випромінені(2023) Святненко, Роман Сергійович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій ІвановичМетою роботи було дослідити залежність зміни окисно-відновного потенціалу (ОВП) при світловому випромінені зеленим лазером з довжиною хвилі 532 нм та максимальною потужність 500 мВт.Документ Вплив металічного магнію на окисно-відновний потенціал води(2022) Маринін, Андрій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Святненко, Роман Сергійович; Шпак, Владислав В’ячеславовичДостеменно показано, що при контакті дистильованої води з металічним магнієм ОВП води зменшує з часом експозиції свою величину, яка за десятки хвилин досягла величини мінус 130 мВ. При цьому спостерігається очікуване збільшення величин питомої електропровідності. It has been conclusively shown that when distilled water comes into contact with metallic magnesium, the ORP of water decreases with time of exposure, reaching a value of minus 130 mV in tens of minutes. At the same time, the expected increase in specific electrical conductivity is observed.Документ Дослідження впливу електромагнітної обробки на знезараження води(2022) Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Маринін, Андрій ІвановичДоведено знезараження води за рахунок нетеплових ефектів, що виникають за імпульсної дії електричних полів.Документ Дослідження впливу електрогідравлічної обробки як перспективного методу обробки води(2021) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаВикористання води в харчовій промисловості пов'язане з необхідною високою якістю кінцевого продукту і варіюється в залежності від типу та потужності кожної виробничої лінії, обладнання та процесів, що застосовуються для отримання кінцевого продукту, використовуваних систем очисного обладнання та рівня автоматизації.Документ Дослідження закономірностей безелектролізного набуття водними розчинами хлориду натрію відновного електронодонорного стану шляхом електрополяризаційного відокремлення електрону від хлорид-йону(2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Штепа, Дмитро Вікторович; Святненко, Роман СергійовичДосліджено величини ОВП водних розчинів NaCl різних концентрацій в умовах градієнту напруженості електричного поля. The ORP values of aqueous NaCl solutions of different concentrations under the conditions of the electric field gradient were investigated.Документ Оброблення води безреагентним електрохімічним методом(2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Штепа, Дмитро Вікторович; Святненко, Роман СергійовичЕкспериментально підтверджено справедливість теоретичних уявлень щодо кінетичних особливостей процесу електрохімічної активації води, щосприятиме підвищенню якості обробленої води та ефективності результатів наступних досліджень та їх практичного застосування. The validity of theoretical ideas about the kinetic features of the process of electrochemical activation of water has been experimentally confirmed, which will help improve the quality of treated water and the effectiveness of the results of subsequent studies and their practical application.Документ Застосування імпульсного електричного поля для очистки води(2019) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман СергійовичМаринін, А. І. Застосування імпульсного електричного поля для очистки води / А. І. Маринін, Р. С. Святненко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів VIІI Міжнародної науково-технічної конференції, 5-6 листопада 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 173–175.Документ Застосування електрофізичних методів для очистки води(2018) Святненко, Роман Сергійович; Штепа, Дмитро ВікторовичВ статті представлені результати дослідження щодо впливу імпульсної електричної обробки на мікробіологічну забрудненість води. Та встановлено оптимальні режими даної обробки.Документ Обробка води електрофізичними методами(2018) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичНаводяться переваги застосування електрофізичних методів ефекту для інактивації мікроорганізмів в воді. The advantages of using electrophysical methods of effect for inactivation of microorganisms in water.