Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Зменшення калорійності борошняних виробів(2024-05) Яковенко, Єлизавета Сергіївна; Силка, Ірина Миколаївна; Наконечна (Мартинюк), Аліна СергіївнаДокумент Розробка технології кондитерських виробів на основі пшоняного та кукурудзяного борошна для безглютенової дієти(2024-04-11) Станжицький, Микола Олександрович; Силка, Ірина Миколаївна; Наконечна (Мартинюк), Аліна СергіївнаЗа даними Всесвітньої асоціації гастроентерологів, на целіакію страждає близько 1% населення нашої планети. Це захворювання пов'язане з непереносимістю глютену, який міститься в крупах і продуктах їх переробки. Целіакія – це розлад, який пошкоджує тонкий кишечник і ускладнює проникнення поживних харчових речовини з їжі в кров. Профілактика та лікування цього захворювання полягає, перш за все, у дотриманні спеціальних безглютенових або безбілкових дієт. Збільшення хворих на целіакію сприяє розробці безглютенової продукції, зокрема борошняних кондитерських виробів.