Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
47 результатів
Результати пошуку
Документ Біотехнологія ціанобактерій як продуцентів біопалива(2020) Гайдай, Ярослав Олегович; Слободян, Ольга ПетрівнаРозглянуто і проаналізовано вітчизняні та закордонні дослідження використання ціанобактерій як продуцентів жирних кислот для біодизелю, біобутанолу і біоетанолу. Domestic and foreign are considered and analyzed study of the use of cyanobacteria as producers of fatty acids for biodiesel, biobutanol and bioethanol.Документ Генетично модифіковані організми в продуктах харчування(2020) Потапенко, Валерія Віталіївна; Слободян, Ольга ПетрівнаПостійне збільшення площ, засіяних генетично модифікованими рослинами, зміна ознак і властивостей культур, які використовують як продукти харчування та корм для тварин, поширення біотехнологій створюють ризики, які необхідно враховувати при оцінюванні ГМО для використання у харчовій промисловості. Constant increase in the area sown with genetically modified plants, changing the characteristics and properties of crops used as products food and feed, the spread of biotechnology pose risks that should be considered when evaluating GMOs for use in food industry.Документ Перспективи отримання хітинолітичних ферментів(2020) Кривець, Тетяна Юріївна; Слободян, Ольга ПетрівнаАктуальною проблемою на сьогодні є утилізація хітиновмісних відходів після переробки креветок та ракоподібних. Для утилізації таких відходів використовують ферменти - хітинази, синтезовані різними мікроорганізмами. An urgent problem today is the utilization of chitin-containing waste after processing shrimp and crustaceans. For disposal of such waste using enzymes - chitinase synthesized by various microorganisms.Документ Мікроорганізми псування м’яса і м’ясопродуктів(2020) Івасенко, Максим Олександрович; Слободян, Ольга ПетрівнаМікроорганізми можуть потрапити у харчовий продукт при вирощуванні сировини, від персоналу, обладнання, повітря, недотримання умов зберігання та порушення технологічного процесу. У роботі проаналізовано основні види мікробіологічного забруднення м’яса і м’ясопродуктів. Microorganisms can get into the food product during cultivation raw materials, personnel, equipment, air, non-compliance with storage conditions and violation of the technological process.The main types of microbiological are analyzed contamination of meat and meat products.Документ Встановлення критичних контрольних точок при виробництві сиру кисломолочного(2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Слободян, Ольга ПетрівнаПри встановленні критичних контрольних точок та критичних меж використовувалися методи, пов’язані зі збором, опрацюванням та аналізом інформації з літературних джерел та нормативних документів. Встановлення критичних контрольних точок та критичних меж на всіх етапах технологічного процесу дозволить запобігти виникненню ризику, усунути суттєвий небезпечний чинник чи знизити до прийнятного рівня його небезпечність. . When setting critical control points and critical methods related to the collection, processing and analysis of information were used from literature sources and normative documents. Establish critical and critical control points boundaries at all stages of the technological process will prevent risk, eliminate a significant dangerous factor or reduce it to an acceptable level danger.Документ Фактори ризику при виробництві м'ясо-кісткового борошна(2018) Кущ, Руслана Вікторівна; Слободян, Ольга ПетрівнаВ основу корисної моделі поставлена задача аналізу показників якості м’ясо- кісткового борошна, використання теоретичних методів дослідження, що пов’язані із збором інформації літературних джерел та нормативних документів щодо безпечності кормів тваринного походження. The basis of the useful model is the task of analyzing the quality indices of meat- bone meal, the use of theoretical research methods related to the collection of information from literary sources and regulatory documents on the safety of animal feed.Документ Підвищення техногенної безпеки лінії по виробництву морозива(2017) Слободян, Ольга Петрівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Овсієнко, Кіра ВолодимирівнаВ роботі проведений аналіз причин виникнення аварій на підприємствах молочної галузі. Використовувались теоретичні методи дослідження, пов’язані зі збором інформації літературних джерел та нормативних документів, методи моделювання, за якими через елементи моделі прогнозували сценарії виникнення аварії на лінії виробництва морозива. The analysis of the causes of accidents at the enterprises of the dairy industry was carried out. Theoretical methods of research were used, related to the collection of information of literary sources and normative documents, modeling methods, through which the models of the model predicted the scenarios of the accident occurrence on the ice cream production line.Документ Використання активних методів навчання при вивченні дисциплін "Безпека життєдіяльності" та "Цивільний захист"(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Іжевська, Діана АнатоліївнаАктивні методи навчання створюють атмосферу пошуку, особисті прийняття рішень, підвищують і розвивають процес навчання, загострюють інтерес до сприймання навчального матеріалу. Active teaching methods create an atmosphere of search, personal decision-making, enhance and develop the learning process, and exacerbate the interest in the perception of learning material.Документ Захист підприємств харчової промисловості від біологічного зараження(2014) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаЗбудники інфекційних хвороб можуть поширюватися, збільшуючи зону зараження, людьми, комахами, особливо кровососними, тваринами, гризунами, птахами. Ліквідація осередку біологічного ураження на харчових підприємствах проводиться за рішенням начальника цивільного захисту. The causative agents of infectious diseases can spread, increasing the zone of infection, by people, insects especially bloodsucking, animals, rodents, birds. Liquidation of center of biological infection on food enterprises conducted after the decision of chief of civil defence.Документ Використання харчових добавок в молочних продуктах(2016) Слободян, Ольга Петрівна; Овсієнко, Кіра ВолодимирівнаВ роботі розглянуто пріоритетні напрямки створення продуктів із заданими властивостями, з комплексним використанням сировини та харчових добавок. The paper considers the priority directions for the creation of products with given properties, with the integrated use of raw materials and nutritional supplements.