Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Європейські тенденції формування політики запобігання зміні клімату
    (2024) Маджд, Світлана Михайлівна; Тогачинська, Ольга Василівна
    Рамкова конвенція ООН зі зміни клімату (United Nations Framework Convention on Climate Change) була прийнята ще в травні 1992 року та набрала чинності у березні 1994 року. Дана конвенція являє собою міжнародний екологічний договір, який покликаний стабілізувати вміст парникових газів у атмосфері до таких концентрацій, які б не призводили до негативних наслідків впливу на клімат Землі. Держави-підписанти даної конвенції з 1995 року, для оцінювання прогресивних змін на шляху боротьби зі змінами клімату та обговорення поточних проблем пов’язаними з цими змінами, щорічно зустрічаються на конференціях ООН зі зміни клімату.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення хліба продуктами перероблення конопель
    (2021) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Тогачинська, Ольга Василівна
    Науково обґрунтовано та практично доведено доцільності застосування конопляного борошна та насіння для збагачення цільнозернового пшеничного хліба. Нами досліджено фізико-хімічні та органолептичні показники конопляного борошна грубого помелу; а також вміст важливих нутрієнтів у насінні конопель. Досліджено вплив конопляного борошна на інтенсивність бродіння та кислотність тіста. Визначено органолептичні показники хліба збагаченого конопляним борошном та насінням. Відмічено, що за умови внесення борошна конопель у кількості 5-10 %, та насіння у кількості 1 %, смак та аромат залишаються не тільки прийнятними, але й набувають приємного легкого відтінку збагачувача. Розраховано харчову та біологічну цінність традиційного цільнозернового хліба і нового виду хліба, збагаченого конопляним борошном та насінням.The feasibility of using hemp flour and seeds for enriching whole wheat bread has been scientifically substantiated and practically proven. We have investigated the physico-chemical and organoleptic parameters of coarsely ground hemp flour; as well as the content of important nutrients in hemp seeds. The effect of hemp flour on the intensity of fermentation and the acidity of the dough was studied. The organoleptic indicators of bread enriched with hemp flour and seeds were determined. It has been noted that with the addition of hemp flour in the amount of 5-10% and seeds in the amount of 1%, the taste and aroma remain not only acceptable, but also acquire a pleasant light shade of the fortifier. The nutritional and biological value of traditional whole grain bread and a new type of bread enriched with hemp flour and seeds were calculated. ​