Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
22 результатів
Результати пошуку
Документ Підвищення ефективності роботи комбінованого сусловарильного апарату(2023) Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаПри вивченні осідання твердих часточок хмелю на дно комбінованого сусловарильного апарату використані напівемпірична теорія руху річкових наносів та теорія пограничного шару, зокрема відомий розподіл поля швидкості поблизу дна апарата. Математичний опис процесу відділення часточок хмелю від сусла враховує вплив конструктивних та режимних параметрів роботи апарату. Отримано залежність для розрахунку швидкості відкладання від, при якій часточки, що рухаються, осідають на дно комбінованого сусловарильного апарату. Встановлено, що для часточок різних розмірів і форми швидкість відкладання за умови руху сусла в апараті становить від 0,65 до 0,08 м/с. На основі отриманих результатів дано рекомендації по конструкційних і режимних параметрах апарату. Розроблена модель є адекватною реальному процесу осадження.Документ Інноваційне рішення у приготуванні пивного затору(2023) Удодов, Сергій Олександрович; Чепелюк, Олександр МиколайовичНа практиці при приготуванні затору доцільно використовувати, крім традиційних заторних апаратів, додаткове обладнання, яке дає можливість проводити не тільки змішування солодової крупки з гарячою водою, а й попереднє її затирання. Різновидом такого обладнання є механічний гомогенізатор подрібненого солоду. Встановлення та використання гомогенізатора передбачає змішування солодової крупки з гарячою водою та попереднє затирання через предзаторний насос, за допомогою якого заторна маса подається на остаточне затирання в заторний апарат. Така схема є дуже ефективною, оскільки дозволяє отримати найбільший вихід екстракту на заторному апараті та досягти максимального розчинення сахарози, декстринів, неорганічних речовин, білків крохмалю, клітковини, частини високомолекулярного білка й інших з'єднань. При цьому отримуємо необхідну кількість екстракту, а отже маємо економію дорогоцінної сировини – пивоварного солоду. Застосування механічного гомогенізатора на сучасних традиційних варильних агрегатах у пивоварінні дозволяє отримати найбільший вихід екстракту при приготуванні пивного затору, а також значно підвищити якість кінцевого продукту – пива.Документ Перспективні шляхи удосконалення процесу та обладнання для виробництва ферментованих напоїв на основі чайного гриба(2024) Дятел, Олег Анатолійович; Удодов, Сергій ОлександровичУ зв’язку із наростаючою тенденцією до збільшення об’єму виробництва ферментованого напою природнього походження з лікувально-оздоровчими властивостями «Комбуча» гостро постає питання вдосконалення процесу та обладнання для приготування напою типу «Комбуча» у промислових масштабах.Документ Визначення найбільш доцільних та раціональних параметрів процесу фільтрування ферментованого напою типу "Комбуча" за допомоги картонного фільтра Colombo 18(2023) Савчук, Роман Олександрович; Удодов, Сергій ОлександровичТези доповіді присвячені дослідженню процесу фільтрування ферментованого напою типу "Комбуча" за допомоги фільтра Colombo 18 із розміром пластин 200х200мм та комірок від 0,6 до із 10 мкм. Визначено найбільш доцільний до застосування фільтрувальний картон із розміром комірок 10 мкм та час фільтрування до 100 хв, що відповідає приблизно 500 -600 л відфільтрованого напою. The abstracts of the report are devoted to the study of the process of filtering a fermented drink of the "Kombucha" type using a Colombo 18 filter with a plate size of 200x200mm and cells from 0.6 to 10 microns. The most appropriate filter cardboard with a cell size of 10 μm and a filtering time of up to 100 minutes, which corresponds to approximately 500-600 liters of filtered drink, has been determined.Документ Розробка технологічного обладнання для приготування цукрового сиропу у виробництві чайного грибу(2022) Удодов, Сергій ОлександровичСтаття присвячена розробці принципово нового технологічного обладнання для приготування цукрового сиропу у виробництві чайного грибу. Розроблене технологічне обладнання дозволяє прискорити процес повноцінного високоякісного розчинення цукру.The article is devoted to the development of fundamentally new technological equipment for the preparation of sugar syrup in the production of kombucha. The developed technological equipment allows you to speed up the process of complete, high-quality sugar dissolution.Документ Інноваційне рішення очистки стічних вод пиво-солодового виробництва(2021) Удодов, Сергій ОлександровичСтаття присвячена ефективній очистці стічних вод пиво-солодового виробництва. Інтенсифікація біологічної очистки стічних вод пиво-солодового виробництва відбувається за рахунок впровадження системи змішування та аерації, яка складається із перемішуючого пристрою та .системи подачі стислого повітря. The article is devoted to effective wastewater treatment of beer and malt production. Intensification of biological wastewater treatment of beer-malt production takes place due to the introduction of a mixing and aeration system, which consists of a stirring device and a compressed air supply systemДокумент Шляхи підвищення ефективності використання енергії вторинної пари при кип'ятінні пивного сусла(2016) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаВідповідно до отриманих даних можна зробити висновок, що найбільш ефективним є витрати води в межах 4,3 - 4,6 л/хв. При даних витратах випарена вода з сула повністю конденсується, тобто близько 70% енергії пари переходить на нагрівання води. Також при вище зазначених витратах води спостерігається максимальна інтенсивність випаровування.Документ Перспективи розвитку мініпивоварень в Україні(2000) Москальова, Людмила Миколаївна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Удодов, Сергій ОлександровичВ умовах реформування економіки розвивається ще одна тенденція в українській пивоіндустрії - відродження малих пивоварень, яка характеризує новий якісний виток технічного розвитку пивоварного виробництва. In terms of reforming the economy develops another trend in Ukrainian pyvoindustriyi - the revival of small breweries that characterizes the new round of high-quality technical development of the brewing industry.Документ Шляхи економії теплової енергії при виробництві пивного сусла(2015) Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаНа сьогоднішній день ринок пива в Україні є досить потужним і насиченим. Тому, останнім часом, пивоварні підприємства здійснюють інвестиції не тільки у розширення асортименту та покращення якості напоїв, але й у підвищення ефективності виробництва. Today the beer market in Ukraine is quite powerful and rich. So, recently, breweries invest not only expand the range and improve the quality of drinks, but also improve efficiency.Документ Використання альтернативної системи щадного кип’ятіння, як способу скорочення витрат теплової енергії(2015) Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Удодов, Сергій ОлександровичПитання раціонального використання тепло-енергоресурсів постає наразі актуальним для підприємств пивоварної промисловості. Все більше приділяється увага на можливість скорочення енергоємного обладнання, перехід на системи та технології з мінімальним використанням енергії на одиницю продукції. The issue of rational use of heat energy there is now urgent for the enterprises of the brewing industry. More and more attention is paid to the possibility of reducing energy-intensive equipment, switching to systems and technologies with minimal energy use per unit of output.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »