Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Підвищення ефективності роботи комбінованого сусловарильного апарату(2023) Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаПри вивченні осідання твердих часточок хмелю на дно комбінованого сусловарильного апарату використані напівемпірична теорія руху річкових наносів та теорія пограничного шару, зокрема відомий розподіл поля швидкості поблизу дна апарата. Математичний опис процесу відділення часточок хмелю від сусла враховує вплив конструктивних та режимних параметрів роботи апарату. Отримано залежність для розрахунку швидкості відкладання від, при якій часточки, що рухаються, осідають на дно комбінованого сусловарильного апарату. Встановлено, що для часточок різних розмірів і форми швидкість відкладання за умови руху сусла в апараті становить від 0,65 до 0,08 м/с. На основі отриманих результатів дано рекомендації по конструкційних і режимних параметрах апарату. Розроблена модель є адекватною реальному процесу осадження.Документ Підвищення ефективності роботи роторної таблеткової машини(2020) Сполович, Максим Юрійович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаВнаслідок відмінностей у густині вихідної сировини і неповного наповнення матриць таблетувальних пресів існують відхилення маси готових твердих лікарських форм. Завдання збільшення точності дозування потребує нагального вирішення. Раціональною ідеєю удосконалення механізму дозування таблетпреса є регулювання розміру сполучного отвору між приймальним стаканом і живильником. Запропоновано забезпечити зміну взаємного розташування вікон живильника і приймального стакана, які сполучаються, шляхом повороту заслінки, розміщеної у кільці між стаканом і корпусом живильника. Такий механізм набагато легше, швидше і точніше дає можливість регулювати швидкість потоку маси для таблетування. Запропонована конструкція простіша і надійніша, оскільки не потребує додаткових операції для налаштування. Похила площина залишається в статичному положенні, тому похибка на гальмування потоку набагато менша, ніж при її повороті. Удосконалення конструкції живильного пристрою механізму дозування роторної таблеткової машини РТМ41М3 шляхом заміни важільного механізму керування шторками на поворотну заслінку, положення якої регулює кількість матеріалу, який надходить до зворушувачів, спрощує конструкцію приймального стакану, підвищує ефективність заповнення матриць, і відповідно, точність дозування, полегшує обслуговування живильного пристрою та підвищує його надійність в експлуатації.Документ Визначення тиску в робочій камері тістоподільника з поршневим нагнітанням(2018) Вариниця, Микола; Чепелюк, Олена ОлександрівнаПшеничне дріжджове тісто до початку нагнітання у тістоподільній машині містить у своєму складі газову фазу, яка формується за рахунок потрапляння повітря в тісто при замішуванні, а також, більшою мірою, внаслідок виділення СО2 в процесі виброджування. Стискуваність такого тіста пояснюють двома причинами: стискуваністю газових бульбашок і деформацією структурної сітки тіста. Але за умов, які реально існують на виробництві, говорити про зменшення відстаней між молекулами біополімерів, що входять до складу тіста,недоцільно, оскільки для цього потрібен надто високий тиск. Тому вважаємо, що зменшення об’єму напівфабрикату відбувається тільки внаслідок стискання і подальшого розчинення у рідкій фазі тіста газових бульбашок. Поведінка тіста наближається до моделі суцільного середовища. Внаслідок нагнітання тіста поршневим робочим органом спостерігається нерівномірний розподіл тиску в об’ємі тіста в робочій камері тістоподільника. Відмінність між максимальним тиском 152600 Па (поблизу барабана ділильного механізму) та мінімальним 49784 Па (під завантажувальним бункером) становить близько 1 атм. Причому швидкість руху поршня, яка має узгоджуватися з частотою обертання барабана ділильного механізму і визначає продуктивність тістоподільника, має становити не більше 0,3 м/с. Тиск в об’ємі тіста перед барабаном ділильного механізму при нагнітанні поршневим робочим органом в машині Восход–ТД–2М становить 152600 Па. Ці значення використані для розрахунку тістоподільника. As a result of the injection, the piston working body is uneven distribution of the pressure in the volume of the dough in the working chamber of the dough separator. The difference between the maximum pressure of 152600 Pa (near the reel of the dividing mechanism) and the minimum 49784 Pa (under the loading hopper) is about 1 atm. Moreover, the velocity of the piston, which must be consistent with the rotational speed of the drum of the dividing mechanism and determines the performance of the dough, must be no more than 0.3 m / s. The pressure in the volume of the dough in front of the drum of the dividing mechanism when fed by the piston working body in the car Voskhod-TD-2M is 152600 Pa. These values are used to calculate the dough.Документ Визначення статистичної багатофакторної залежності витрат енергії на замішування хлібного тіста(2016) Шпак, Максим Сергійович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаДослідивши вплив кожного з факторів на витрати енергії в процесі замішування, встановлено, що для забезпечення якісного замісу борошняного тіста при незначних витратах питомої енергії необхідно максимально можливо збільшувати вологість тіста при зменшенні тривалості процесу з урахуванням якісних показників продукції. Examining the impact of each factor on energy consumption during mixing, found that for high-quality flour kneading dough at low cost specific energy need maximum possible increase humidity test at reducing the duration of the quality indicators based products.Документ Ефективність змішування компонентів рідких неоднорідних систем з твердою дисперсною фазою(2016) Доломакін, Юрій Юрійович; Молочко, Олександр Олександрович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаВизначалась ефективність процесу змішування компонентів рідких неоднорідних систем з твердою дисперсною фазою за допомогою робочого органу власної конструкції.Документ Удосконалення процесу змішування гетерогенних середовищ(2015) Літвяк, Владімір Владіміровіч; Алєксєєнко, Маргарита Сергіївна; Чепелюк, Олена Олександрівна; Губеня, Олексій Олександрович; Сергийчук, Роман ВікторовичІнтенсифікувати фізико-хімічні процеси в реакторах-змішувачах гетерогенних середовищ доцільно шляхом створення високої регульованої турбулентності у всьому об'ємі реактора-змішувача та усунення застійних зон. Intensify physical and chemical processes in reactors, mixers heterogeneous environments advisable regulated by creating high turbulence in the whole volume of the reactor-mixer and eliminate dead zones.Документ Визначення енергетичних показників у процесі замішування хлібного тіста методом пікових точок(2015) Шпак, Максим Сергійович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаПриготування опари і тіста являє собою складний гідродинамічний та фізико-хімічний процес. Для змішування необхідних компонентів тіста і розвитку його структури використовують тістомісильні машини періодичної або неперервної дії з місильними органами різної форми, кожен з яких по-своєму впливає на якість тістових напівфабрикатів. Making dough and the dough is a complex hydrodynamic and physico-chemical process. For mixing the necessary components of the test and its structure using mixing machines periodic or continuous actions by mixing different shapes, each in their own way affect the quality of the dough semis.Документ Оптимізація режимів гідролізу сировини для ефективного вилучення пектинів(2012) Чепелюк, Олена Олександрівна; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав ЮрійовичПроцес гідролізу рослинної сировини є одним з основних для перетворення протопектину у пектин з метою його наступного вилучення в чистому виді чи у виді пектинопродуктів. The process of hydrolysis of vegetable raw materials is one of the key for turning protopectin in pectin with a view to its subsequent withdrawal in pure form or in the form of pectin.Документ Технологічна лінія для виробництва пектиновмісних паст(2012) Чепелюк, Олена Олександрівна; Сухенко, Юрій Григорович; Бородіна, В. М.; Мудрик, А. А.Сучасні пектинові виробництва централізовані, що віддаляє їх від сировинних джерел, впливає на якість і собівартість продукції. Сам процес виробництва чистих пектинів, паст, джемів тощо є досить трудомістким. Він включає багато стадій, в залежності від виду, якості і способів підготовки сировини і її переробки, починаючи від заготівельних і закінчуючи фасувальними операціями та поставкою готової продукції на реалізацію. Modern pectin centralized production that alienates them from raw sources, affects the quality and cost of production. The process of production of pure pectin, pastes, jams and the like is quite time consuming. It involves many steps, depending on the type, quality and methods of preparation of raw material and its processing, from procuring and finishing and packaging operations and the delivery of finished products to sell.Документ Використання методу комп'ютерного моделювання при дослідженні процесу замісу рідких опар(2014) Чепелюк, Олена Олександрівна; Шпак, Максим СергійовичНаведено результати моделювання процесу змішування компонентів під час приготування рідких опар, який здійснюється з використанням енергії потоків повітря і води під тиском. Визначено раціональні значення швидкостей подачі компонентів, досліджено дисипацію енергії в апараті. The results of modeling the process of mixing components during cooking liquid dough, which is done using the energy flows of air and water under pressure. The rational meaning feeding speed components studied energy dissipation in the device.