Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Роль молочних компонентів при створенні м’ясних продуктів оздоровчого призначення
    (2024) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Кушнір, Анатолій Олександрович; Ющенко, Назарій Вікторович; Маланкевич, Йосип Ярославович
    В роботі представлено аналіз використання в м’ясній промисловості білків молочних продуктів. Що містять всі незамінні амінокислоти та перевершують за біологічною цінністю інші білкові продукти. Роль молочних білків у виробництві м’ясопродуктів полягає не лише у покращенні фізико-хімічних властивостей продукту, але й створенні продукту, що має підвищену біологічну цінність та краще засвоюється організмом, що обумовлено хімічним складом молочної сировини, що застосовується для м’ясних продуктів оздоровчого призначення.
  • Ескіз
    Документ
    Способи консервування м’ясної сировини
    (2023) Резніченко, Марина Віталіївна; Ющенко, Назарій Вікторович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    В даний час найбільш ефективними є методи холодильної обробки та зберігання. Застосування методів холодильної технології при обробці м'ясних продуктів, на відміну від інших способів консервування, надає значно менший вплив на природні смакові та органолептичні властивості м'ясних продуктів. Currently, the most effective methods are refrigeration processing and storage. The use of refrigeration technology methods in the processing of meat products, in contrast to other preservation methods, has a much smaller effect on the natural taste and organoleptic properties of meat products.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної рослинної та молочної сировини у технології м’ясних виробів
    (2023) Бірюк, Юлія Вікторівна; Кушнір, Анатолій Олександрович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    У період військового стану, епідемії хвороб, постійного стресу забезпечення населення харчуванням є одним з важливих завдань. Харчування повинно не лише задовольняти фізіологічні потреби та слугувати енергією для організму, але й мати профілактичну та лікувальну дію. Саме тому виробництво харчових продуктів загального та спеціального призначення з використанням біологічно активних речовин, сприяння формування у населення звичок раціонального харчування є актуальним. In the period of martial law, disease epidemics, and constant stress, providing the population with food is one of the important tasks. Food should not only satisfy physiological needs and serve as energy for the body, but also have preventive and curative effects. That is why the production of food products of general and special purpose with the use of biologically active substances, promoting the formation of healthy eating habits among the population is relevant.
  • Ескіз
    Документ
    Використання продуктів збагачення у технології ковбасних виробів
    (2023) Бірюк, Юлія Вікторівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Комбінування молочних і рослинних білоквмісних складових, у рецептурах ковбасних виробів та їхній вплив на структурно-механічні, сенсорні та функціонально-технологічні показники м’ясопродуктів лишаються актуальними і стосуються насамперед раціоналізації використання цих рецептурних компонентів. The combination of dairy and vegetable protein-containing components in the recipes of sausage products and their influence on the structural-mechanical, sensory and functional-technological indicators of meat products remain relevant and primarily concern the rationalization of the use of these recipe components.
  • Ескіз
    Документ
    Використання молочних білків в технології м’ясних продуктів
    (2020) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Пасічний, Василь Миколайович; Бірюк, Юлія Вікторівна
    Раціональне харчування забезпечує нормальний ріст та розвиток організму. Білок вважається незамінною частиною їжі та основою життя, є джерелом незамінних амінокислот, які не синтезуються в організмі. Rational nutrition ensures normal growth and development of the body. Protein is considered an indispensable part of food and the basis of life, it is a source of essential amino acids that cannot be synthesized in the body.