Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження вмісту важких металів і нітрозосполук в концентрованих томатопродуктах(2017) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр СеменовичУ статті наведено результати комплексної оцінки ботанічних сортів томатів, томатної пасти та соусів на їх основі, проаналізовано зміни якості нових продуктів при термічній обробці. The article provides the results of unified assessment of tomato cultivars, sorts of tomato paste and sauces made of it as well as analyzes the changes in quality of new products after heat treatment.Документ До питання стану забруднення питної води нітратами та їх похідними(2016) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі наведені результати досліджень зразків питної води міста Києва та Київської області на вміст нітрозамінів, нітрозамідів і попередників нітратів. Розглянуті джерела надходження нітратного забруднення.Документ Аналіз забруднення плодоовочевої сировини нітратами(2017) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Коваль, Марина Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр СеменовичВ ході досліджень було кількісно визначено вміст нітратів в овочевої продукції,придбані в торгових мережах м. Києва (редис, полуниця, томати,огірки картопля), а також було проведено порівняльну характеристику результатів з ГДК. In the course of the research, the content of nitrates in vegetable products purchased in the shopping malls of Kyiv (radishes, strawberries, tomatoes, potato cucumbers) was quantitatively determined, as well as a comparative description of the results from the MAC.Документ Характеристика нітратного забруднення зразків питної води(2017) Коваль, Марина Олександрівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведені результати досліджень зразків питної води міста Києва та Київської області на вміст нітрозамінів, нітрозамідів і попередників нітратів. Розглянуті джерела надходження нітратного забруднення. The results of researches of drinking water samples of the city of Kyiv and the Kyiv region for the content of nitrosamines, nitrosamides and precursors of nitrates are presented. Considered sources of nitrate pollution.Документ Дослідження способу теплової обробки томатопродуктів на вміст нітратів(2017) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведені результати комплексної оцінки ботанічних сортів томатів, томатної пасти та соусів на їх основі та зміни кількості нітратів під час теплової обробки. The paper presents the results of a comprehensive evaluation of botanical varieties of tomatoes, tomato paste and sauces based on them and changing the amount of nitrates during heat treatment.Документ Нітрати та якість питної води(2016) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр СеменовичТема вмісту нітратів у продуктах харчування та воді стала особливо актуальною в останнє десятиліття, оскільки кількість нітратів в овочах і фруктах часто перевищує встановлену норму в кілька разів. Subject nitrates in food and water has become particularly relevant in the last decade because of nitrates in vegetables and fruits often exceeds the norm several times.Документ Дослідження вмісту нітратів в концентрованих томатопродуктах(2013) Шутюк, Віталій Володимирович; Ващук, Тимофій Олександрович; Калітка, Валентина; Баклан (Гаган), Інна ОлександрівнаВ тезах розглядається вплив процесу концентрування томатопродуктів на зміну вмісту нітратів в них. На основі отриманих лабораторних досліджень наведено математичні та графічні залежності зміни вмісту нітратів в концентрованих томат-продуктах. In theses dealing with the effects of the process of concentrating tomato replaced nitrates in them. On the basis of laboratory studies are mathematical and graphical dependencies changes of nitrate in concentrated tomato products.