Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тренди використання природніх барвників у виробництві харчових продуктів
    (2024) Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Останнім часом натуральні барвники та їх застосування відіграють важливу роль у різних галузях харчової промисловості, виробництві косметичної і текстильної продукції. Натуральним барвникам властиві певні труднощі щодо їх використання це стосується рівномірного нанесення та однорідності самого барвника. Сьогодні потреба у використанні барвників у харчових продуктах зростає через такі фактори, як збільшення обсягів виробництва натуральних продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та харчові звички споживачів. Тому виробництво природніх барвників з рослинної сировини є перспективним для української консервної промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології отримання антоціанових барвників
    (2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бурлак, Наталія Василівна
    Основною групою речовин, що визначають зовнішній вигляд продуктів харчування, є харчові барвники. Натуральні барвники зазвичай виділяють з природних джерел у вигляді сполук різних за своєю хімічною природою, склад яких залежить від джерела і технології одержання. Перспективним напрямом удосконалення технологій натуральних харчових барвників є пошук можливостей використання для їх виробництва рослинної сировини з високими темпами дозрівання, причому, такі барвники в більшості випадків будуть комплексами, що володіють харчовою цінністю і заданими функціональними властивостями
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз способів одержання екстрактів, збагачених хлорофілом із рослинної сировини
    (2022) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Пшенічна, Ганна Андріївна
    Перспективним напрямом удосконалення технологій натуральних харчових барвників є пошук можливостей використання при їх виробництві рослинної сировини з високими темпами дозрівання, причому, такі барвники в більшості випадків будуть преміксами, що володіють харчовою цінністю і заданими функціональними властивостями.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання антоціанових барвників із сировини рослинного походження
    (2023) Бурлак, Наталія Іванівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Одним із перспективних напрямів розвитку харчової промисловості є пошук нових технологічних рішень в отриманні антоціанових барвників, тому що, спостерігається збільшення попиту на природні харчові колоранти, серед яких лідируючі позиції за обсягом продажів займають саме антоціанові
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання їстівних покриттів для плодів і овочів
    (2023) Філіпішина, Дар'я Євгенівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Традиційно їстівні покриття використовували як бар’єр для мінімізації втрат води та затримки природного старіння фруктів з покриттям завдяки селективній проникності для газів. Однак нове покоління їстівних покриттів розробляється спеціально для того, щоб дозволити включення та/або контрольоване вивільнення антиоксидантів, вітамінів, нутрицевтиків та природних антимікробних агентів шляхом застосування перспективних технологій
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження
    (2022) Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження
    (2022) Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    У роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив способів і технологій сушіння на споживчі якості сушених харчових продуктів
    (2012) Шутюк, Віталій Володимирович; Турчин, Владислав Юрійович; Василів, Володимир Павлович
    Мікрохвильове сушіння продуктів рослинного походження – перспективний спосіб отримання якіснішої продукції за коротший час. Висока потужність мікрохвильових сушарок значно скорочує тривалість сушіння продукції, але призводить до її обвуглювання. Термочутливість продуктів до потужності високочастотного генератора проявляється особливо виражено наприкінці сушіння. Важливу роль у мікрохвильовому сушінні відіграють також швидкість руху і температура повітря, які впливають на швидкість і однорідність перебігу процесу. Microwave drying of plant products - a promising method for producing higher quality products in less time. High power microwave dryers significantly reduces drying time of production, but it sometimes leads to charring. Sensitivity to temperature, food-to-power high-frequency generator is particularly pronounced at the end of the drying process. Important role in microwave drying is also speed and air temperature, which affect the rate and uniformity of the passing process.