Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Сучасний підхід холодильного зберігання продуктів рослинного походження(2022) Філіпішина, Дар'я Євгенівна; Слободян, Наталія Ярославівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичСучасний підхід холодильного оброблення продуктів рослинного походження передбачає запровадження безперервного холодильного ланцюга на шляху від виробництва до реалізації. Безперервний холодильний ланцюг є складною системою, робота якої вимагає встановлення раціональних умов функціонування об’єктів, що охолоджуються, кожної ланки щодо технологічного, технічного та економічного аспектів. The modern approach to refrigeration treatment of plant products involves the introduction of a continuous refrigeration chain on the way from production to sale. The continuous refrigeration circuit is a complex system, the operation of which requires the establishment of rational conditions for the operation of refrigerated facilities of each link in terms of technological, technical and economic aspects.Документ Зміна якості сушених плодів глоду при зберіганні у картонно-паперовій тарі(2022) Войтовська, Вікторія Іванівна; Євчук, Яна Валеріївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичУ роботі розглянуто питання переробки фруктової сировини і виробництва продуктів харчування та її зберігання з дотримання оптимальних технологічних параметрів та з мінімальною втратою поживних нутрієнтів. Так, сушені плоди глоду, за раціонально підібраних параметрів зберігання та виду упаковки, мають низку переваг перед свіжою - широко використовуються як в медицині для виготовлення лікарських препаратів, а також як біологічно активна добавка до їжі. The paper considers the issues of processing of fruit raw materials and food production and its storage in compliance with optimal technological parameters and with minimal loss of nutrients. Thus, dried hawthorn fruits, with rationally selected storage parameters and type of packaging, have a number of advantages over fresh - widely used in medicine for the manufacture of drugs, as well as a biologically active food supplement.Документ Особливості холодильного зберігання продуктів рослинного походження(2022) Філіпішина, Дар'я Євгенівна; Слободян, Наталія Ярославівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичДокумент Особливості технології заморожування ягід малини(2021) Мороз, Анастасія Олександрівна; Новойтенко, Ірина; Шутюк, Віталій ВолодимировичЯк показує дослід впливу різних способів заморожування малини найбільш ефективним є шокове заморожування розсипом та у цукровому сиропі з додаванням аскорбінової кислоти. Для кращої якості заморожених ягід малини необхідно дотримуватися режимів на всіх етапах заморожування і зберігання – спочатку її швидко охолодити до температури 0…5 °C, заморожування у 18…23 % цукровому сиропі при температурі –30…–40 °С і зберігати при температурі близько – 23 °C.Документ Вплив заморожування на антиоксидантну активність ягід(2020) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичОб'єктами дослідження служили свіжі і свіжоморожені ягоди малини сорту Атлант, свіжі і свіжоморожені ягоди вишні сорту Володимирська, свіжі і свіжоморожені ягоди полуниці сорту Альбіон, свіжі і свіжоморожені плоди сливи сорту Угорка, свіжі і свіжоморожені ягоди чорної смородини сорту Титанія, свіжі і свіжоморожені ягоди червоної смородини сорту Ровада, свіжі і свіжоморожені ягоди горобини (аронії) чорноплідної, а також свіжоморожені ягоди чорниці, свіжоморожені ягоди журавлини, свіжоморожені ягоди брусниці, придбані в торговельній мережі. The objects of study were fresh and fresh-frozen berries raspberries of the Atlant variety, fresh and fresh-frozen berries of a cherry of the Vladimir grade, fresh and fresh-frozen berries of a strawberry of the Albion grade, fresh and fresh-frozen fruits of a plum of a grade Cucumber, fresh and fresh-frozen berries of black currant of the Titania grade, fresh and fresh-frozen Rovada red currant berries, fresh and fresh-frozen rowan berries (chokeberry) chokeberry, as well as fresh blueberries, fresh frozen cranberries, fresh-frozen berries of a cowberry bought in a trade network.Документ Перспективи застосування адсорбентів кисню для зберігання харчових продуктів(2020) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Сеньків, Михайло Миколайович; Шутюк, Віталій ВолодимировичНа кафедрі технології консервування національного університету харчових технологій досліджено вплив використання адсорбентів кисню на органолептичні та фізико-хімічні показники харчових напівфабрикатів та готових продуктів. Встановлено, що пакетик з поглиначем зменшує за 12…96 годин рівень вмісту кисню до менше 0,1 %, підтримує його рівень протягом декількох місяців. Поглинач кисню ефективний при широкому діапазоні коефіцієнта вмісту вологи в продукті - від 0,3 до 0,8 5%. The Department of Canning Technology of the National University investigated the influence of the use of oxygen adsorbents on organoleptic and physico-chemical indicators of food semi-finished products and finished products. It is found that the sachet with absorber reduces in 12...96 hours the level of oxygen content to less than 0,1 %, supports its level for several months. Oxygen absorber is effective at wide the moisture content of the product ranges from 0.3 to 0.85 %.Документ Вплив умов зберігання на якість суниці садової сорту Фестивальна ромашка(2019) Галінська, Олександра Сергіївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено результати застосування спеціальних пакувальних матеріалів з бар’єрними властивостями та низьких температур для суниці садової сорту Фестивальна ромашка. Результати свідчать, що створення модифікованого газового середовища дозволяє збільшити термін зберігання суниці більше ніж чим в чотири рази та зберегти її якісні характеристики. The paper presents the results of the use of special packaging materials with barrier properties and low temperatures for strawberry garden variety Festival Chamomile. The results show that the creation of a modified gas environment can increase the shelf life of strawberries by more than four times and preserve its quality characteristics.Документ Застосування Xtend-технології для зберігання рослинної продукції(2017) Савонік, Тетяна Анатоліївна; Ляцевич, Людмила Володимирівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі розглянуті перспективи використання Xtend-технології для зберігання овочів та фруктів. Основа даної технології – створення модифікованої атмосфери всередині полімерної упаковки і підтримання її під час зберігання до моменту споживання продукту. In this work, consider the prospects of using Xtend-technology for the storage of vegetables and fruits. The basis of this technology is the creation of a modified atmosphere within the polymer packaging and its maintenance during storage until the consumption of the product.Документ Переваги застосування Xtend-технології для зберігання рослинної продукції(2017) Савонік, Тетяна Анатоліївна; Ляцевич, Людмила Володимирівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі розглянути перспективи використання Xtend-технології для зберігання овочів та фруктів. Основа даної технології – створення модифікованої атмосфери всередині полімерної упаковки і підтримання її під час зберігання до моменту споживання продукту. In this work, consider the prospects of using Xtend-technology for the storage of vegetables and fruits. The basis of this technology is the creation of a modified atmosphere within the polymer packaging and its maintenance during storage until the consumption of the product.Документ Динаміка зміни показників сировини рослинного походження під час зберігання в охолодженому стані(2015) Лехнівська, Світлана Василівна; Хижняк, Віроніка Віталіївна; Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено результати зберігання яблук та топінамбура протягом двох місяців в умовах понижених температур. На основі аналізу отриманих результатів встановлені оптимальні параметри зберігання яблук та топінамбура. This paper presents the results of artichoke and apple storage for two months under conditions of low temperature. Based on the analysis of the results set optimal parameters storage apples and artichoke.