Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність та регулювання використання рослинної сировини та екстрактів у якості, добавок антиоксидантної дії
    (2021) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Особливість використання рослинних добавок полягає у їх мультифункціональності. Окрім антиоксидантної дії значна кількість добавок проявляє антимікробну та протигрибкову дії, також вони можуть використовуватись у якості смакоароматичних компонентів харчових продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив хлориду натрію на синтез сполук антиоксидантної дії при пророщуванні гречки
    (2021) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Як показало дослідження, зрошування гречки розчинами хлориду натрію під час пророщування є досить дієвим технологічним прийомом для стимуляції синтезу фітонутрієнтів антиоксидантної дії.According to research, irrigation of buckwheat with solutions of sodium chloride during germination is a very effective technological technique to stimulate the synthesis of phytonutrients with antioxidant activity.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тренди та проблеми використання антиоксидантів для стабілізації харчових систем
    (2019) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Існує величезний запит, в першу чергу з боку споживачів, а за ними і виробників, щодо відмови від використання синтетичних харчових добавок. Проводяться масштабні дослідження у сфері пошуку ефективних та безпечних натуральних замінників, зокрема рослинного походження. There is a huge demand for the refuse of using synthetic food additives. Large-scale research is being carried out in the field of the search for effective and safe natural additives, in particular vegetable origin.
  • Ескіз
    Документ
    Світовий ринок товарів з антиоксидантною дією: стан, перспективи розвитку та споживчі настрої
    (2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Проведено аналітичний огляд даних маркетингових організацій, торгівельних майданчиків та великих промислових виробників щодо стану та перспектив розвитку ринку товарів з антиоксидантною дією. Аналіз глобального ринку товарів з антиоксидантною дією показав, що існує стабільна динаміка зростання обсягів ринку, особливо це відчутно у сегменті антиоксидантів натурального походження. An analytical review of marketing organizations, marketplaces, and large industrial producers has been carried out on the state and development prospects of the antioxidant products market. An analysis of the global market of antioxidant products showed that there is a stable dynamics of market volume growth, especially in the segment of natural origin antioxidants.
  • Ескіз
    Документ
    Використання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у технології харчових продуктів з високим вмістом жирів
    (2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Використання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у рецептурах продуктів з високим вмістом жирів є ефективним засобом попередження окиснення жирів. Окрім інгібування окисних процесів, використання рослинних добавок з пророщеного насіння дозволяє підвищити у продуктах вміст біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, мінералів, фенольних сполук, а також надати їм нових смакових відтінків. Using of supplements of agricultural crops sprouted seeds in recipes of products with high fat content is an effective method for preventing fat oxidation. In addition to inhibiting oxidative processes, using of plant additives from germinated seeds can increase the content of biologically active substances, in particular, vitamins, minerals, phenolic compounds, as well as give them new flavoring shades.