Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Біоактивні компоненти пророщеного насіння соняшнику (Helianthus annuus l.)(2022) Ясінська, Ірина ЛеонідівнаПроцес пророщування дозволяє суттєво підвищити вміст біоактивних компонентів насіння соняшнику, зокрема сполук антиоксидантної дії. Тому така сировина є цінною з точки зору використання у якості функціонального інгредієнту для розроблення нових видів харчових продуктів та збагачення традиційних. The germination process makes it possible to significantly increase the content of bioactive components of sunflower seeds, in particular antioxidants. Therefore, such raw materials are valuable as functional ingredients for the development of new types of food products and the enrichment of traditional ones.Документ Вплив хлориду натрію на синтез сполук антиоксидантної дії при пророщуванні гречки(2021) Ясінська, Ірина ЛеонідівнаЯк показало дослідження, зрошування гречки розчинами хлориду натрію під час пророщування є досить дієвим технологічним прийомом для стимуляції синтезу фітонутрієнтів антиоксидантної дії.According to research, irrigation of buckwheat with solutions of sodium chloride during germination is a very effective technological technique to stimulate the synthesis of phytonutrients with antioxidant activity.Документ Пророщена гречка, як цінне джерело біологічно активних сполук(2021) Ясінська, Ірина ЛеонідівнаРозглянуто зміни біохімічного складу гречки після пророщування.Were considered changes in the biochemical composition of buckwheat after germination.Документ Використання пророщеного насіння у технології оздоровчих продуктів(2019) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія ДжанівнаВикористання пророщеного зерна у харчових технологіях є достатньо розповсюдженим як у класичних технологіях при виготовленні пива та квасів, так і більш модернових при виготовленні хлібу, хлібобулочних, борошняних кондитерських виробів і т.д. Однак використання виробниками нетрадиційних видів пророщеного насіння сільськогосподарських культур, які є джерелом цінних біологічно активних сполук різного спектру дії, сьогодні є достатньо обмеженими. The use of germinated grain in food technology is quite common in classical technologies such as the production of beer and kvass, more modern in the production of bread, bakery, flour confectionery, etc. However, the use by producers of germinated seeds from non-traditional types of agricultural crops, which are a source of valuable biologically active compounds of different spectrums of action, now is quite limited.Документ Пророщене насіння сільськогосподарських культур як джерело цінних біологічно активних речовин(2020) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія ДжанівнаПророщене насіння гречки, соняшнику та гірчиці є цінним сировиною для створення продукції функціонального спрямування. Використання такої сировини є доцільною для виробництва продуктів на зерновій основі, шляхом заміни традиційних зернових інгредієнтів з низькою біологічною цінністю. Sprouted seeds of buckwheat, sunflower and mustard are valuable raw materials for functional products making. The use of such raw materials is appropriate for the production of grain-based products by replacing traditional grain ingredients with low biological value.Документ Макронутрієнтний склад насіння гречки та соняшника до та після пророщування(2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія ДжанівнаПроаналізовано основні показники макронутрієнтного складу насіння гречки та соняшнику до та після пророщування. The macronutrient composition of buckwheat and sunflower seeds before and after germination were determined.Документ Використання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у технології харчових продуктів з високим вмістом жирів(2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія ДжанівнаВикористання рослинних добавок з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у рецептурах продуктів з високим вмістом жирів є ефективним засобом попередження окиснення жирів. Окрім інгібування окисних процесів, використання рослинних добавок з пророщеного насіння дозволяє підвищити у продуктах вміст біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, мінералів, фенольних сполук, а також надати їм нових смакових відтінків. Using of supplements of agricultural crops sprouted seeds in recipes of products with high fat content is an effective method for preventing fat oxidation. In addition to inhibiting oxidative processes, using of plant additives from germinated seeds can increase the content of biologically active substances, in particular, vitamins, minerals, phenolic compounds, as well as give them new flavoring shades.