Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Preparative simulated distillation in the technological process management of natural flavor obtaining
    (2013) Frolova, Natalia; Ivanova, Victoria; Karputina, Margarita
    Researchers are actual in flavor technologies, quality control of raw material with predicting of its perspective and trends of use in flavored products. Актуальні дослідження в технології аромату, контролю якості сировини з прогнозуванням його перспективи та тенденції використання в ароматизованих продуктах.
  • Ескіз
    Документ
    Free radical scavenging activity, phenolic and ascorbic acid content of juice drinks with phytoextracts
    (2013) Ivanova, Victoria; Yasinska, Iryna; Chizhuk, Olena
    The interest in the preventive properties of dietary chemicals has increased in recent years. Our goal was to develop new kinds of juice drinks with phytoextracts that can potent antioxidant activity.
  • Ескіз
    Документ
    Investigation of antioxidant properties of extracts from selected medicinal plants
    (2013) Yasinska, Iryna; Ivanova, Victoria
    The aim of the work was investigation of antioxidant compounds content in extracts from plant materials, evaluation of their antiradical activity to determine the possibility of their using in different brunches of food industry as а functional ingredients or dietary supplements. Метою роботи було вивчення вмісту антиоксидантів в екстрактах з рослинної сировини, оцінка їх антирадикальної активності, визначення можливості використання їх в різних галузях харчової промисловості у якості функціональних інгредієнтів або харчових добавок.
  • Ескіз
    Документ
    Total phenolic content and free radical scavenging activity of extracts from selected plants of ukrainian flora: potential for application in functional food technologies
    (2012) Ivanova, Victoria; Arsenieva, Larisa
    Last years the search for new sources of natural antioxidants, especially of plant origin, has been increased. Their presence in functional foods may provide a physiological effect on the human organism, helps to reduce the risk of certain diseases (eg inflammatory, cardiovascular, tumor). Phenolic compounds are an important class of secondary plant metabolites and potent free radical scavengers because they can donate their alcoholic hydrogen atom to free radicals. В останні роки посилився пошук нових джерел природних антиоксидантів, особливо рослинного походження. Їх присутність у функціональних харчових продуктів може забезпечити фізіологічну дію на організм людини, допомагає знизити ризик деяких захворювань (наприклад, протизапальних, серцево-судинних, пухлинних).
  • Ескіз
    Документ
    Effective expression of recombinant Staphylococcus aureus clumping factor and it immunobiological activity
    (2001) Ivanova, Victoria
    Fragments of the clfA gene coding for clumping factor of S.aureus were cloned into the expression plasmid pQE30 in E.coli XLI-Blue cells. It has been shown the reducing of the strain efficiency and the elimination of the plasmid during the cultivation of a producer. Several methods for raising the amount of plasmid-containing cells and increasing the yield of recombinant protein were proposed.