Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Żywność bio dla najmłdoszych(2024) Tsabekа, Artem; Levkivska (Muzika), TetianaŻywność organiczna produkowana jest metodami rolnictwa ekologicznego. Surowce muszą spełniać specjalne wymagania i przepisy dotyczące uprawy żywności organicznej. Nie oznacza to jednak, że takie odżywianie jest odpowiednie dla niemowląt i małych dzieci. Produkty organiczne dla dzieci mają bardziej rygorystyczne wymagania dotyczące zawartości pestycydów, azotanów i soli metali ciężkich.Документ Wymagania dotyczące oznakowania produktów spożywczych dla dzieci w krajach Unii Europejskiej(2024) Tsabekа, Artem; Levkivska (Muzika), TetianaLabeling of products for babies and toddlers should meet the requirements set forth in Regulation (EU) 1169/2011. Manufacturers must ensure compliance with the requirements of Regulation (EU) 2016/127 on the composition of products, the microbiological criteria specified in Regulation (EU) 2073/2005 and the requirements establishing maximum levels of certain contaminants in foodstuffs, in accordance with Regulation (EU) 1881 /2006 and maximum levels of pesticides, according to Regulation (EU) 396/2005. Należy oznakować produkty dla niemowląt i małych dzieci spełniają wymagania określone w Rozporządzeniu (UE) nr 1169/2011. Producenci muszą zapewnić zgodność z wymogami Rozporządzenia (UE) 2016/127 w sprawie składu produktów, kryteriami mikrobiologicznymi określonymi w Rozporządzeniu (UE) 2073/2005 oraz wymaganiami ustalającymi maksymalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych, zgodnie z rozporządzeniem (UE) 1881/2006 i maksymalne poziomy pestycydów zgodnie z rozporządzeniem (UE) nr 396/2005.Документ Pesticides and food safety in Canada(2024) Prokopenko, Valeria; Levkivska (Muzika), TetianaБезпека харчових продуктів є пріоритетом уряду Канади. Перш ніж пестицид можна буде використовувати на харчовому продукті, вчені Міністерства охорони здоров’я Канади повинні визначити безпечні рівні залишків, так званий MRLs. Таким чином уряд Канади гарантує, що виробники належним чином використовують і застосовують пестициди та дотримуються встановлених лімітів залишківДокумент Hazard analysis critical control point (HACCP)(2024) Prokopenko, Valeriya; Levkivska (Muzika), Tetiana; Rubanka, KaterynaHACCP — це система управління, в якій безпека харчових продуктів розглядається шляхом аналізу та контролю біологічних, хімічних і фізичних небезпек від виробництва сировини, закупівлі та обробки до виробництва, розповсюдження та споживання готової продукції. Загальновизнані урядовими установами, торговими асоціаціями та харчовою промисловістю в усьому світі були визнані сім принципів HACCPДокумент Use of food additives in specialized fruit and vegetable foods for child and diet food(2021) Benderska (Dushchak), Olga; Levkivska (Muzika), Tetiana; Bessarab, AlexanderModern market research baby food show that in recent years the situation in the country in baby food area and provided child population corresponds to ation products are evaluated as unsatisfactory. Need children in different types of food products of domestic production at present satisfies is in the range of 9 to 54% depending on bridges from the main type used of raw materials.Документ Cherry laurel is an unconventional raw material in the canning industry(2020) Ivasyuta, Lyudmyla; Romanіv, Volodymyr; Levkivska (Muzika), TetianaПроаналізовано, що плоди лаврової вишні мають цінний хімічний склад - великий комплекс біологічно активних речовин та велику кількість антиоксидантів. The analysis that laurel cherry fruits are valuable chemical composition - a large set of biologically active substances and a large number of antioxidants.Документ The use of quince for the production of snacks(2020) Demchuk, Ihor; Malytska, Yulia; Levkivska (Muzika), TetianaПлоди айви багаті на біологічно активних речовин. В результаті роботи було підібрано оптимальні умови проведення бланшування слайдів айви та сушіння. Використання плодів айви для виробництва снеків дозволяє отримати продукти з високими органолептичними показниками та високою харчовою цінністю. Quince fruits are rich in biologically active substances. As a result of work, the optimal conditions for blanching quince slides and drying were selected. The use of quince fruit for the production of snacks allows you to get products with high organoleptic characteristics and high nutritional value.Документ Prospects of use of concentrated juice as food natural coloring(2020) Levkivska (Muzika), Tetiana; Benderska (Dushchak), Olga; Pysarev, MaximIn the food industry, coloring are used in the production of numerous products in order to give them a more attractive appearance. Usually coloring are used in the production of confectionery, non-alcoholic and low alcohol drinks, liqueurs, cheese desserts, yoghurts, oils, margarines, macaroni, etc. There is no domestic production of food dyes in Ukraine. Purchases of mainly synthetic dyes are carried out to provide food industry enterprises. An alternative to synthetic food colors is the natural ones that come from natural raw materials: vegetables, fruits, berries. A special place among the natural coloring is anthocy. У харчовій промисловості барвники застосовуються при виробництві чисельних продуктів з метою надання їм привабливішого зовнішнього вигляду. Зазвичай барвники використовують при виробництві кондитерських виробів, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, лікерів, сиркових десертів, йогуртів, масел, маргаринів, макаронів та ін. Вітчизняного виробництва харчових барвників в Україні немає. Для забезпечення підприємств харчової промисловості проводяться закупівлі переважно синтетичних барвників. Альтернативою синтетичним харчовим барвникам є природні, що отримуються з натуральної сировини: овочів, фруктів, ягід.Документ Technology production of dried vitaminized vegetables(2016) Malezhik, Ivan; Bessarab, Alexander; Bandurenko, Galina; Levkivska (Muzika), TetianaConducted studies on the production of vitaminous dried vegetables. Product after blanching treated with a cold solution of ascorbic acid. After drying, the products contain up to 100 mg / 100 g of vitamin C. Проведені дослідження по виробництву вітамінізованих сушених овочів. Продукти після бланшування обробляли холодним розчином аскорбінової кислоти. Після сушіння продукти містять до 100 мг/100г вітаміну С.