Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Тhe dominant factors during water treatment in the beverage production(2019) Samchenko, Iryna; Oliynyk, SvitlanaIdentified dominant factors in water treatment contributes to obtaining treated water for the high stability of the finished product. Виявлені домінуючі фактори очищення води сприяють отриманню очищеної води для високої стійкості готового продукту.Документ Appearance of turbidity in alcoholic beverages(2019) Ostryk, Oleksandr; Oliynyk, SvitlanaВстановлено, що більш тривалі терміни придатності настоянок можна отримати за рахунок підвищення стійкості за рахунок багатоетапної обробки: на етапах переробки кожного напівфабрикату та наступної обробки готової суміші. It is found that longer expiration dates of tinctures can be obtained by increasing the resistance due to multi-stage processing: on the processing stages of each semi-finished product and the following processing of the finished blend.Документ Necessity of filtration in liqueur-vodkas production(2019) Tarasiuk, Lesia; Oliynyk, SvitlanaНа основі проведеного дослідження було встановлено, що використання природного силіциду дає можливість підвищити прозорість підготовленої води та сортівки; показана перспективність використання для фільтрації на етапах підготовки води та освітлення сортівки при виробництві лікер-горілчаної продукції. Based on the carried study, it was established that the use of natural silicide gives an opportunity to increase the transparency of prepared water and sortivka; it was shown the perspectivity of usage for filtering at the stages of water preparation and sortivka clarification in liqueur-vodkas production.Документ Search for alternative filtering materials in production of beverages(2019) Tarasiuk, Lesia; Lukianets, Halyna; Oliynyk, SvitlanaДокумент Improvement of water preparation technology in the production of rye beer(2016) Dulka, Olha; Prybylskyi, Vitalii; Oliynyk, SvitlanaThis research explores the effect of filtering and sorption materials (clinoptilolite, active coal, and rock crystal) on the basic organoleptic and physico-chemical properties of water. It was established that the water processed with the explored materials in the sequence clinoptilolite, activated charcoal, rhinestone significantly improves the organoleptic properties of rye beer. Herewith rye beer on the prepared water was transparent, with a typical dark brown color, without impurities, with soft and harmonious sweet and sour taste and pleasant flavor.Документ Innovative technology of alcohol drinks(2016) Oliynyk, Svitlana; Kuts, Anatoly; Tarasiuk, LesiaІнноваційна технологія алкогольних напоїв включає в себе раціональні блоки універсальної технологічної схеми, які забезпечують якість і стабільність контрольованих параметрів. Визначено критичні контрольні точки технології: співвідношення води і етанолу, органолептичні, фізико-хімічні показники та температуру води, етанолу і водно-спиртової суміші на стадії підготовки і під час очищення активним вугіллям і мінералами в стані фізичної і хімічної рівноваги, стабільності напоїв в пляшках. The innovative technology of alcohol drinks based includes the rational blocks of universal flowsheet, which provide the quality and stability of drinks by the controlled parameters. The critical control points of the technology: the affinity of water and ethanol, the organoleptic, physico-chemical parameters and temperature of water, ethanol and water-alcohol mixture under preparation and during its treatment by activated carbon and minerals and in a state of physical and chemical equilibrium, stability of drinks in bottles, were determined.Документ An accelerated maturation of the liqueur and vodka drinks with the ascorbic acid(2013) Lovyagin, Olexandr; Oliynyk, Svitlana; Kovalchuk, VladimirThe research results of maturation distillery drinks in oak barrels and using peroxidase agent. In order to accelerate the oxidizing ability of dissolved oxygen is proposed to use ascorbic acid. Accelerated maturation improves the flavor and mitigate the taste of beverages.Наведено результати дослідження дозрівання лікеро-горілчаних напоїв в дубових бочках і за допомогою пероксидазного агента. З метою прискорення окислювальної здатності розчиненого кисню запропоновано застосовувати аскорбінову кислоту. Прискорене дозрівання сприяє поліпшенню аромату і пом'якшення смаку напоїв.Приведены результаты исследования созревания ликероводочных изделий в дубовых бочках и с помощью пероксидазного агента. В целях ускорения окислительной способности растворенного кислорода предложено применять аскорбиновую кислоту. Ускоренное созревание способствует улучшению аромата и смягчению вкуса напитков.