Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Nanostructure Interfaces of Phases and Nanoelements Multlcomponent Lipid System(2009) Rashevska, TamaraThe formation of the iipid systems' nanostructure muiticomponent is investigated by the example of butter. Формування наноструктури ліпідної системи вивчали на зразках вершкового масла.Документ Self-organization of nanostructure of lipid-water system(2003) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Ukrainets, Anatoliy; Korenev, I. O.We carried electronic-microscopically researches, which showed stratiform nanostructure of lipids-water system.Ми провели електронно-мікроскопічні дослідження, що показали шаруватість наноструктур системи жир-вода.Документ Micro- and nanostructure a butter witn inulin(2004) Rashevska, TamaraElectronic-microscopic researches of inulin butter have shown, that entering inulin essentially influences formation micro-and nanostmcture of butters.Электронно-микроскопические исследования показали, что добавление инулина в сливочное масло существенно влияет на его наноструктуру. Електронно-мікроскопічні дослідження показали, що внесення інуліну до вершкового масла суттєво впливають на його мікро- і наноструктуру.Документ Influence of biopolymer inulin on nanostructure of fatcotain system(2003) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Ukrainets, Anatoliy; Korenev, I. O.We fixed, that inulin essentially influence on forming of nanostructure of fatcontain systems.Документ Classification nanostructure multicomponent organic fat(2005) Rashevska, TamaraWe studied nanostructure of complex organic systems fat/water/natural organic material.Документ Nanostructure of butter with biopolymer pectin additive(2005) Rashevska, Tamara; Ukrainets, AnatoliyAddition of pectin will add butter medical-preventive characteristics that have confirmed by our clinical test. By method of electronic microscopy we explored nanostructure of butter with pectin. Добавка із пектину надає вершковому маслу лікувально-профілактичних властивостей. Методом електронної мікроскопії вивчали наноструктуру вершкового масла.Документ Formation of a nanostructure of butter: polysaccharide of inuline composite(2002) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Lysko, O. I.; Vysokolyan, O. P.; Veblaya, T. S.; Buzaneva, E. V.Technology of formation molecular composite with the butter and polysaccharide of inuline was developed. Розроблено технологію формування молекулярних композитів у вершковому маслі з полісахаридом інулін. Разработано технологию формирования молекулярных композитов у сливочном масле с полисахаридом инулин.Документ Nanostructure and multifunctional properties of butter with red beet cryopowder(2013) Rashevska, Tamara; Ivanov, SergeyWe developed butter with red beet cryopowder (RBC). Ми розробили вершкове масло з кріопоршком червоного столового буряка.Документ The nanostructure’s management is the basis for a functional fatty foods’ production(2011) Ivanov, Sergey; Rashevska, TamaraWe were the first who developed the functional types of butter with herbal supplements – such as polysaccharides and cryopowders.Ми були першими, хто розробили функціональні типи масла з рослинними добавками - такими як полісахариди і кріопоршки.Документ Self-organization of butter nanocrystal heterogeneuos system(2013) Rashevska, Tamara; Ivanov, SergeyAccording to the results of differential scanning calorimetry, X-ray diffraction, scanning electron microscopy and Raman spectroscopy the studies of butter crystaline fat phase showed that butter is complex nanocrystal heterogeneous system. Результати диференціальної скануючої калориметрії, рентгенівської дифракції, скануючої електронної мікроскопії та Раман-спектроскопії показали, що вершкове масло є складною гетерогенною нанокристаллічною системою.