Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
737 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження терміну придатності хліба пшеничного із борошна 1-го сорту(2019) Веременко, Марія Михайлівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаНаведено результати дослідження змін органолептичних показників при зберіганні хліба із борошна пшеничного 1-го сорту впродовж 24…72 год. The results of the study of changes in organoleptic parameters during storage of bread from wheat flour of 1 st grade for 24-72 h are presented.Документ Automatization of system planning in hotels by the fidelio v8 system(2019) Arpul (Oleksiichuk), Oksana; Spilchuk (Molokova), AnastasiaСьогодні існує кілька тисяч систем планування ресурсів різні за спрямованістю, специфікою та ціновою політикою. Готель і підприємства ресторанного господарства мають спеціально інтегрований Enterprise Resource Системи планування (ERP-системи). ERP є одним із найважливіших інструментів для готельної індустрії; ця система допомагає захопити доступну позицію на ринку, шукає сильні сторони передових технологій та роблять роботу готелю легкою та ефективною. ERP послуги в готельній індустрії можуть допомогти менеджерам покращити процеси, гостинність, обслуговування клієнтів, щоб максимізувати потенціал для легкої роботу всієї системи. Серед усіх досліджуваних систем найцікавішою, на нашу думку, є Fidelio V8 - це нова система, яка не має аналогів на ринку система управління готелем. Це здатність вирішувати проблеми з продажу, бронювання, прийом і розміщення гостей, організація конференцій і банкетів, а також управління відносинами з клієнтами до моменту, який надав повну інформацію для фінансового контролю та управлінський облік підприємства. Це система, яка забезпечує функціональність, надійність і гнучкість. Це революціонер втілення перевіреної часом бізнес-логіки та концепції подальший розвиток від лідера ринку Micros-Fidelio. Fidelio V8 це потужна форма звіту та джерела, створена за допомогою market провідна підтримка Crystal Reports і HTML. Today, there are several thousand resource planning systems different in the direction, specificity and price policy. Hotel and restaurant enterprises have specially integrated Enterprise Resource Planning Systems (ERP-systems). ERP is one of the most important tools for the hotel industry today; this system helps to seize an affordable market position, seek out the strengths of advanced technologies and make hotel operations easy and effective. ERP services in the hotel industry can help managers improve processes, hospitality, customer service to maximize the potential for smooth operation of the entire system. Among all the systems studied, the most interesting, in our opinion, is Fidelio V8 - it's a new system, which hasn't analogues in the market hotel management system. It is the ability to solve problems from sales, booking, reception and accommodation of guests, organizing 75 conferences and banquets, and managing customer relations until the moment that provided complete informayion for financial control and management accounting of an enterprise [2]. It is a system that provides functionality, reliability, and flexibility. It is a revolutionary embodiment of the proven time of business logic and the concept of further development from the market leader Micros-Fidelio. Fidelio V8 is a powerful report and source form created with the help of market leading Crystal Reports and HTML support.Документ Удосконалення технології шаруватих напоїв для закладу ресторанного господарства(2018) Абрамова, Асьят Георгіївна; Павлюченко, Олена Станіславівна; Шевченко, Сергій ОлександровичДосліджено шляхи використання меду в технології шаруватих коктейлів. Ways of using honey in the technology of layered cocktails have been studied.Документ Удосконалення систем управління готельних підприємств (на прикладі системи SalesWorks від компанії SoftServe)(2019) Карпінська, Кароліна Романівна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Пушка, Ольга СергіївнаУ статті проаналізований вплив ІТ-індустрії на готельний бізнес, розглянута проблема розвитку українських автоматизованих систем управління готельно-ресторанних підприємств та викладені переваги створення нових систем. Наведений перелік найпопулярніших компаній, які створюють автоматизовані системи для готельних підприємств. Викладені основні завдання систем та їх структурні елементи,описані інформаційні потоки готелю. The article analyzes IT-industry impact on the hotel business and the issue of Ukrainian software development with regard to the hotel and restaurant management as well as highlighting advantages of creating of such systems. The importance and necessity of hotels' management automatization. The article gives the list of the most available and successful companies, which create and elaborate autonomous systems for hotel industry.Документ Особливості розробки раціону харчування згідно функціональних потреб студентів(2016) Пархоменко, Людмила Іванівна; Дочинець, Інга Вікторівна; Корецька, Ірина ЛьвівнаВ роботі наведено аналіз формування харчового раціону студентів та представлено дослідження щодо складання рекомендацій при проведенні розрахунків раціону харчування молодіжної вікової групи.Документ Розроблення бісквітних виробів спеціального дієтичного призначення як перспективний напрямок розширення асортименту кондитерської продукції(2018) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Абрамова, Асьят ГеоргіївнаНаведено інформацію про обсяги виготовлення кондитерських виробів в різних регіонах світу. Представлено технологію бісквітів на різних цукрозаміниках. Визначено їх органолептичні показники. The information on the amount of confectionery production in different regions of the world is given. The technology of biscuits with different sugar substitutes is presented. Sensory properties of the biscuits are determined.Документ Конкурентоспроможність готельного продукту(2019) Нікітіна, Тетяна АндріївнаРозглядаеться конкурентопридатність як потенційна можливість продавця досягти відповідної конкурентоспроможності на ринку. Конкурентопридатність готельного продукту що складається з сукупності його конкурентних переваг. Competitiveness is considered as a potential opportunity of the seller to achieve appropriate competitiveness in the market. Competitiveness of a hotel product consisting of a set of its competitive advantages.Документ Optimizing nitrogen and mineral composition of the highly concentrated mash of raw starch(2016) Kuts, Anatoly; Mudrak, Tatiana; Kovalchuk, SvitlanaFor yeast cultivation race used the yeast Saccharomyces cerevisiae DO-11 corn mash with a concentration of 20 and 26% solids, amino nitrogen concentration was adjusted by making the wort amino acids glycine and urea.The use of zinc ions and magnesium in step yeast generation possible to obtain seeding yeast with increased physiological of up to 500m/cm³ and shorten the duration yeast generation to 12 hours. It is proved that the addition of metal nanoparticles in ionic form and should be carried out cyclically at a ratio of 2-3 cycles of metal, and as much without metals.Thus, based on the studies identified the optimal concentration of nitrogen and mineral nutrition by culturing yeast to obtain a large number of physiologically active yeast for fermentation of wort of high concentrations. Для культивування дріжджів використовували расу дріжджів Saccharomyces cerevisiae ДО-11, сусло із кукурудзи концентрацією 20 і 26 % СР, концентрацію амінного азоту коригували шляхом внесення в сусло амінокислоти гліцин та карбаміду. Використання іонів цинку і магнію на стадії дріжджегенерування дозволило отримати засівні дріжджі з підвищеною фізіологічною в кількості до 500 млн/см3 та скоротити тривалість дріжджегенерування до 12 годин. Доведено, що додавання металів у нано- та іонній формі потрібно проводити циклічно у співвідношенні 2-3 цикли з металами, та стільки ж без металів. Таким чином, на основі проведених досліджень визначені оптимальні концентрації азотного та мінерального живлення при культивуванні дріжджів з отриманням великої кількості фізіологічно активних дріжджів для зброджування сусла високих концентрацій.Документ Удосконалення технології зброджування сусла високих концентрацій із крохмалевмісної сировини(2019) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Ковальчук, Світлана Степанівна; Куц, Анатолій Михайлович; Марущак, Герман Русланович; Мартинов, Володимир; Ціолковський, СтепанДосліджено вплив комплексу ферментних препаратів амілолітичної, протеолітичної та геміцелюлозної дії на якість гідролізу та зброджування сусла високої концентрації при використанні осмофільного і термотолерантного штаму дріжджів Sacch. сerevisiae ДО-16. При зброджуванні сусла із пшениці та кукурудзи початковою концентрацією сухих речовин до 28 % селекціонованою расою дріжджів Sacch. сerevisiae ДО-16, запропоновано використовувати комплекси ферментних препаратів та їх дозування, що забезпечують збільшення концентрації спирту в зрілій бражці до 14,0…14,5 об.%.The effect of a complex of enzyme preparations of amylolytic, proteolytic and hemicellulose action on the quality of hydrolysis and fermentation of a high concentration wort using an osmophilic and thermotolerant strain of Sacch yeast was investigated. cerevisiae K-16. Wheat and corn must be digested with an initial dry matter concentration of up to 28% by Sacch yeastсerevisiae DО-16, it is proposed to use the complexes of enzyme preparations and their dosage, which provide an increase in the concentration of alcohol in the mature broth up to 14.0… 14.5 vol.%.Документ Іноваційна технологія зброджування сусла із крохмалевмісної сировини(2018) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Ковальчук, Світлана СтепанівнаДослідженно та удосконаленно технологію зброджування сусла високої концентрації із крохмалевмісної сировини з використанням нової осмофільної та термотолерантної раси дріжджів Saccharomyces cerevisiae ДО–16 та застосуванням цитратів металів для регулюванням мінерального складу сусла.Експериментально обґрунтована доцільність використання цитратів цинку, магнію, марганцю, міді, заліза, молібдену під час культивування дріжджів та зброджування сусла високої концентрації із крохмалевмісної сировини із використанням осмофільної та термотолерантної раси дріжджів Saccharomyces cerevisiae ДО–16. Найбільш ефективним є застосування цитратів магнію та цинку. За якісним і кількісним складом летких домішок бражних дистилятів контрольні та дослідні зразки практично не відрізнялись. Результати лабораторних досліджень підтверджені промисловою перевіркою.The technology of fermentation of high concentration wort from starch-containing raw materials with the use of a new osmophilic and thermotolerant breed of Saccharomyces cerevisiae DO– 16 yeast, the use of metal citrates to regulate the mineral composition of the wort, experimentally during cultivation of yeast and fermentation of high concentration wort from starch-containing raw materials using osmophilic and thermotolerant Noah races yeast Saccharomyces cerevisiae DO-16. The most effective is the use of magnesium citrate and zinc. The qualitative and quantitative composition of volatile impurities of the distillates of the control distillation and test samples were practically no different. The results of laboratory tests are confirmed by an industrial test.