Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 26
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення хлібопекарських сумішей для виробництва хлібобулочних виробів спеціального призначення – перспективний напрямок сучасного хлібопечення
    (2024) Цюрпита, Денис Євгенійович; Бондаренко, Юлія Вікторівна
    Для задоволення потреб широкого переліку категорій населення України у хлібобулочних виробах з урахуванням їх фізіологічних особливостей обміну речовин та вимог до харчування, перспективним є розроблення хлібопекарських сумішей для виготовлення у домашніх умовах хлібобулочних виробів спеціального призначення. Такі суміші повинні бути розроблені з врахуванням потреб конкретної категорії населення. Вивчення цього питання показало, що наразі на ринку представлені хлібопекарські суміші, переважно іноземного виробництва, і призначенні переважно для виготовлення виробів для хворих на целіакію.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення майонезних соусів з перспективною сировиною
    (2021) Тарнавський, Ілля Сергійович; Бахмач, Володимир Олександрович
    Майонези та соуси–це популярні та перспективні продукти харчування, що займають провідне місце серед виробництва та споживання різних соусів та приправ на жировій основі. Майонез легко засвоюється організмом та може використовуватись для харчування всіх груп населення, в тому числі для профілактичного, лікувального та дієтичного харчування. Його використовують не тільки як приправу до різноманітних кулінарних страв для підвищення їх поживності та збагачення смаку, що сприяє збудженню апетиту і покращення травлення, але і як самостійний бутербродний продукт.
  • Ескіз
    Документ
    Створення нових продуктів за принципами food-pairing
    (2023) Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми та виклики сьогодення для закладів ресторанного господарства
    (2024) Макарівська, Дарія Миколаївна; Пушка, Ольга Сергіївна
    У статті проаналізовано значення безпечного та адекватного харчування людей із особливими потребами в харчуванні
  • Ескіз
    Документ
    Creation of food products for the prevention of iron deficiency
    (2024) Poloz, Vadim; Moskaluyk, Oksana; Haschuk, Olexandra
    Для збагачення харчових продуктів мінеральними речовинами використовують ті мікронутрієнти, дефіцит яких реально існує. Так досить широко поширені й небезпечні для здоров'я нестача заліза, так як виконує різноманітні функції в організмі людини. Цей мікроелемент необхідний для роботи імунної системи, синтезу гормонів і нормального кровообігу. Залізо не виробляється організмом, тому включати в раціон продукти з його вмістом життєво важливо. Кращі джерела заліза - м'ясо і морепродукти, бобові, шпинат, горіх, деякі фрукти
  • Ескіз
    Документ
    Використання плодів бузини чорної в стравах української кухні
    (2023) Дочинець, Інга Вікторівна
    Обґрунтовано доцільність використання плодів чорної бузини у харчовій промисловості, завдяки її цілющим та смаковим якостям, з неї можна приготувати багато корисних і смачних українських страв з високою біологічною та харчовою цінністю, які так необхідні для покращення раціону харчування людини
  • Ескіз
    Документ
    Фізіологічні впливи природних дієтичних добавок на організм людини
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Сучасна наука припускає, що фізичні, інтелектуальні та духовні сили людини взаємопов’язані на ще не досить вивченому, глибокому рівні. І дуже ймовірно, що в усіх цих сил одна й та сама основа – харчування. Бо поліпшені якості навіть звичайної, повсякденної їжі (не кажучи вже про функціональні продукти) неодмінно покращують дію всіх органів та систем, що дає підстави стверджувати: відновлення здоров’я починається з фізичного стану потім поширюється на всі інші, включаючи інтелект та духовність.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняння раціонів харчування військовослужбовців у різних країнах світу
    (2023) Гойко, Ірина Юріївна
    Показано, що головними завданнями харчуванням військовослужбовців є забезпечення організму енергією та харчовими інгредієнтами в достатній кількості та збалансованому співвідношенні при гарантованій якості та безпеки харчових продуктів. It is shown that the main tasks of the nutrition of military personnel are to provide the body with energy and food ingredients in sufficient quantities and in a balanced ratio with guaranteed quality and safety of food products/
  • Ескіз
    Документ
    Innovative approaches to nutrition: the role of pharmaconutrition in building a healthy future
    (2023) Kaminska (Halapsina), Svitlana
    Eating has always been a key aspect of our lives, influencing our health, energy, and overall well-being. However, contemporary trends in the fields of nutrition and medicine allow us to view eating as more than just satisfying hunger. Innovative approaches to nutrition, aimed at ensuring a healthy future, place special emphasis on pharmaconutrition – the synergy between pharmacology and nutrition. In this article, we will explore how pharmacology transforms our perception of how nutrition can enhance our health.
  • Ескіз
    Документ
    Variety of raw materials in the production of sausage products
    (2023) Biryuk, Yulia; Chernyushok, Olga
    The publication describes the variety of raw materials used in the production of sausage products. The expediency of combining dairy, vegetable and meat raw materials has been established. В публікаціі наведено різноманітність використання сировини при виготовленні ковбасних виробів. Встановлено доцільність комбінування молочної, рослинної та м’ясної сировини.