Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Використання екстрактів рослинної сировини у технології світлого пива
    (2023) Грицай, Євгеній Володимирович; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Усатюк, Світлана Іванівна
    У тезах розглянуто використання нетрадиційної рослинної сировини як альтернативи хмелю у пивоварінні.
  • Ескіз
    Документ
    Сухе охмелення в технології пива
    (2022) Мучич, Тетяна Валентинівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Куц, Анатолий Михайлович
    Хміль – один з основних і незамінних видів сировини для виробництва пива. Завдяки наявності специфічних речовин яких немає жодна інша рослинна, він надає пиву приємного гіркого смаку і хмелевого аромат, поліпшує піноутворення та піностійкість напою і підвищує його біологічну стійкість
  • Ескіз
    Документ
    Способи охмелення пива
    (2023) Максян, Альона Григорівна; Руденко, Олександр Юрійович; Мукоїд, Роман Миколайович
    Хміль – один з основних і незамінних видів сировини длявиробництва пива. Завдяки наявності специфічних речовин яких немає жоднаінша рослинна, він надає пиву приємного гіркого смаку і хмелевого аромат,поліпшує піноутворення та піностійкість напою і підвищує його біологічнустійкість. Тому для створення сортів пива з яскравим ароматом доцільно замістьвнесення ароматичного хмелю в кінці кип'ятіння застосовувати прийомхолодного охмелення, що дозволяє найбільш повно екстрагувати хмелеві оліїбез ризику їх втрат. Таким чином, створення нових сортів пива з застосуваннямтехнології холодного охмелення є актуальним завданням. Пиво, приготоване зацією технологією, відрізняється насиченим ароматом хмелю. Враховуючи всі особливості процесу охмелення пивногосусла, можна рекомендувати сухе охмелення пивного сусла в пивоварнійпромисловості
  • Ескіз
    Документ
    Хміль, як основна сировина у пивоварінні
    (2022) Сьомак, Юлія Костянтинівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна
    Хміль – є незамінною і найдорожчою сировиною для виробництва пива. Основ-ними виробниками є США, Німеччина, Чехія, Україна, Англія, Польща, Китай, Австралія. Великий потенціал, який можна порівняти з ФРН та Чехією, у вирощуванні хмелю має Україна — до 10–12 тис.т. Але через організаційні недоліки він не використовується і зараз виробляється лише 500–700 т при потребі 4–5 тис.т. Тому надзвичайно актуальною є задача раціонального використання хмелю у пивоварінні, а також у виробництві екстрактів та інших хмельових препаратів (ХП)
  • Ескіз
    Документ
    Вплив електроіскрових розрядів на властивості та якісні показники хмелю202
    (2023) Жигун, Богдан Анатолійович; Запорожець, Юлія Владиславівна; Шевченко, Олександр Юхимович
    Сучасний розвиток харчової промисловості в Україні вимагає все більш жорстких вимог до якості та асортименту продукції, зниження витрат на сировину та енергоресурси. Щоб відповісти на ці вимоги, необхідно розробляти енергоощадні та маловідходні технологічні процеси переробки сировини на кінцевий продукт. Одним з основних об'єктів перероблення є рослинна сировина, яку використовують у харчовій, фармацевтичній, мікробіологічній, хімічній та інших галузях промисловості. Традиційні методи оброблення рослинної сировини мають недостатньо високу ефективність та глибину перероблення. З цієї причини, перспективним напрямком у розробленні нових процесів харчового виробництва є застосування електрофізичних методів оброблення
  • Ескіз
    Документ
    Особливості екстрагування гірких речовин з хмелю
    (2020) Розмеріця, Ольга Володимирівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    Хміль – є незамінною і найдорожчою сировиною для виробництва пива. За складом своїх речовин хміль є унікальною рослиною і тому не має замінників. Він містить близько 100 сполук, які відносяться до гірких речовин, 70 поліфенолів, а також понад 320 ароматних речовин. Гіркі речовини хмелю є ціноутворюючими як найбільш специфічні і характерні для якості пива компоненти хмелю. Причому визначення вартості хмелю і, що навіть більш важливо, дозування його здійснюють за єдиним показником — вмістом альфа-кислот. В той же час для інтенсифікації, більш глибокого використання хмелю у пивоварінні необхідно враховувати і всі інші складові частини його гіркоти
  • Ескіз
    Документ
    Енергозберігаючі технології приготування пивного сусла
    (2021) Бліщ, Роксолана Олександрівна; Бабич, Ірина Михайлівна
    В даній роботі постадійно розглянуто заходи, що сприятимуть зменшенню споживання теплової енергії при приготуванні пивного сусла.
  • Ескіз
    Документ
    Нетрадиційна сировина у виробництві пива
    (2022) Бліщ, Роксолана Олександрівна; Бабич, Ірина Михайлівна
    Виробництво крафтового пива передбачає використання лише натуральних інгредієнтів. Пивовари здійснюють пошук нових джерел для розширення асортименту пива з оригінальними органолептичними властивостями. Тому актуальним завданням є часткова заміна хмелю на нетрадиційну сировину.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія світлого і темного сортів пива з цикорієм
    (2024) Булій, Юрій Володимирович; Хіврич, Борис Іванович; Мукоїд, Роман Миколайович; Компанець, Дмитро Олегович
    Метою роботи було дослідження та удосконалення технології світлих і темних сортів пива шляхом використання сушених і смажених коренеплодів цикорію. Для отримання світлого пива здійснювали затирання солоду і сушеного цикорію в межах 2-6 % від кількості солоду настійним способом, особливістю якого є проведення інулазної паузи з внесенням у затір ферментного препарату «Інулоаваморин П10Х» активністю 14 од/г для гідролізу інуліну.За результатами фізико-хімічного і органолептичного аналізу кращим виявився зразок пива з вмістом сушеного цикорію 4 %. Особливістю приготування сусла для темного пива було отримання водного екстракту смаженого цикорію в екстракторі і змішування екстракту з охолодженим суслом. Оптимальними умовами для екстрагування водорозчинних речовин цикорію були: температура 85–90 оС, гідромодуль 1:6, тривалість 90 хв.Встановлено, що кращим виявився зразок темного пива з вмістом смаженого цикорію 3 % від кількості зернопродуктів. За дегустаційною оцінкою цей зразок не поступався контрольному, отриманого із суміші світлого і карамельного солоду. Експериментально доведено, що часткова заміна солоду на цикорій дозволяє зменшити питому витрату гіркого хмелю для світлого пива на 20 % (від 14,8 до 12 г/дал), а для темного пива на 10 % (від 10,3 до 9,3 г/дал) і зменшити собівартість світлого пива на 1,6 %, а темного пива на 2,3 %.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу та кінетика екстрагування цільових компонентів з хмелю
    (2020) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    Розглянуто вплив температури та гідромодуля на процес вилучення цільових речовин із хмелю при виробництві екстрактів. Встановлено вплив температури та гідромодуля на інтенсифікацію процесу екстрагування. The influence of temperature and hydromodule on the process of extraction of target substances from hops in the production of extracts is considered. The influence of temperature and hydromodule on the intensification of the extraction process is established.