Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 32
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології отримання гуміарабіку (Е414)
    (2021) Теребило, Олена Анатоліївна; Подобій, Олена Валеріївна
    Гуміарабік має природне походження, займає провідне місце у світі по експорту необробленої продукції, характеризується своєю багатофункціональністю та застосовується у різних галузях промисловості (харчовій, косметичній, фармацевтичній). Проявляє властивості структуроутворювача, емульгатора, стабілізатора, текстуруючого агента, а також є харчовим волокном, яке застосовують у виробництві оздоровчих харчових продуктів. Розробка технології отримання гуміарабіку високого ступеня очищення для забезпечення потреб постійно зростаючого ринку харчової та косметичної промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Organic tomato snacks technology research
    (2022) Bobel, Inna; Adamczyk, Greta; Falendysh, Natalia; Shulga, Anna
    The aim of the work was to study the technology of organic tomato snacks, namely the main technological process – drying. After conducting preliminary experimental studies, it was established that the three temperature regimes – 55, 65 and 75 °C are the most perspective for further research. Based on the results of the research, it was concluded that the rational technological mode of production of organic tomato snacks is convective drying at 65 °C for 180 minutes. It was established that in the production of organic tomato snacks by convective method at a temperature of 55 °С, the maximum speed of the drying process is 0.77 %/min.; 65 °С – 0.85 %/min.; 75 °С – 0.90 %/ min.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи отримання природнього барвника з шовковиці чорної
    (2024) Мороз, Анастасія Олександрівна; Клещук, Олексій Олегович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Нині ягоди привертають все більшу увагу як високопоживний продукт харчування. Ягоди відіграють особливу роль завдяки своїм корисним властивостям для здоров’я, знижуючи фактори ризику хронічних захворювань. З цієї причини шовковиця чорна (сорт Чорна Баронеса) займає важливе місце в харчовій промисловості багатьох країн завдяки своєму особливому хімічному складу. Сушіння соку шовковиці чорної в лабораторних умовах за різних температур сушіння і відповідного тиску під час сушіння та зміні концентрації наповнювача дало наступні результати: – збільшення концентрації наповнювача збільшує швидкість сушіння та зменшує насипну щільність і масову частку вологи; – вищі температури сушіння призводять до скорочення часу зневоднення і зниження насипної щільності та масової частки вологи в порошку. Плоди шовковиці чорної сорту Чорна Баронеса є перспективною сировиною для виробництва натуральних барвників.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання процесу сушіння культивованих грибів
    (2020) Бурлака, Тетяна Василівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мучич, Тетяна Валентинівна
    У представленій роботі за допомогою диференціальних рівнянь проведено математичне моделювання кінетики процесу сушіння високовологих матеріалів. Отримані залежності дозволять в подальшому при використанні спеціалізованих обчислювальних пристроях багаторазово вирішувати завдання розрахунку кінетики сушіння при зміні початкової вологості продукту
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту харчових продуктів за рахунок цукатів з хеномелесу
    (2023) Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Крижановський, Станіслав Йосипович
    Проведені дослідження по виробництву цукатів з хеномелесу. Визначено параметри попереднього теплового оброблення та сушіння різними способами – конвективним та в полі НВЧ. Були розроблені різні рецептури продуктів з використанням цукатів з хеномелесу – фруктові чаї в асортименті, сухі сніданки (мюслі), начинки та десерти
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесу сушіння рослинної сировини з урахуванням впливу різних методів та параметрів
    (2024) Колеснік, Інна Володимирівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    Сушіння рослинної сировини відіграє ключову роль у забезпеченні її тривалого зберігання та подальшого використання в різноманітних галузях, таких як харчова, фармацевтична, косметична та інші. Оптимізація процесу сушіння є важливим завданням, оскільки вона визначає якість та тривалість збереження рослинної сировини, а також впливає на економічні показники виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив методів сушіння на якість та фітокомпоненти рослинних порошків
    (2024) Вільцова, Наталія Романівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    Процес сушіння рослинної сировини є важливим етапом у виготовленні рослинних порошків, які використовуються у багатьох галузях промисловості, включаючи харчову, фармацевтичну та косметичну. Якість та склад цих порошків напряму залежать від методів сушіння, які застосовуються під час їх виробництва. У цій роботі ми дослідимо вплив різних методів сушіння на якість та фітокомпоненти рослинних порошків. Зазначимо, що фітокомпоненти - це біологічно активні речовини, які містяться в рослинах і мають корисні властивості для здоров'я.
  • Ескіз
    Документ
    Низькотемпературні термоелектричні сушарки періодичної дії
    (2021) Фесюн, Сергій Володимирович; Потапський, Олександр Володимирович; Бабич, Ірина Михайлівна; Пилипенко, Олексій Юрійович
    Виконано аналітичний огляд літератури та патентний пошук. Розроблено принципові схеми та ескізні креслення низькотемпературної та багатозональної термоелектричних сушарок періодичної дії.
  • Ескіз
    Документ
    Determination of the mass fraction of moisture of gum arabic
    (2021) Terebylo, Olena; Brychka, Sergei; Podobiy, Olena
    The main purpose of this study is to determine the mass fraction of moisture in the sample of gum arabic to confirm the data specified in the certificate of quality of the food additive.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення впливу коливань потоків теплоносія на час перебування частинок продукту в дискових розпилювальних сушарках промислового типу
    (2020) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович
    Сушіння розпилюванням - це перетворення продукту з рідкого стану в висушений шляхом розпилення в гаряче сушильне середовище (Masters, 1972). Така техніка сушіння використовується в ряді технологічних виробництв для виробництва харчових продуктів, миючих та косметичних засобів, фармацевтичних препаратів. Так компанія Fonterra Co-operative Group Ltd., найбільший у світі експортер молочної продукції, використовує близько 40 сушарок для розпилення на 25 виробничих площах в Новій Зеландії. Spray drying is the conversion of a product from a liquid state to a dried state by spraying it into a hot drying environment (Masters, 1972). This drying technique is used in a number of process industries for the production of food, detergents, cosmetics, and pharmaceuticals. For example, Fonterra Co-operative Group Ltd., the world's largest exporter of dairy products, uses about 40 spray dryers at 25 production sites in New Zealand.