Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Організація виробництва стерилізаційної апаратури на машинобудівному підприємстві малої потужності(2024) Сушко, Володимир Костянтинович; Десик, Микола Григорович; Губеня, Олексій ОлександровичРозглянуті особливості організації роботи підприємств малої та середньої потужності із виробництва обладнання для фармацевтичної галузі та медицини.Документ Organisation of production of sterilisation equipment at a small machine-building enterprise(2024) Sushko, Volodymyr; Desyk, Mykola; Gubenia, OleksiiThe article considers the peculiarities of organisation of work of small and medium-sized enterprises engaged in production of equipment for the pharmaceutical industry and medicine.Документ Сучасні тренди використання емульгаторів в технології коктелів(2023) Пушка, Ольга Сергіївна; Повар, Артур Русланович; Сильчук, Роман ПавловичУ статті проаналізовано різновиди емульгаторів, що використовуються для приготування змішаних напоїв у барній культуріДокумент Translation of technical terminology of distillation processes(2024) Omelianenko, Kostiantyn; Grynevych, OksanaProofreading is essential when translating with the help of Google Translate. Correct terminology in English-language publications will create a positive image of Ukrainian scientists. The peculiarities of the translation of technical terminology from the processes of distillation have been considered.Документ Енергія сонця: сучасний досвід і найкращі практики застосування сонячної енергії у хлібопекарському виробництві в контексті загальної енергоефективності хлібопекарської галузі(2024) Грін, Сергій Вікторович; Махинько, Валерій МиколайовичХлібопекарська галузь споживає багато енергетичних ресурсів, що позначається на вартості кінцевої продукції. Сонячна енергія є перспективним напрямом зниження собівартості продукції і підвищення стабільності функціонування хлібопекарського бізнесу. Розглянуто особливості використання сонячної генерації для підприємств різної продуктивностіДокумент Цифрові технології в обладнанні технологічних процесів м’ясопереробної промисловості(2024) Михайлов, Валерій Михайлович; Шевченко, Андрій Олександрович; Прасол, Світлана Володимирівна; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена ІгорівнаРозглянуто значення цифрових технологій в обладнанні технологічних процесів м'ясопереробної промисловості. Вказується на потребу в цифрових інструментах для покращення якості продукції, оптимізації процесів та забезпечення безпеки. Зазначається, що цифрові технології в обладнанні можуть поліпшити продуктивність, якість продукції, зменшити витрати та забезпечити безпеку праці. Розглядаються проблеми, пов'язані з вимірюванням параметрів технологічних процесів, та шляхи їх автоматизації.Документ Modern innovative solutions in restaurant establishments(2023) Niemirich, Oleksandra; Koretska, Iryna; Stukalska (Ivanova), Nataliia; Vlasyuk, RomanThe restaurant industry is one of the most dynamic industries, where innovation plays an important role in ensuring competitiveness and meeting the needs of the modern consumer. Modern innovative solutions in this area are proposed, which include various aspects, from technological to conceptual changes in the restaurant businessДокумент Розробка технологічного обладнання для приготування цукрового сиропу у виробництві чайного грибу(2022) Удодов, Сергій ОлександровичСтаття присвячена розробці принципово нового технологічного обладнання для приготування цукрового сиропу у виробництві чайного грибу. Розроблене технологічне обладнання дозволяє прискорити процес повноцінного високоякісного розчинення цукру.The article is devoted to the development of fundamentally new technological equipment for the preparation of sugar syrup in the production of kombucha. The developed technological equipment allows you to speed up the process of complete, high-quality sugar dissolution.Документ Електромеханічне обладнання для закладів ресторанного господарства(2022) Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна; Антоненко, Артем ВасильовичПроаналізовано сучасні види електромеханічного обладнання, яке використовується в закладах ресторанного господарства. Було досягнуто висновку, що сучасне професійне обладнання для закладів ресторанного господарства допомагає автоматизувати процес приготування їжі, зробити її не тільки смачною, але й корисною. Modern types of electromechanical equipment used in restaurants are analyzed. It was concluded that modern professional equipment for restaurants helps to automate the process of food preparation, to make it not only tasty, but also useful.Документ Перспективи розвитку виробництва хлібобулочних борошняних виробів(2021) Вархол, Вероніка Олегівна; Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаХлібобулочні вироби посідають важливе місце в раціоні, тому що вони насичують організм вуглеводами, вітамінами групи В. Сьогодні спостерігається досить висока конкуренція на ринку хлібобулочних виробів. Останнім часом все більше про себе заявляють приватні пекарні, які швидше великих державних хлібозаводів реагують на нові запити і адаптуються до смаків споживачів, можуть запропонувати більш широкий асортимент виробів і демонструють високу рентабельність. Однак при аналізі діяльності даних виробництв було визначено, що основними напрямами перспективного розвитку повинні стати автоматизація устаткування; випуск нових продуктів з метою підвищення прибутковості галузі; досягнення максимально ефективного виробництва за рахунок зниження матеріаломісткості та енергоємності продукції; формування та використання новітніх технологій, що відповідають економічним, соціальним та екологічним вимогам