Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація робочих режимів запірно-регулювальної мережі продуктопроводу на базі позиційних приводів
    (2024) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович; Бутик, Тарас Васильович
    Одним із критичних аспектів ефективної експлуатації підприємств цукрової галузі є раціональна організація технологічних комунікацій. Зокрема, правильний вибір та конфігурація запірно-регулювальної мережі на основі запірно-регулювальних пристроїв (ЗРП). Актуальними задачами автоматизації харчових підприємств є обгрунтування впливу ЗРП на енергоефективність процесів та загальну продуктивність виробництва. Сучасні ЗРП, оснащені позиційними електропневматичними системами керування, дозволяють досягти високої точності регулювання та гнучкості управління технологічними процесами. Проте, для досягнення оптимальних робочих режимів необхідно розробляти та впроваджувати ефективні методи їхньої оптимізації.
  • Ескіз
    Документ
    I I O T: a tool to increase productivity and reduce costs in the packaging industry
    (2024) Kryvoplias-Volodina, Liudmyla; Gavva, Oleksandr M.; Savchuk, Oleksandr
    The study focuses on the use of the Industrial Internet of Things (IIoT) concept to optimize the operation of packaging machines. The study examines the potential of IIoT to collect, process, and analyze data on the operation of individual components of packaging machines, such as solenoid valves. Using sensors and electronic systems, data on temperature, vibration, pressure, and other valve parameters can be obtained. Analyzing this data allows us to assess the health of the valves, identify potential problems, and optimize their performance. The results of the study show that the use of IIoT can significantly improve the efficiency and reliability of packaging machines, as well as reduce maintenance and repair costs.
  • Ескіз
    Документ
    Cтруктурно-параметричний оптимізаційний синтез функціонального модуля дозування в’язких та пластичних харчових продуктів
    (2021) Токарчук, Сергій Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Метою створення пакувальної машини є реалізація технологічного процесу пакування та отримання пакування встановленої якості найбільш простим/дешевим/швидким способом. Одна і та ж операція технологічного процесу може бути реалізована по-різному, що призводить до виникнення певної кількості можливих структурних схем та конструктивних виконань функціональних модулів (ФМ) машини.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесу розпилювального сушіння шляхом аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції
    (2023) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович
    Процес розпилювального сушіння широко використовується в багатьох галузях промисловості для отримання порошків з рідин. Однак цей процес можна вдосконалити шляхом оптимізації аеродинаміки та конструкції розпилювального комплексу. Метою цього дослідження є вивчення впливу аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції на оптимізацію процесу розпилювального сушіння. The spray drying process is widely used in many industries to produce powders from liquids. However, this process can be improved by optimizing the aerodynamics and design of the spray drying complex. The purpose of this study is to investigate the effect of aerodynamic analysis and design modification on the optimization of the spray drying process.
  • Ескіз
    Документ
    Розширення можливостей застосування положень теорії двоїстості для аналізу лінійних задач планування виробництва
    (2023) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна; Скопенко, Наталія Степанівна; Євсєєва-Северина, Ірина Василівна
    Розглянуто актуальність розробки алгоритмів використання положень теорії двоїстості для аналізу розв’язків оптимізаційних лінійних задач планування виробництва з використанням сучасних програмних застосунків. The relevance of the development of algorithms using the provisions of duality theory for the analysis of solutions to optimization linear problems of production planning using modern software applications is considered.
  • Ескіз
    Документ
    Актуальність використання економетричних інструментів в оптимізації управлінських рішень
    (2023) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    Розглянуто актуальність застосування економетричних методів та побудову економетричних моделей, що дозволяють на основі існуючої бази даних спрогнозувати основні показники діяльності підприємства та прийняти більш обґрунтоване рішення в сучасних умовах. The relevance of the application of econometric methods and the construction of econometric models, which allow, based on the existing database, to forecast the main indicators of the enterprise's activity and to make a more reasonable decision in modern conditions are considered.
  • Ескіз
    Документ
    Сутність CRM як категорії в маркетинговій діяльності
    (2021) Ніколаєнко, Ірина Володимирівна
    Сучасні тенденції розвитку ринку висувають високі вимоги до торговельних організацій, щодо застосування продуктів інформаційних технологій. Це є запорукою успішності як оптових, так і роздрібних торгових компаній. Застосування інформаційних технологій допомагає оптимізувати внутрішні і зовнішні бізнес процеси, це технології автоматизації відносин з покупцями і налагодження торговельної діяльності компаній.У даній статті характеризуються CRM-системи як інструмент підвищення ефективності взаємодії підприємства з клієнтами, визначається сутність CRM-систем та роль їх впровадження на підприємстві, визначаються основні функції та позитивні сторони використання CRM.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація компонентного складу нектару «Солодкий смак» за методами симплекс-решітчастого планування
    (2021) Казимірчик, Наталія Миколаївна; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович
    Визначено рецептуру і зроблено аналіз складових нектару «Солодкий смак». Застосовано математико-статистичні методи аналізу з метою отримання рівнянь регресії та діаграм залежностей органолептичних показників готового продукту від співвідношень нектарів шляхом симплексної системи координат, що в подальшому дозволило розробити оптимальну рецептуру продукту. The recipe was determined and the analysis of nectar components "Sweet taste" was made. Mathematical and statistical methods of analysis were used to obtain regression equations and diagrams of the dependence of organoleptic parameters of the finished product on the ratio of nectar by a simplex coordinate system, which further allowed to develop the optimal product formulation.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація компонентного складу безалкогольного напою із соком помело
    (2021) Гавор, Анастасія Іванівна; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович
    З використанням D-оптимального плану розроблено рецептуру безалкогольного напою із соком помело й екстрактом м’яти з повним аналізом впливу складових на організм людини і відповідності допустимим нормам споживання. Побудовано профілограму органолептичних показників дослідних зразків напою. Розраховано комплексний показник якості напою з різними співвідношеннями води, кількості соку помело і кількості екстракту м’яти. Using a D-optimal plan, a non-alcoholic beverage recipe with pomelo juice and mint extract was developed with a complete analysis of the effects of the components on the human body and compliance with acceptable consumption standards. The profilogram of organoleptic indicators of experimental samples of drink is constructed. A comprehensive indicator of the quality of the drink with different ratios of water, the amount of pomelo juice and the amount of mint extract was calculated.