Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Документ Нові модифікації крохмалю як спосіб отримання екологічних плівок(2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій ІвановичПроведена модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетиляблучної кислоти, яка підтверджена елементним аналізом. В ІЧ-спектрах відбулися зміни смуг частоти коливань нативного крохмалю в нехарактеристичній області. Досліджено властивості отриманого модифікованого продукту та встановлено, що модифікація змінила форми зв’язків вологи з крохмалем, зовнішній вигляд зерен, ступінь кристалічності зменшилася з 12 до 4 %.Документ Сучасні вимоги законодавства України до предметів і матеріалів, призначених для контакту з харчовими продуктами(2023) Шульга, Оксана СергіївнаПрийнятий Закон України «Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами» від 03.11.2022 р. № 2718-IX упорядковує і визначає перелік вимог до предметів і матеріалів, які контактують з харчовими продуктами, адже харчова безпека визначає здоров'я населення з відомого вислову: «Ми є те, що ми їмо». Якісні, проте головне безпечні харчові продукти є запорукою та довголіття кожної людини. У операторів ринку є ще два роки на адаптацію до наведеного Закону, оскільки він набуває чинності з 19.11.2025 р.Документ VACCP як необхідна складова безпечного виробництва екструзійних гречаних пластівців(2023) Ковтун, Євгенія Романівна; Шульга, Оксана СергіївнаВиробництво гречаних екструзійних пластівців вимагає комплексного та систематичного підходу до контролю безпеки продукції. Застосування концепції VACCP є важливим інструментом для ідентифікації, оцінки та управління ризиками на різних етапах виробництва та поставок. Аналіз зон ризику, розробка планів зменшення ризиків, встановлення ефективних систем моніторингу та контролю, а також взаємодія з постачальниками допомагають забезпечити високий стандарт безпеки продукту. Дотримання цих стратегій та впровадження відповідних контрольних заходів на підприємстві є критичним для забезпечення довіри споживачів, збереження конкурентоспроможності компанії та виконання нормативних вимог у сфері безпеки харчових продуктів.Документ Розроблення біодеградабельного їстівного посуду(2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Корецька, Ірина Львівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Сергій ІвановичРозроблений біодеградабельний їстівний стакан є повноцінною заміною нині використовуваних полімерних та паперових стаканів. Стакан являє собою печиво сформовано у вигляді стакану. Форму стакану можливо змінювати під вимоги споживачів. Водонепроникність стакану реалізована за рахунок водонепроникного шару всередині виробу. Розроблений стакан можна використовувати для широкого спектру напоїв температурою від 10 до 90 °С. Біодеградабельний їстівний стакан є стійкий до дії оцтової кислоти та етилового спирту. Має відмінні ергономічні показники і звісно є екологічним, оскільки як будь-який інший кондитерський виріб розкладається у довкіллі.Документ Food legislation changes of Ukraine for2023 on the way to European integration(2024) Shulga, OksanaНаразі Україна знаходиться на шляху вступу до ЄС, і для успішного завершення цього процесу українське законодавство продовжує приведення у відповідність до європейських вимог. Прийняті зміни дозволяють уточнити маркування вегетаріанських харчових продуктів, а також візуальне маркування сільськогосподарської продукції. Змінюються вимоги до маркування курячих яєць. Введено прийняті терміни, які дозволяють однозначне тлумачення щодо якості та безпеки харчових продуктів. Створюються реєстри для нових харчових продуктів, харчових добавок, харчових ароматизаторів, харчових ферментів і заяв про здоров’я. Визначено вимоги до проведення позапланових заходів державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти.Документ Процес паскалізації як спосіб забезпечення безпечності харчових продуктів(2024) Мазанович, Тетяна Валеріївна; Шульга, Оксана СергіївнаПаскалізація є ефективним методом забезпечення безпечності харчових продуктів, особливо в контексті збереження їх якості та подовження терміну зберігання. У зв'язку зі зростанням свідомості споживачів щодо безпеки харчових продуктів, паскалізація стає актуальною технологією для виробників. Застосування паскалізації дозволяє подовжити строк зберігання харчових продуктів, без використання термічного процесу.Документ Вдосконалення виробничого процесу макаронних виробів через Lean-менеджмент: кроки та інструменти(2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаКонцепція Lean-виробництва в галузі харчової продукції спрямована на мінімізацію втрат, оптимізацію виробничих процесів і фокусування на наданні вартості споживачу. Впровадження методів Lean-виробництва включає наступні кроки: підготовчий етап, оцінка поточного стану, використання вибраного інструментарію (такого як 5S, Kanban, Value Stream Mapping, Kaizen, Poka-Yoke, Jidoka, Andon, SMED, Heijunka та інші), створення оптимального потоку виробництва, зменшення втрат, залучення співробітників у процес вдосконалення та забезпечення сталості виробництва. Наведено алгоритм впровадження концепції Lean-виробництва на прикладі підприємства макаронної галузі.Документ Comparative analysis of TACCP methodology according to PAS 96:2017 and CARVER+Shock(2024) Shulga, Oksana; Yingmei, Lin; Drychyk, MariiaTACCP (Threat Assessment Critical Control Point) – попередження шкідливих загроз харчовим продуктам, таких як саботаж, вимагання або тероризм. Нині впровадження ТАССР національними операторами ринку здійснюється добровільно, наприклад, в межах впровадження схеми сертифікації FSSC 22000. Отже, обидві методології зосереджують свою увагу на ланцюгу постачання сировини та матеріалів до оператора ринку. Критерії оцінювання ризиків та наслідків дещо відрізняється, а також ефект сприйняття наслідків загрози.Документ Система безпечності у макаронному виробництві(2022) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаВпровадження НАССР на макаронному підприємстві дозволяє розширити ринки збуту за рахунок відповідності вимогам не лише українського, а й європейського харчового законодавства. Збільшити кількість потенційних клієнтів, за рахунок кращого виконання вимог добровільних міжнародних стандартів з безпечності та якості. За рахунок впровадження простежуваності можна виявити причини невідповідності і швидко виправити ситуацію. Оптимізувати технологічні та допоміжні процеси. Зменшити втрати від випуску небезпечної та невідповідної законодавству продукції за рахунок виявлення невідповідностей на ранніх етапах виробництва.Документ Експертиза біодеградабельних їстівних пакувальних матеріалів(2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій ІвановичЕкспертиза біодеградабельних їстівних пакувальних матеріалів може проводитися за широким спектром показників, їх перелік буде обумовлений метою експертизи. Наведений перелік показників підтверджує, що визначені показники та підібрані методики для їх визначення дозволяють провести дослідження з метою повної характеристики досліджуваного матеріалу.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »