Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 1324
  • Документ
    Increasing the efficiency of the functional mechatronic module for packaging liquid food products
    (2024) Savchuk, Oleksandr; Gavva, Оleksandr; Kryvoplias-Volodina, Liudmyla
    Improving the efficiency of functional mechatronic modules for dosing liquid food products is an urgent problem in the modern food industry. Existing solutions, although providing tightness and ease of operation, have limitations in regulating flow characteristics, which leads to the formation of product residues and reduced production efficiency. This research is aimed at developing and implementing new approaches to controlling the flow of liquid food products in mechatronic modules to ensure continuous and accurate dosing. The proposed solutions will optimise production processes, reduce product losses and increase the overall efficiency of food processing companies.
  • Документ
    Елементи адитивного моделювання для синтезу машини для пакування сипких харчових продуктів у готові пакети doy-pack
    (2024) Скула, Дмитро Сергійович; Д'яченко, Іван Богданович; Володін, Сергій Олексійович
    Сучасний ринок харчової промисловості характеризується високими вимогами до якості та ефективності виробництва. Автоматизація процесів пакування, зокрема використання машин для фасування продукції в пакети типу doy-pack, є одним із ключових напрямів розвитку галузі. Актуальним напрямом удосконалення пакувального обладнання є спрямування на розробку методології математичного й фізичного 3D-моделювання модульних структур пакувального обладнання з метою оптимізації його енергоефективності. Запропонований підхід передбачає створення гнучкої та масштабованої системи, яка допоможе зменшити енергоспоживання окремих модулів на етапі проєктування, спростити конструкцію обладнання та полегшити його інтеграцію в технологічні лінії.
  • Документ
    Перспектива застосування структурно-параметричного синтезу для проєктування функціональних модулів машин-автоматів пакування штучних харчових продуктів
    (2024) Кохан, Антон А.; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Сучасні зразки пакувальних машин -це складні технологічні системи, побудовані на агрегатно-модульному принципі. Тенденцією розвитку пакувальних машин передбачено, що новітні зразки такого обладнання – інтегральні технічні комплекси, створені на базі мехатронних та адаптронних модулів, кожен з яких є як функціонально, так і конструктивно самостійним виробом із великою кількістю синергетично зв’язаних між собою характеристик та параметрів, призначені для реалізації технологій пакування.
  • Документ
    Вплив параметрів матеріалу на ефективність пневматичних стопорів: дослідження методом скінченних елементів LS-DYNA
    (2024) Туфекчі, Валентин Іванович; Токарчук, Сергій Володимирович; Костін, Володимир Борисович; Цимбаленко, І. О.
    Комп'ютерне моделювання стало невід'ємною частиною процесу проектування і вдосконалення фрикційних гальмівних пристроїв в структурі робототехнічних комплексів пакувальних систем [1]. Програмні комплекси як ANSYS та інтегрований в нього пакет програмного забезпечення для багатофізичного моделювання LS-DYNA дозволяють інженерам та конструкторам виконувати детальний аналіз динамічних властивостей гальмівних систем, враховуючи всі значимі фактори, від матеріалів фрикційних поверхонь до специфік робочих навантажень.
  • Документ
    Оптимізація робочих режимів запірно-регулювальної мережі продуктопроводу на базі позиційних приводів
    (2024) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович; Бутик, Тарас Васильович
    Одним із критичних аспектів ефективної експлуатації підприємств цукрової галузі є раціональна організація технологічних комунікацій. Зокрема, правильний вибір та конфігурація запірно-регулювальної мережі на основі запірно-регулювальних пристроїв (ЗРП). Актуальними задачами автоматизації харчових підприємств є обгрунтування впливу ЗРП на енергоефективність процесів та загальну продуктивність виробництва. Сучасні ЗРП, оснащені позиційними електропневматичними системами керування, дозволяють досягти високої точності регулювання та гнучкості управління технологічними процесами. Проте, для досягнення оптимальних робочих режимів необхідно розробляти та впроваджувати ефективні методи їхньої оптимізації.
  • Документ
    Практичні аспекти регулювання мехатронними модулями процесів пневмотранспортування сипких харчових продуктів
    (2024) Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Масло, Микола Андрійович; Запорожець, Олександр Володимирович; Кохан, Антон А.
    Дослідження спрямоване на оптимізацію процесу пневматичного транспортування сипких харчових продуктів з метою усунення проблем, пов’язаних зі склепоутворенням та сегрегацією матеріалу. Запропоновано нову конструкцію пневматичного пристрою, яка передбачає використання мембранного імпульсного клапана для забезпечення рівномірного розподілу продукту в транспортному трубопроводі. Наукова новизна роботи полягає в розробці параметричної моделі, що дозволяє описувати кінематичні та динамічні процеси в системі, а також у створенні ефективного способу деструкції злежів.
  • Документ
    Обґрунтування вибору виду аглютенового печива для виробництва інноваційного чизкейку спеціального призначення
    (2023) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Кузьмін, Олег Володимирович; Мамченко, Людмила Євгенівна; Селезньова, Дар’я Владиславівна
  • Ескіз
    Документ
    Застосування інструментів Lean-мислення для релокації операторів ринку харчової продукції під час повномасштабного вторгнення
    (2024) Сокол, Єва Віталіївна; Пащенко, Богдан Сергійович
    Авторами показано, що застосування Lean-мислення у процесі релокації виробничих потужностей допомагає операторам ринку харчової продукції зменшити втрати, пов’язані з їх переміщенням та логістичними викликами, зберегти або навіть підвищити ефективність виробничих процесів у нових екстремальних умовах, підвищити гнучкість та адаптивність компанії до непередбачуваних змін на ринку, оптимізувати витрати і запаси, зосередивши ресурси на ключових виробничих процесах, що, в свою чергу, доводить дієвість його інструментів для підприємств харчової галузі, які стикаються з подібними викликами під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.
  • Ескіз
    Документ
    Екстракт хмелю – характеристика та застосування в косметичній галузі
    (2024) Бойчук, Тетяна Михайлівна; Руденко, Олександр Юрійович
    Завдяки вмісту біологічно активних сполук хміль широко використовується в косметичній, фармацевтичній та харчовій промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції розвитку світового ринку дитячих косметичних засобів
    (2024) Савіцька, Ганна Олександрівна; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Розглянуто тенденції виробництва дитячих косметичних засобів та особливості використання натуральних рослинних екстрактів.