Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
42 результатів
Результати пошуку
Документ Methods for wine fraud detection(2023) Kuzinska, Vladyslava; Ishchenko, VeraAccording to the Decernis Food Fraud Database, wine is among the top three most adulterated beverages. Because of its high prices, it is a prime target for adulteration, which can occur at any stage of its production or sale. The addition of cheap ingredients, dilution with water, adulteration and mislabeling are the most common types of wine fraud. Finding an accurate way to detect counterfeiting of this product can sometimes be difficult, time-consuming and expensive. Today, there are numerous analytical methods for wine identification that involve the use of specific marker compounds, stable isotope ratio measurements, and/or chromatography. They make it possible to identify the geographical origin, variety and method of production of this product. This study characterizes these methods of detecting wine adulteration.Документ Крафтова виноробня при готельному підприємстві(2024) Кравченко, Ростислав Романович; Лявинець, Георгій Михайлович; Люлька, Олександр МиколайовичУ роботі проаналізовано можливість впровадження квафтової виноробні при готельному підприємствіДокумент Крафтове виноробство в Україні(2023) Загоруй, Оксана Сергіївна; Пушка, Ольга СергіївнаУ статті охарактеризовано основні виноробні регіони України, стан та перспективи розвитку крафтового виноробства в умова воєнного стануДокумент Рекомендації вибору якісного вина(2013) Ворков, Євген РомановичМайстерність винороба прихована за брендом виробника. Фірми цінують своє ім’я і намагаються випускати тільки якісні продукти. Якому з брендів віддати перевагу — в принципі, справа смаку. Як правило, рекомендується зупинити свій вибір на відомих і авторитетних виробниках, що працюють на ринку тривалий час. З іншого боку — молоді компанії можуть вижити в конкурентній боротьбі тільки за рахунок якості.The skill of the wine shop is hidden by the brand of the manufacturer. Firms value theirs name and try to produce only quality products. Which of the brands to give the advantage is, in principle, the matter of taste. As a rule, it is recommended to stop your own choice of well-known and reputable manufacturers working on the market for a long time time. On the other hand - young companies can survive in a competitive struggle only at the expense of quality.Документ White wine(2017) Kanarskyi, Oleksii; Dovgun, IrinaДокумент Some Facts about Red Wine(2017) Luchko, Daryna; Dovgun, IrinaДокумент Стабилизация вина в процессе хранения(2010) Кузьмин, Олег Владимирович; Королесова, Вера ГригорьевнаВыделен ряд технологических приемов и способов обработки, а также осветления вина с целью стабилизации их против различных видов помутнений вина. The row of technological receptions and methods of treatment, and also lighting up of wine, is distinguished with the purpose of stabilize against various types of turbidity of wine.Документ Оцінювання сортів винограду для виробництва вин з високим біологічним потенціалом(2015) Циганкова, Олена Вікторівна; Білько, Марина ВолодимирівнаАналіз структури виноградників України показує, що існує проблема недосконалого сортового складу промислових насаджень. Це відбивається на рівні продуктивності, високої собівартості врожаю і готової продукції. Одним із способів вирішення даної проблеми є розширення сировинної бази за рахунок введення до реєстру сортів, які мають високі технологічні показники. Метою роботи є дослідження перспективних для України сортів винограду для виробництва оригінальних натуральних столових вин високої біологічної цінності. Analysis of the structure of vineyards in Ukraine shows that there is a problem imperfect varietal composition industrial plants. This is reflected in the level of productivity, high cost of harvest and the finished product. One way of solving this problem is to expand the resource base by introducing in the register of varieties, which have high technological characteristics. The aim of this work is the study of promising grape varieties for the production of original natural table wines with a high biological value.Документ Дослідження впливу органічних кислот на показники якості рожевих виноматеріалів для ігристих вин(2015) Скорченко, Марія Вікторівна; Білько, Марина ВолодимирівнаОдними із важливих показників якості ігристих вин є їх колір і смак. Свіжість смаку обумовлена органічними кислотами, головними представниками яких є винна та яблучна. Вони разом з фенолкислотами впливають на формування кольору вин. Кавова та винна кислоти естеризуються із утворенням кафтарової кислоти, а кумарова і винна – із утворенням каутарової, які мають відповідно коричневе і жовте забарвлення. Вміст яблучної та молочної кислот впливає на пінисті властивості ігристих вин. Метою роботи було встановлення впливу органічних кислот на показники якості рожевих виноматеріалів для ігристих вин. One of the important indicators of quality sparkling wines is their color and taste. The freshness of the taste is due to organic acids, the main representatives of which are tartaric and malic. They, along with phenalkylamine influence the formation of color wines. Coffee and tartaric acid with the formation of interesuyutsya kaftanova acid, and Komarova and the blame – with the formation of katarova, which are respectively brown and yellow color. The content of malic and lactic acids affect the foaming properties of sparkling wines. The aim of this work was to establish the effect of organic acids on indicators of the quality of wine materials for pink sparkДокумент Вплив сировини на способи ферментації шампанських виноматеріалів та стійкість шампанських вин(2015) Гречко, Ніна Яківна; Межмедінова, Аліє; Ільїн, Ілля СергійовичУнікальність шампанських вин обумовлена процесом вторинного бродіння шампанських виноматеріалів із використанням сахарози в герметично закритих ємностях, завдяки якому вина насичуються вуглекислим газом ендогенного походження. Ігристі та пінисні властивості шампанських вин, що обумовлюють їх унікальність, залежать від багатьох факторів, в першу чергу, від складу та якості сировини – виноматеріалів, цукру та дріжджів. The uniqueness of sparkling wines due to the process of secondary fermentation of sparkling wine with the use of sucrose in sealed containers, thanks to which the wine is saturated with carbon dioxide gas of endogenous origin. Pnin and sparkling properties of sparkling wines, contributing to their uniqueness, depend on many factors, primarily the composition and quality of raw material – wine materials, sugar and yeast.