Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Теоретичні аспекти використання модифікованого крохмалю в технології виробництва снеків
    (2024) Самойлік, Олександр Ігорович; Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі доведено, що технологія виготовлення снеків з додаванням модифікованого крохмалю є перспективною ланкою розвитку харчової промисловості. Саме використання модифікованого крохмалю дозволяє досягти виняткових органолептичних властивостей та зберегти цінність готового продукту для споживачів.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка нового виду кисломолочної пасти з рослинними наповнювачами
    (2024) Півторацька, Ангеліна Анатоліївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    Кисломолочні продукти за своїм складом і властивостями відносять до найцінніших і найважливіших продуктів харчування. Сучасні тенденції здорового харчування вимагають від виробників галузі розробку і впровадження у виробництва продуктів: з корегованим хімічним складом, зниженою калорійністю, підвищеною біологічною цінністю, функціонального, оздоровчого та дієтичного призначення. З огляду на дефіцит білку та надлишку легкозасвоюваних вуглеводів у раціоні харчування сучасної людини, виникає необхідність покращення структури харчування населення за рахунок розширення асортименту кисломолочних продуктів без цукру, шляхом комбінування молочної і рослинної сировини
  • Ескіз
    Документ
    Цукристі крохмалепродукти та їх застосування у харчовій промисловості
    (2024) Пастухова, Аріна Сергіївна; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    У світі виробляється близько 20 найменувань різних крохмалів, більше 60 сортів модифікованих крохмалів, 20 видів патоки, близько 10 сортів крохмального цукру, 15 видів глюкозних продуктів. Матеріалом дослідження є цукристі крохмалепродукти. Основними методами дослідження є комплексний огляд та аналіз літературних джерел.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення впливу модифікованих крохмалів на в’язкісношвидкісні показники молочно-овочевих паст
    (2023) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Півторацька, Ангеліна Анатоліївна
    Доведено доцільність застосування модифікованих картопляних крохмалей LYCKEBY Volume С Е1420 і Microlys 52 Е1442 у складі кисломолочних паст, що забезпечує структурування сумішей у межах рекомендованих значень ефективної в'язкості та підвищує їхню тиксотропну здатність.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення реологічних характеристик сумішей різних видів модифікованого крохмалю
    (2013) Пічкур, Віталій Яковлевич; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Стаття присвячена дослідженню процесу взаємовпливу різних модифікацій крохмалю на структурно-механічні властивості їх клейстерів. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано реологічні показники сумішей зшитого та желюючого видів крохмалю. Зроблені висновки щодо можливості практичного застосування сумішей крохмалю у відповідності до їх модифікацій. This article is devoted to the research of the influence of the process of mutual influence of various starch modifications on the structural and mechanical properties of their gels. The rheological indices of mixtures of cross-linked and gelling starch species have been studied and scientifically substantiated. Conclusions regarding the possibility of practical application of mixture of starch according to its modification and origin have been made.
  • Ескіз
    Документ
    Гарячі солодкі страви спеціального призначення
    (2016) Блощинська (Дудкіна), Олена Олександрівна; Гавриш, Андрій Володимирович; Нєміріч, Олександра Володимирівна
    Сьогодення диктує нагальне питання з можливості поєднання якісного оздоровчого харчування в умовах реалій закладів ресторанного господарства, у яких відсутній широкий асортимент страв, систем спеціального призначення (для людей, які потребують особливого раціону харчування). Present dictates the urgent question of how to match food quality in terms of health institutions realities restaurant business, which is not a wide range of dishes of special purpose (for people who need a special diet).
  • Ескіз
    Документ
    Особливості рецептурного складу фонданів
    (2016) Блощинська (Дудкіна), Олена Олександрівна; Гавриш, Андрій Володимирович; Іщенко, Тетяна Іванівна
    За результатами досліджень підібрано рецептурних склад фонданів спеціального призначення. By the results of researches was chosen the recipe composition of fondans for special purpose.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування екструзійної обробки як способу модифікації крохмалів
    (1997) Кобилінська, Олена Валеріївна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    В тезах висвітлено питання можливості отримання набухаючих видів крохмалю за допомогою екструдера. Текст дає цінну інформацію про переваги використання екструзійного методу обробки сировини. Приведені результати досліджень розчинності екструдованих видів крохмалю.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив модифікованих крохмалів на швидкість прогріву бісквітних тістових мас
    (2014) Стрілець, Ірина Петрівна; Корецька, Ірина Львівна
    Проведені дослідження показали, що використання даних модифікованих крохмалів позитивно впливає на процес випікання бісквітних напівфабрикатів, що можна пояснити зміною стану вільної та зв'язаної вологи в тісті. Studies have shown that the use of modified starches data has a positive effect on the process of baking biscuit half-finished products can be explained by a change in the state of free and bound water in the dough.
  • Ескіз
    Документ
    Використання структуроутворювачів у десертах пінної структури
    (2014) Пушка, Ольга Сергіївна; Корецька, Ірина Львівна
    Розглянуто основні структуроутворюючі компоненти в десертах пінної структури. Зазначено вплив рецептурних компонентів на органолептичні показники якості готового продукту. The main structured components in creating foam desserts have been viewed. The influence of components on the organoleptic indexes of quality of the finished product has been viewed.