Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
90 результатів
Результати пошуку
Документ Ризик інтродукції Ralstonia solanacearum в Україні(2024) Буценко, Людмила МиколаївнаКонтроль фітопатогенів рослин є важливою складовою забезпечення високої врожайності сільськогосподарських культур, що є запорукою продовольчої безпеки. Ralstonia solanacearum – збудник бурої гнилі картоплі, становить значну небезпеку при вирощуванні пасльонових культур на території УкраїниДокумент Екологічна політика як основа продовольчої безпеки(2021) Гуткевич, Світлана ОлександрівнаЕкологічну політику можна розглядати на основі визначення її мети і задач. Державна екологічна політика розуміється в такий спосіб: це політика, спрямована на збереження навколишнього природного середовища і раціональне використання природних ресурсів з урахуванням перспектив розвитку господарств із метою створення сприятливих екологічних умов для населення. Цією політикою визначаються екологічні цілі і задачі. Вона реалізується на основі дотримання вимог діючого законодавства і нормативних документів.Документ Перспективи розвитку сільськогосподарських підприємств Житомирської області(2008) Данкевич, Андрій ЄвгеновичДається аналіз діяльністі підприємств Житомирської області та удосконалення обліку валютних коштів та вказується перспективи розвитку в умовах ринкуДокумент Long-term effects of the war in Ukraine on its ecology and agriculture(2024) Harkavenko, Iryna; Nikitenko, OlgaThe war in Ukraine has had profound impacts on its ecology and agriculture, with significant consequences for the environment and food security. The conflict has caused extensive environmental damage, including pollution of rivers and lakes, chemical contamination of air, water and soil, destruction of forests, and rendering large areas of agricultural land unusable due to shelling and landmines. These bring out the urgent need for environmental recovery efforts and sustainable agricultural practices in Ukraine to mitigate the long-lasting effects of the war on its ecology and agriculture.Документ Modern food security problems and ways to overcome them(2024) Strashynska, Larysa; Strashynskyi, VolodymyrContemporary problems of ensuring food security in view of the war in Ukraine and the global food crisis are considered. The ways of solving them are outlined based on the experience of the advanced countries of the worldДокумент Impact of Russian military aggression on the dairy sector of Ukraine(2024) Strashynska, Larysa; Strashynskyi, VolodymyrThe list of challenges faced by the dairy sector of Ukraine, as well as the key problems of the state of war, is outlined. Taking into account the situation that has developed in the dairy sector of Ukraine, the main tasks have been formulated, the solution of which will improve the situation on the dairy marketДокумент Оптимізація процесів виробництва безпечної харчової продукції підприємств(2018) Валінкевич, Наталія Василівна; Данкевич, Андрій ЄвгеновичВ нинішній екологічній ситуації шлях до вирішення проблем полягає у системному підході організації сільськогосподарського виробництва, яке ґрунтується на глибинному розумінні сутності найважливіших біологічних і біотехнологічних процесів, пов’язаних із здоров’ям нації, необхідності радикальних змін у менеджерській та маркетинговій діяльності сільськогосподарських підприємств з метою підвищення якості їх діяльності, обов’язково застосовуючи сучасні системи та методи управлінняДокумент How the war in Ukraine affects food security(2024) Ivanytskyi, Andrii; Forostiuk, InnaДокумент Аналіз стану продовольчої безпеки України в контексті її національної безпеки(2024) Горбенко, Ірина Сергіївна; Тесля, Владислав Максимович; Маджд, Світлана МихайлівнаВ умовах загострення глобальної планетарної проблеми, зокрема зміни клімату, питання зниження рівня продовольчої безпеки та забезпечення повноцінного харчування населення належить до одних із ключових проблем сьогодення. Оскільки продовольча безпека є складовою національної безпеки, а раціональне харчування своєрідним індикатором сталого розвитку суспільства це питання є актуальним і особливо гостро постало для України саме зараз, коли наша держава веде повномасштабну війну проти окупаційних військ Російської ФедераціїДокумент Глобальна продовольча безпека: виклики сьогодення та шляхи їх подолання(2023) Пєтухова, Ольга Михайлівна; Грущенко, Альвіна ВіталіївнаАналізується глобальна продовольча проблема неефективного виробництва, розподілу та використання харчових продуктів по всьому світу. Досліджено трактування терміну «продовольча безпека». Зазначено, що система продовольчої безпеки базується на чотирьох основних принципах: самозабезпеченість, незалежність, доступність та якість. Наголошено, що існує ряд інших причин, які впливають на формування продовольчої безпеки. Зроблено висновок щодо погіршення ситуації із системою глобальної продовольчої безпеки. Визначено проблеми, що загрожують продовольчій безпеці. Незважаючи на ці проблеми, міжнародне суспільство розробляє план дій задля того, аби в майбутньому забезпечити себе якісною, екологічною та безпечною продукцією. Тому вже сьогодні у сфері виробництва харчових продуктів використовуються альтернативні джерела енергії, сучасні технологічні й продуктові інновації та зміна поведінки споживачів у ставленні до харчування в цілому. The global directions of domestic investment in the post-war period are outlined. The important role of foreign investments was noted. The interpretation of the term "food safety" was studied. It is noted that the food security system is based on four main principles: self-sufficiency, independence, availability and quality. It is emphasized that there are a number of other reasons that affect the formation of food security. A conclusion was made regarding the deterioration of the situation with the global food security system. Problems threatening food security have been identified. Despite these problems, international society is developing an action plan in order to provide itself with high-quality, ecological and safe products in the future. Therefore, already today in the field of food production, alternative energy sources, modern technological and product innovations and a change in consumer behavior in relation to food as a whole are used.