Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Use of dried basil in the technology of Hamburgers buns
    (2023) Hubenia, Vyacheslav; Ishchenko, Tatiana
    The expediency of using spicy-aromatic raw materials in the technology of hamburger buns, namely dried basil, is substantiated. The results of research on the influence of raw materials on the technological process of the production of hamburger buns are presented. With the help of laboratory studies, the effectiveness of using this raw material in the production of bakery products has been proven.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування методу СО2 -екстракції для отримання біологічно активних речовин із листя базиліку
    (2021) Буров, Андрій Андрійович; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор Володимирович
  • Ескіз
    Документ
    Розробка нових видів сирів м’яких з базиліком та рукколою
    (2019) Кушіль, Анна Ігорівна; Поліщук, Галина Євгеніївна
    За результатами проведеного дослідження розроблено нові види сиру м’якого з базиліком та рукколою з оригінальними органолептичними показниками. М’який сир з пряно-ароматичними інгредієнтами є корисним, біологічно повноцінними харчовим продуктом і буде користуватися підвищеним попитом у споживачів усіх вікових груп. According to the results of the research, new species have been developed soft cheese with basil and arugula with original organoleptic characteristics. Soft cheese with spicy aromatic ingredients is a useful, biologically complete food product and will be in high demand by consumers of all age groups.
  • Ескіз
    Документ
    Використання насіння чіо та базиліку для виробництва безалкогольних напоїв
    (2018) Салівон, Олександр Володимирович; Прибильський, Віталій Леонідович
    Метою роботи є виробництво безалкогольних напоїв з використанням насіння чіо та базиліку для розширення асортименту безалкогольних напоїв оздоровчого напряму. The purpose of the work is the production of soft drinks using chinese seeds and basil to expand the range of soft drinks in the recreational area.
  • Ескіз
    Документ
    Determining of expidience use of dry basil leaves in the technology of sour milk paste
    (2017) Yushchenko (Gonchar), Natalia; Bandura (Kuzmyk), Uliana; Yatsenko, Olga; Mykhalevych, Artur; Kushil, Anna; Panchenko, Alexandra; Skyibida, Valeriya
    The calculation o f the degree o f maintenance o f daily human needs in certain phenolic compounds with P-vitamin activity was estimated at the use of 100 g of sour milk paste (according to the formulations developed, the dose of the extract - 10 %). Consumption o f sour milk paste with an extract o f basil will ensure daily need for routine by 11.0 %, tannin - by 0.7 %, catechin - by 1.9 %.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання вершкового масла оздоровчого призначення
    (2017) Гаврилова, Ірина Володимирівна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    В роботі запропоновано для отримання вершкового масла оздоровчого призначення в якості функціональних збагачувачів таку рослинну сировину, як насіння льону та базилік. The paper proposed for recreational purposes butter oil as dresser functionality such vegetable raw materials as flax seeds and basil.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення впливу температури на ступінь вилучення фенольних сполук з сухого листя базиліку
    (2016) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Федонюк, Марія Анатоліївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
    В процесі екстрагування вивчили зміну вмісту біологічно активних речовин, а саме вміст фенольних сполук. Обґрунтовано техно-логічні параметри отримання екстракту базиліку: температура не нижче 80°С з витримуванням протягом 10-20 хвилин. In the process of extracting studied changes in the content of biologically active substances, namely the content of phenolic compounds. Reasonably techno-logical obtaining basil extract parameters: the temperature below 80°C held for 10-20 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Базилік у технологіях ресторанної продукції
    (2014) Бідзюра, Ангеліна Михайлівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна
    Базилік запашний (Ocimum basilicum L.) - це однорічна трав'яниста рослина, яка належить до сімейства м'ятних трав, або ж губоцвітних. Базилік з солодким пряним ароматом і солодкувато-гіркуватим смаком використовують як у свіжому, так і сушеному вигляді у технологіях продукції ресторанного господарства. Sweet basil (Ocimum basilicum L.) - is an annual herb, which belongs to the family of peppermint herbs or hubotsvitnyh. With sweet basil slightly spicy and sweet-bitter taste used as fresh, and dried in technology products restaurants.