Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Застосування гідроколоїдів в технології «Sous Vide» для м’ясних виробів
    (2020) Гармаш, Дмитро Вікторович; Пасічний, Василь Миколайович; Дяченко, Євгенія Олегівна
    Використання технології Sous Vide створює умови для виробництва продуктів із вираженими смако-ароматичними характеристиками та текстурою, що притаманна м’ясопродуктам. Було розроблено 8 зразків на основі різних видів сировини. Зразки на основі свинини сформовані у вигляді кулінарних напівфабрикатів – битків. М'ясо курчат-бройлерів обробляли у вигляді натуральних напівфабрикатів – філе у виді цілих грудних м’язів, а м'ясо стегна – разом з кісткою, як частину окорока. Уся сировина використовувалась у охолодженому стані без попереднього заморожування і без посолу. Досліджено пластичність та вологозв'язуючу здатність зразків. На основі досліджень встановлено, що використання розсолів на основі цитратів та гідроколоїдів для ін’єктування продуктів, оброблюваних за технологією Су Від є доцільним при використання в якості основної сировини м'яса курчат-бройлерів, яловичини та свинини. The use of Sous Vide technology creates the conditions for the production of products with pronounced aromatic characteristics and texture that is inherent in meat products. Eight samples were developed based on different raw materials. Samples based on pork are formed in the form of culinary semi-finished products - cues. The meat of broiler chickens was processed in the form of natural semi-finished products - fillets in the form of whole pectoral muscles, and the meat of the thighs - with the bone, as part of the ham. All raw materials were used refrigerated without pre-freezing and without salting. The plasticity and the binding capacity of the samples were investigated. Based on research, it has been found that the use of citrate and hydrocolloid-based brines for the injection of products processed by Sous Vide technology is appropriate when used as the main raw material of chicken broiler meat, beef and pork.
  • Ескіз
    Документ
    Стан та перспективи розвитку м’ясного скотарства України
    (2016) Кутас, Олена Олександрівна
    Ця галузь тваринництва може стати майбутньою перспективою не лише в забезпеченні високоякісним м’ясом і м’ясопродуктами за науково обґрунтованими нормами харчування, але й у поліпшенні життєвого рівня населення, створенні стратегічних ресурсів нашої країни та її експортного потенціалу. This industry of stock-raising can become a future prospect not only in providing high-quality meat after the scientifically grounded norms of feed but also in the improvement of standard of life of population, creation of strategic resources of our country and its export potential.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи розвитку м’ясного скотарства в Україні
    (2014) Кутас, Олена Олександрівна
    Ця галузь тваринництва може стати майбутньою перспективою не лише в забезпеченні високоякісним м’ясом і м’ясопродуктами за науково обґрунтованими нормами харчування, але й у поліпшенні життєвого рівня населення, створенні стратегічних ресурсів нашої країни та її експортного потенціалу. This industry of stock-raising can become a future prospect not only in providing high-quality meat after the scientifically grounded norms of feed but also in the improvement of standard of life of population, creation of strategic resources of our country and its export potential.
  • Документ
    М’ясне скотарство України: розвиток та перспективи
    (2015) Кутас, Олена Олександрівна
    Виробництво продукції тваринництва, зокрема м’яса, є одним з головних питань у вирішенні проблеми продовольчої безпеки та забезпечення населення країни повноцінним харчовим білком. Аналіз динаміки поголів’я великої рогатої худоби та виробництва яловичини в Україні вказує на гостроту продовольчої проблеми. A production of goods of stock-raising, in particular meat, is one of main questions in the decision of problem of food safety and providing of population of country a valuable food albumen. The analysis of dynamics of population of cattle and production of beef in Ukraine specifies on the sharpness of food problem.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи розвитку вітчизняного ринку яловичини
    (2014) Кутас, Олена Олександрівна
    Висвітлено сучасний стан виробництва яловичини в Україні та визначено основні причини зменшення обсягу виробництва. Розглянуто проблеми розвитку даної галузі тваринництва та окреслено напрями їх подолання. Considered the modern situation of production of beef in Ukraine and the principal reasons of the decrease in production. Defined the main problems of this industry, as well as ways to overcome them.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан та проблеми виробництва яловичини в Україні
    (2014) Кутас, Олена Олександрівна
    Висвітлено сучасний стан виробництва яловичини в Україні та визначено основні причини зменшення обсягу виробництва. Розглянуто проблеми розвитку даної галузі тваринництва та окреслено напрями їх подолання. The thesis deals with the modern situation of production of beef in Ukraine and the principal reasons of the decrease in production.
  • Ескіз
    Документ
    Стан та проблеми розвитку ринку яловичини України
    (2002) Кутас, Олена Олександрівна
    Висвітлено сучасний стан виробництва яловичини в Україні та визначено основні причини зменшення обсягу виробництва. Considered the modern situation of production of beef in Ukraine and the principal reasons of the decrease in production.
  • Ескіз
    Документ
    Стан та перспективи виробництва яловичини в Київській області
    (2004) Кутас, Олена Олександрівна; Шаран, Павло Іванович
    У статті висвітлено стан та проблеми виробництва яловичини в столичній області; визначено сукупність заходів для забезпечення рентабельного ведення м'ясного скотарства в області та досягнення галуззю прогнозованих показників розвитку. The situation and problems of production of beef in Kiev region are considered in the article. The measures to ascertain profitability of meat cattle breeding in the region and to achieve the forecasted indicators of the industry development are defined.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми кооперації в м’ясному скотарстві та принципи формування системи цін на м’ясну продукцію
    (2001) Кутас, Олена Олександрівна; Шаран, Павло Іванович
    Розглядаються проблеми кооперації в м’ясному скотарстві та принципи формування системи цін на м’ясну продукцію. Examined the problems of cooperation in meat cattle breeding and principles of the system of prices for meat products.
  • Ескіз
    Документ
    Регіональні аспекти виробництва і реалізації яловичини в Київській області
    (2003) Кутас, Олена Олександрівна
    Розглядаються проблеми та перспективи виробництва яловичини в Київській області. Considered the problems and prospects of beef in the Kiev region.