Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
21 результатів
Результати пошуку
Документ Про небезпеку радіотоксичності дочірніх продуктів розпаду радону у приміщеннях(2023) Васильченко, Яна Анатоліївна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ роботі розглянуто вплив радону на організм людини з урахуванням законодавчого регулювання допустимої кількості цього газу в житлових і громадських приміщеннях; радіотоксичність його дочірніх продуктів розпаду – короткоіснуючих ізотопів полонію, вісмуту, свинцю – дуже висока. Зазначено про необхідність реконструкції будівель з метою проведення певних протирадонових заходів на рівні архітектурного проекту.Документ Небезпека спалювання листя(2019) Кібіш, Валерія; Накемпій, Олена КостянтинівнаСпалювання листя надзвичайно шкідливе та є прямим порушенням ряду норм чинного законодавства. За нього передбачений адміністративний штраф як для громадян, так і для компаній. У щільних вологих купах горіння проходить без достатнього доступу кисню. А це означає, що при спалюванні утворюється не вугле-кислий газ СО2, а СО - тобто чадний газ, який легко проникає всередину організму людини навіть через шкіру та має здатність накопичуватись. Найефективнішим способом є компостування. Burning leaves is extremely harmful and is a direct violation of a number of norms of the current legislation. It provides for an administrative fine for both citizens and companies. In dense moist batches of combustion passes without sufficient oxygen. And this means that at burning not carbon-acid gas CO2 is formed, and CO - that is, carbon monoxide, which easily penetrates into the human body even through the skin and has the ability to accumulate. The most effective way is to compost.Документ Упередження небезпек пилового забруднення(2018) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаВпровадження вимог європейської моделі законодавства з екологічної безпеки потребує від підприємств зберігання, переробки та використання зерна удосконалення систем очищення повітря. Для розроблення технічних рішень щодо зменшення пилоутворення та попередження його впливу на виробничий персонал та навколишнє середовище проведено дослідження з використанням методу аналізу технологічних відхилень при обґрунтуванні небезпек, які можуть виникати в результаті порушень технологічних регламентів виробництва. Implementation of the requirements of the European model of environmental safety legislation requires from the enterprises of storage, processing and use of grain for the improvement of air purification systems. To develop technical solutions for reducing dust formation and preventing its impact on production personnel and the environment conducted research using the method of analysis of technological deviations in substantiating the hazards that may arise as a result of violations of technological regulations of production.Документ Заходи, які проводять для ідентифікації потенційно-небезпечних об’єктів(2016) Заєць, Віра АнатоліївнаЗовнішні чинники небезпеки безпосередньо не пов'язані з функціонуванням об'єкта господарської діяльності, але можуть ініціювати виникнення НС на ньому та негативно впливати на її розвиток (природні явища та аварії на об'єктах, які розташовані поблизу). External hazards are not directly related to the operation of the object of economic activity, but they can initiate the emergence of an Emergency Situation on it and adversely affect its development (natural phenomena and accidents on nearby objects).Документ Небезпеки на кухні: як уникнути харчових отруєнь ?(2017) Ткач, Дарина Олександрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаВ тезах було розглянуто, щоб уникнути харчових отруєнь в закладах ресторанного господарства потрібно дотримуватись певних правил. Профілактика — це основний захід, що допоможе убезпечити себе та своїх близьких від харчової токсикоінфекції. Харчове отруєння — це на 90% неуважність, недотримання санітарії самою людиною. Theses were considered, in order to avoid food poisoning in the restaurants catering to certain rules. Prevention is a key measure that will help protect oneself and their relatives from food-borne toxi- mics. Food poisoning is 90% inattentiveness, lack of sanitation by the person himself.Документ Техногенна безпека підприємств молочної галузі(2016) Безушко, Олеся Василівна; Слободян, Ольга ПетрівнаПричини техногенного отруєння людей, тварин і рослин. The causes of man-made poisoning of people, animals and plants.Документ Розроблення заходів очищення повітря робочої зони(2016) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр ВасильовичДля розроблення технічних рішень щодо зменшення пилоутворення та попередження його впливу на виробничий персонал промислових підприємств, технологічне обладнання та навколишнє середовище було проведено дослідження з використанням методу аналізу технологічних відхилень при обґрунтуванні небезпек, які можуть виникати в результаті порушень технологічних регламентів виробництва та метод побудови "дерева подій" при дослідженні розвитку можливих ситуацій з урахуванням ефективності систем пиловловлення до кінцевого стану повітря робочої зони. За результатами проведеного аналізу стану повітря робочої зони, технологічних процесів і обладнання, було запропоновано метод визначення оптимальних параметрів складових системи очищення повітря виробничих приміщень промислових підприємств. In order to develop technical solutions to reduce dust and prevent its impact on the production staff of industrial enterprises, technological equipment and the environment was conducted using the method of analysis of process deviations in substantiating the dangers that can arise as a result of violations of technical specifications for production and method of construction "event trees "the study of possible situations with regard to dust collection efficiency of the final state air working area. The results of the analysis of the air of the working area, process technology and equipment, it was suggested method for determining the optimum parameters of components of air cleaning production facilities of industrial enterprises.Документ Визначення часу управління при виникненні надзвичайних ситуацій(2016) Хіврич, Олександр Васильович; Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ роботі представлено модель розрахунку оперативністі реагування у надзвичайних ситуаціях та оперативністі при прийнятті рішень при надзвичайних ситуаціях. Це головні показники рівня ефективності виконання задач з ліквідації надзвичайних ситуацій або їх наслідків. Предметом дослідження є оперативність прийняття рішень при управлінні у надзвичайних ситуаціях. Метою дослідження є розроблення методу визначення часу оперативності реагування при прийнятті управлінських рішень у разі виникнення надзвичайних ситуацій. The paper presents a model of calculation of responsiveness to emergencies and efficiency in decision-making in such cases. These are the main indicators of the effectiveness of the targets for dealing with emergencies and their consequences. The main indicator of effectiveness for tasks solving in case of elimination of emergencies or it’s consequences depends on responsivness and time taken for decision making process. The subject of the research is the decision making process during control in emergency situations.Документ Використання генно-модифікованих організмів (ГМО) в харчових продуктах - досягнення науки чи небезпека(2015) Мазур, Лариса Михайлівна; Шульга, Сергій Іванович; Попова, Інна ВадимівнаДокумент Магнітні бурі: чим небезпечні і як захиститися?(2014) Коняга, Аліна Володимирівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаЩоб легше пережити магнітні бу рі , фахівці радять обмежити роботу, що вимагає підвищеної уваги і зосередженості, або відкласти її на інший час, не провокувати конфліктів і не брати у них участь; більше відпочивати і гуляти на свіжому повітрі, зменшити важке фізичне навантаження; контролювати артеріальний тиск; приймати контрастний душ, раціонально харчуватися. To make it easier to survive Magnetic was cut, experts advise to limit the work that requires increased attention and concentration, or wait for another time, not to provoke conflict and not take part in them; more rest and a walk in the fresh air, reduce heavy physical activity; control blood pressure; take a cold shower, rational nutrition.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »