Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    The use of neural network controllers in the process of sugar evaporation
    (2023) Hrama, Mykhailo
    The purpose of the presented study is to substantiate the methods of regulating the consumption of syrup in the evaporation station with a forecasting subsystem, which will allow to predict the behavior of the system and the decision-making subsystem, which will reduce the influence of the human factor on the course of the evaporation process. Materials and methods. The work of the evaporation station with the subsystem of forecasting and decision support when regulating the consumption of syrup was researched. In the automation scheme for regulating the flow rate of syrup, induction flow meters are used as a sensor. Pneumatic saddle valves with a built-in throttle and an electro-pneumatic converter were used as actuators.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання багато асортиментного виробництва сухих молочних продуктів
    (2014) Іващук, Вячеслав Віталійович; В. В. Швець
    При виробництві сухого молока з різним вмістом жирів виникають проблеми з випаровуванням вологи розприскуваних часток молока в молочній камері. Відомо, що при розпилюванні часток особливу увагу слід приділяти однаковому їх розміру для утворення однакового режиму сушіння кожної створеної часточки речовини. The production of powdered milk with different fat having trouble Evaporation rozpryskuvanyh particles of milk in the mammary cell. known that when sprayed particles should focus their uniform size to form a uniform mode of drying each created particles of matter.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження режимних характеристик процесу упарювання екстрактів з пророщеної зернової сировини
    (2014) Лисак, Олексій; Анісімова, Анна Вячеславівна; Бодров, Віктор Семенович; Запорожець, Юлія Владиславівна
    Розроблено математичну модель процесу для названих вихідних даних, реалізація якої у призначених граничних умовах забезпечить, за відповідними техніко-економічними критеріями, визначення найекономічних за собівартістю процесу режимів упарювання первинних екстрактів з пророщеної зернової сировини. A mathematical model of the process for these initial data, the implementation of which is intended to provide boundary conditions for the relevant technical and economic criteria, definition nayekonomichnyh at cost primary process modes of evaporation of extracts from germinated grain materials.
  • Ескіз
    Документ
    Теплообмін в процесах кипіння густих цукрових розчинів в низхідних кільцевих потоках
    (2013) Петренко, Валентин Петрович; Рябчук, Олександр Миколайович
    Представлені результати теоретичного та експериментального дослідження теплогідродинамічних характеристик низхідних кільцевих потоків цукрових розчинів та води в режимах випаровування з вільної поверхні та кипінні в плівці. Запропоновано розрахункове співвідношення для визначення інтенсивності тепловіддачі до кільцевих низхідних потоків води та цукрових розчинів при незначному надлишковому тиску та розрідженні, яке справедливе як в режимах випаровування з вільної поверхні так і поверхневого кипіння. Запропоновано розрахункове співвідношення для визначення міжфазного гідравлічного тертя в кільцевих низхідних потоках води та цукрових розчинів при незначному надлишковому тиску та розрідженні, яке справедливе для адіабатних та діабатних потоків в трубах різних діаметрів. Отримані співвідношення складають базу для проектних та перевірних розрахунків плівкових випарних апаратів цукрової промисловості. Presents results of theoretical and experimental studies into the thermal and hydrodynamic characteristics of downstream film flows of water and sugar solutions. The modes of heat transfer ranged from nucleate boiling in films to evaporation from the film’s free surface. The empirical correlation which allows to calculate heat transfer to the films of water and sugar solutions are proposed, valid in all heat transfer modes, applicable in a vide range of pressure, vacuum and liquid film viscosity. The correlation for the determination of interfacial friction in the downstream film flows of water and sugar solutions at low pressure and vacuum was developed. It is valid for adiabatic and diabatic flows in the pipes of different diameters. These correlations form a basis for the sizing and rating calculations of industrial film evaporators for sugar and chemical industries.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання теплогідродинамічних процесів в киплячих низхідних кільцевих потоках цукрових розчинів
    (2013) Петренко, Валентин Петрович; Рябчук, Олександр Миколайович
    Представлені результати теоретичного та експериментального дослідження теплогідродинамічних характеристик низхідних кільцевих потоків цукрових розчинів та води в режимах випаровування з вільної поверхні та кипінні в плівці. Виконано комплекс експериментальних досліджень процесів теплообміну в кільцевих низхідних потоках за умов незалежного формування витрат фаз, теплового потоку та концентрацій. Розроблені методологічні принципи аналізу теплообмінних процесів в режимі випаровування з вільної поверхні плівок на основі модифікованої моделі турбулентності з параболічним профілем турбулентної в’язкості за межами ламінарного шару. Presents results of theoretical and experimental studies into the thermal and hydrodynamic characteristics of downstream film flows of water and sugar solutions. The modes of heat transfer ranged from nucleate boiling in films to evaporation from the film’s free surface. The complex of experimental studies on downstream liquid heat transfer has been carried out in the experimental unit which allows for the independent formation of phase flow rates, heat flux and concentration. The modified hydrodynamic model of parabolic viscous turbulence distribution outside laminar sublayer has been proposed, which led to the development of the liquid film heat transfer coefficient calculational methods within a rang of the evaporation form the interface.