Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Топінамбур як джерело пребіотиків в харчовому раціоні
    (2023) Касьяненко, Анастасія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    Технологія виробництва інуліну
    (2016) Гриц, Л. Т.; Подобій, Олена Валеріївна
  • Ескіз
    Документ
    Біологічно активні добавки в контексті сьогодення
    (2015) Галінська, Олександра Сергіївна; Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович
    Особлива роль у вирішенні проблеми дефіциту нутрієнтів у раціоні харчування людини відводиться продуктам лікувально-профілактичного та функціонального призначення яким є топінамбур як вітамінна добавку до їжі. A special role in addressing the shortage of nutrients in the human diet foods given preventive and functional purpose of which is the artichoke as vitamin food supplements.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення способів отримання екстракту з топінамбуру
    (2015) Галінська, Олександра Сергіївна; Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович
    Наведено результати досліджень виробництва інуліну. Проведені дослідження свідчать про те, що оптимальною температурою екстрагування є 60 ͦ C, а найкращий перехід екстрактивних речовин з топінамбуру у воду відбувається при подрібненні його в стружку. The results of researches inulin production. Past studies indicate that the optimal extraction temperature is 60 ͦ C, and the best transition extractives of artichoke in water occurs by grinding it into chips.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання екстракту інуліну з сушеного топінамбура
    (2014) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій Володимирович; Жеплінська, Марія Михайлівна
    В роботі наведені результати досліджень використання екстракту інуліну як пребіотика, інгредієнта в хлібобулочних виробах та функціональних напоях, а також оцінка його стабільності в яблучному соку. The paper studies the use of a prebiotic inulin extract, an ingredient in baked goods and functional drinks, and assess its stability in apple juice.
  • Ескіз
    Документ
    Використання інулину та пектину для виробництва профілактичних продуктів
    (2013) Гейнце, Вікторія Віталіївна; Писарєв, Максим Григорович; Бессараб, Олександр Семенович
    Коренеплоди топінамбура особливо багаті на інулін, його рекомендують хворим на цукровий діабет. Пектини топінамбура належать до пектинів з високим ступенем етерифікації. Цим вони прирівнюються до найякісніших сортів пектинів з яблук і цитрусових і навіть перевершують їх. Root artichoke particularly rich in inulin, it is recommended for patients with diabetes. Pectins belong to artichoke pectin with a high degree of esterification. These are equivalent to the highest quality grades of pectin from apples and citrus, and even surpass them.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення доцільності використання продуктів із топінамбура як альтернатива медичним інулінвмісним препаратам
    (2013) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Лановенко, Юлія Володимирівна; Петрук, Галина Миколаївна
    Коренеплоди топінамбура особливо багаті на інулін, його рекомендують хворим на цукровий діабет. Людям значно корисніше використовувати продукти із топінамбура, ніж медичні препарати. Root artichoke particularly rich in inulin, it is recommended for patients with diabetes. People are much more useful to use products with artichoke than drugs.