Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
54 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Розроблення хлібопекарських сумішей для виробництва хлібобулочних виробів спеціального призначення – перспективний напрямок сучасного хлібопечення(2024) Цюрпита, Денис Євгенійович; Бондаренко, Юлія ВікторівнаДля задоволення потреб широкого переліку категорій населення України у хлібобулочних виробах з урахуванням їх фізіологічних особливостей обміну речовин та вимог до харчування, перспективним є розроблення хлібопекарських сумішей для виготовлення у домашніх умовах хлібобулочних виробів спеціального призначення. Такі суміші повинні бути розроблені з врахуванням потреб конкретної категорії населення. Вивчення цього питання показало, що наразі на ринку представлені хлібопекарські суміші, переважно іноземного виробництва, і призначенні переважно для виготовлення виробів для хворих на целіакію.Документ Creation of food products for the prevention of iron deficiency(2024) Poloz, Vadim; Moskaluyk, Oksana; Haschuk, OlexandraДля збагачення харчових продуктів мінеральними речовинами використовують ті мікронутрієнти, дефіцит яких реально існує. Так досить широко поширені й небезпечні для здоров'я нестача заліза, так як виконує різноманітні функції в організмі людини. Цей мікроелемент необхідний для роботи імунної системи, синтезу гормонів і нормального кровообігу. Залізо не виробляється організмом, тому включати в раціон продукти з його вмістом життєво важливо. Кращі джерела заліза - м'ясо і морепродукти, бобові, шпинат, горіх, деякі фруктиДокумент Використання плодів бузини чорної в стравах української кухні(2023) Дочинець, Інга ВікторівнаОбґрунтовано доцільність використання плодів чорної бузини у харчовій промисловості, завдяки її цілющим та смаковим якостям, з неї можна приготувати багато корисних і смачних українських страв з високою біологічною та харчовою цінністю, які так необхідні для покращення раціону харчування людиниДокумент Фізіологічні впливи природних дієтичних добавок на організм людини(2023) Сімахіна, Галина ОлександрівнаСучасна наука припускає, що фізичні, інтелектуальні та духовні сили людини взаємопов’язані на ще не досить вивченому, глибокому рівні. І дуже ймовірно, що в усіх цих сил одна й та сама основа – харчування. Бо поліпшені якості навіть звичайної, повсякденної їжі (не кажучи вже про функціональні продукти) неодмінно покращують дію всіх органів та систем, що дає підстави стверджувати: відновлення здоров’я починається з фізичного стану потім поширюється на всі інші, включаючи інтелект та духовність.Документ Innovative approaches to nutrition: the role of pharmaconutrition in building a healthy future(2023) Kaminska (Halapsina), SvitlanaEating has always been a key aspect of our lives, influencing our health, energy, and overall well-being. However, contemporary trends in the fields of nutrition and medicine allow us to view eating as more than just satisfying hunger. Innovative approaches to nutrition, aimed at ensuring a healthy future, place special emphasis on pharmaconutrition – the synergy between pharmacology and nutrition. In this article, we will explore how pharmacology transforms our perception of how nutrition can enhance our health.Документ Основні принципи складання добового раціону харчування спортсменів. Залежність раціону від тренувального режиму та виду спорту.(2019) Коробка, Юлія Володимирівна; Долиніна, Мила МилківнаСучасний рівень розвитку спорту характеризується високим навантаженням на різні фізіологічні системи організму людини, що зумовлює підвищену інтенсивність в них обміну речовин. Під час фізичного навантаження значно прискорюються метаболічні процеси, які обумовлюють підвищену потребу організму спортсменів у енергії та поживних харчових речовинах. Велике значення має вибір режиму харчування та кількості спожитої їжі, раціональної до витрат енергії та потреб організму. The current level of sports development is characterized by a high load on various physiological systems of the human body, which leads to an increased intensity of metabolism in them. During physical activity, metabolic processes are significantly accelerated, which cause an increased need for energy and nutrients in the athletes' body. Of great importance is the choice of diet and the amount of food consumed, rational to energy expenditure and the needs of the body.Документ Харчування під час змагань і вперіод після змагань(2019) Коробка, Юлія Володимирівна; Долиніна, Мила Милківна. Актуальним питанням для спортсменів є режим харчування і правильний раціон під час змагань і після них. Це все, в основному, визначається видом спорту і метою, яку необхідно досягнути. An urgent issue for athletes is the diet and proper diet during and after competitions. This is all mainly determined by the sport and the goal to be achieved.Документ Ообливості харчування в різних кліматичних умовах(2019) Коробка, Юлія Володимирівна; Долиніна, Мила МилківнаДуже важливим фактором для підбору харчування спортсмена є кліматичні умови. Характер і режим харчування можуть змінюватися в залежності від кліматичних умов.A very important factor for the selection of nutrition for an athlete is climatic conditions. The nature and diet may vary depending on climatic conditions.Документ Режим харчування в тренувальні дні(2019) Коробка, Юлія Володимирівна; Долиніна, Мила МилківнаФізичні та нервово-психічні навантаження на організм спортсмена під час тренувань та змагань є значно вищими, ніж на організм звичайної людини в умовах повсякденної діяльності. При занятті спортом усі метаболічні процеси проходять інтенсивніше, і організм потребує більше енергії і поживних речовин, тому правильно підібране харчування - один з найважливіших засобів підвищення працездатності та відновлення організму спортсменів. Physical and neuropsychic loads on the athlete's body during training and competitions are much higher than on the body of an ordinary person in the conditions of daily activities. When playing sports, all metabolic processes are more intensive, and the body needs more energy and nutrients, so properly selected nutrition is one of the most important means of improving performance and restoring the body of athletes.Документ Variety of raw materials in the production of sausage products(2023) Biryuk, Yulia; Chernyushok, OlgaThe publication describes the variety of raw materials used in the production of sausage products. The expediency of combining dairy, vegetable and meat raw materials has been established. В публікаціі наведено різноманітність використання сировини при виготовленні ковбасних виробів. Встановлено доцільність комбінування молочної, рослинної та м’ясної сировини.