Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
92 результатів
Результати пошуку
Документ Одержання біомаси Spirulina platensis для виробництва біологічно активної добавки(2024) Заярнюк, Зоя Віталіївна; Резніченко, Юрій МиколайовичНа сьогоднішній день загальний дефіцит білка на планеті оцінюється в 10- 25 млн. т на рік. Перспективним напрямком є культивування Spirulina platensis та застосування її як додаткового джерела білку та вітамінів до раціону.Документ Дослідження показників якості бобів нуту, як сировини для виробництва оздоровчих харчових продуктів(2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаПерспективним є ширше використання бобових культур, зокрема нуту, який є цінним джерелом важливих нутрієнтів. Нут характеризується високим вмістом білка, кількість якого складає 20,1% - 32,4%, залежно від сортових особливостей. Нами визначено фізико-хімічні властивості, які мають важливе значення у процесі перероблення, а також досліджено вміст важливих нутрієнтів у бобах нуту вітчизняної селекції: Встановлено, що зерно нуту сорту Тріумф містить найвищу кількість білка, має найбільшу масу 1000 зерен, характеризується високою якістю. Зерно цього сорту використовували у подальших дослідженнях для створення продуктів оздоровчого призначення на борошняній основіДокумент Use of non-traditional vegetable and dairy raw materials in the technology of meat products(2023) Biryuk, Yulia; Kushnir, Anatoly; Chernyushok, Olga; Cherniushok, LoraВ умовах воєнного стану, епідемій захворювань, постійного стресу забезпечення населення продуктами харчування є одним із найважливіших завдань. Їжа повинна не тільки задовольняти фізіологічні потреби і служити енергією для організму, але й мати профілактичну та лікувальну дію. Тому важливе значення набуває виробництво харчових продуктів загального та спеціального призначення з використанням біологічно активних речовин, пропаганда раціонального харчування серед населення.In times of martial law, disease epidemics, and constant stress, providing the population with food is one of the most important tasks. Food should not only satisfy physiological needs and serve as energy for the body, but also have a preventive and treatment effect. That is why the production of general and special purpose food products using biologically active substances and the promotion of rational nutrition habits among the population are of great importance.Документ Scientific underpinning of methods for saving milk protein(2023) Shumylo, Oleksiy; Tymchuk, AllaПодовження термінів зберігання молочного білку, що швидко псуються, є перспективним напрямом досліджень оскільки це дозволить підвищити ефективність виробництва, розширити асортимент і доступність сировини, яка має обмежений термін зберігання. Extending the shelf life of rapidly deteriorating milk proteins is a promising direction for research, as it will increase production efficiency, expand the range and availability of raw materials with limited shelf life.Документ Органолептичні показники житньо-пшеничного хліба, збагаченого порошком кропиви та молочною сироваткою(2022) Ілюк, Джоана Сергіївна; Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаКомплексне використання порошку кропиви та сухої молочної сироватки у виробництві хліба дозволяє підвищити харчову та біологічну цінність виробів, зокрема поліпшити амінокислотний склад продукту. Дослідження органолептичних показників отриманого житньо-пшеничного хліба, оздоровчого спрямування показало, що при використанні зазначених збагачувачів органолептичні показники якості є прийнятними. The complex use of nettle powder and dry milk whey in the production of bread allows to increase the nutritional and biological value of the products, in particular to improve the amino acid composition of the product. The study of the organoleptic indicators of the obtained rye-wheat bread, health-oriented, showed that when using the specified fortifiers, the organoleptic quality indicators are acceptable.Документ Порошок щавнату - перспективний збагачувач для нноваційних харчових продуктів(2022) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Рахметов, Джамал БахлуловичЩавнат – нова гібридна культура, багатофункціонального призначення створена на основі Rumex patientia L. × Rumex tianschаnicus Losinsk. Щавнат використовується як харчова, енергетична, кормова та лікарська рослина. Щавнат є цінною білковмісною сировиною. Сума замінних амінокислот у щавнаті сорту Київський ультра становить 14964 мг на 100 г сухих речовин щавнату; незамінних – 10117 мг / 100 г. Використання порошку щавнату як функціонального збагачувача, є перспективним рішенням для створення харчової продукції з підвищеним вмістом повноцінного білка, біологічно активних сполук, зокрема вітамінів, вітаміноподібних та мінеральних речовин, клітковини тощо. Sorrel is a new hybrid culture, multifunctional, created on the basis of Rumex patientia L. × Rumex tianschanicus Losinsk. Sorrel is used as a food, energy, fodder and medicinal plant. Sorrel is a valuable protein-containing raw material. The amount of replaceable amino acids in oxalate of the Kyiv ultra variety is 14964 mg per 100 g of oxalate dry matter; irreplaceable - 10117 mg / 100 g. The use of oxalate powder as a functional enricher is a promising solution for creating food products with an increased content of complete protein, biologically active compounds, in particular vitamins, vitamin-like and mineral substances, fiber, etc.Документ Дослідження впливу ферментативної обробки на стан білків(2022) Карпович, Микита Віталійович; Топчій, Оксана АнатоліївнаВ умовах дефіциту сировини і прагнення виробників до її максимального використання, пошук шляхів залучення у виробництво харчової продукції побічних ресурсів, що містять білок, життєво важливий. Раціональне використання колагеномісткої сировини шляхом переробки побічних продуктів може стати вирішенням проблеми білкової недостатності, а також підвищити економічну привабливість тваринництва. In the conditions of the shortage of raw materials and the desire of producers for its maximum use, search for ways to involve in the production of food products by-products containing protein vital. Rational use of collagen-rich raw materials by processing by-products can be a solution to the problem of protein deficiency, as well as increase the economic attractiveness of animal husbandry.Документ Analysis of integrated useage of sunflower seeds(2021) Strashynskyi, Igor; Pasichnyi, Vasyl; Karapalov, AntonThe search for food protein reserves of plant origin for Ukraine leads to an analysis of the yield of oilseeds, in particular sunflower, which is the main oil crop in Ukraine and is one of the three most cultivated oilseeds in the world.Документ Alternative sources of protein in the food industry(2020) Fursik, Oksana; Strashynskyi, IgorAccording to the FAO report in 2009, “How to Feed the World in 2050,” global food production is expected to increase by about 70% in 2050 [1]. According to a review of world agriculture in 2012 until 2030/2050, in order to satisfy the nutrition of a growing population, the total volume of meat production should be increased from 258 million tons in 2005 to 455 million tons by 2050. For milk and eggs to 1077 and 102 million tons by 2050 respectively [2]. Similar trends have been observed for other high-quality protein sources. These forecasts show a significant increase in protein demand, to meet the growing population and well-being of countries with emerging economies.Документ Використання вівсяного борошна та сухої демінералізованої молочної сироватки збагаченої магнієм та манганом у технології посічених напівфабрикатів(2022) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Бірюк, Юлія ВікторівнаОдним зі шляхів розробки фортифікованих м'ясних продуктів підвищеної харчової цінності є використання у їхньому виробництві сировини, щo впливає на якість готового продукту. При цьому покращуються функціонально-технологічні властивості за рахунок використання нових видів сировини для фортифікації. One of the ways to develop fortified meat products of increased nutritional value is the use of raw materials in their production, which affects the quality of the finished product. At the same time, the functional and technological properties are improved due to the use of new types of raw materials for fortification.