Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження антиоксидантної здатності настоїв із кавозамінників(2022) Кузьмін, Олег Володимирович; Польовик, Володимир Вікторович; Березова, Ганна Олександрівна; Грушевська, Ірина ОлегівнаВодно-спиртові настої із кавозамінників є перспективними напівфабрикатами у виробництві солодких десертів, кондитерських виробів, напоїв алкогольних та слабоалкогольних, коктейлів, що готують та реалізують заклади ресторанного господарства. Окрім розширення асортименту, збереження традиційного кавового смаку, можливо збільшення антиоксидантних властивостей, що уповільнюють негативні процеси в організмі людини. Water-alcohol infusions from coffee substitutes are promising semi-finished products in the production of sweet desserts, confectionery, alcoholic and low-alcohol drinks, cocktails prepared and sold by restaurants. In addition to expanding the assortment, preserving the traditional coffee taste, it is possible to increase antioxidant properties that slow down negative processes in the human body.Документ Антиоксидантна здатність водно-спиртових настоїв з чайної продукції(2022) Кузьмін, Олег Володимирович; Польовик, Володимир Вікторович; Рибачук, Віталій АнатолійовичЗавдяки підвищеним антиоксидантним характеристикам водно-спиртові настої з чайної продукції є перспективними напівфабрикатами для технології алкогольних напоїв при реалізації у закладах ресторанного господарства. Due to the increased antioxidant characteristics, water-alcohol infusions from tea products are promising semi-finished products for the technology of alcoholic beverages when sold in restaurants.Документ Перспективність використання Nepeta transcaucasica Grossch у технології алкогольних напоїв(2021) Кузьмін, Олег Володимирович; Кулачинський, Максим ВолодимировичЗапропоновано для технології алкогольних напоїв у ресторанному бізнесі застосування водно-спиртового настою з Nepeta transcaucasica Grossch з підвищеними антиоксидантними характеристиками та позитивними сенсорними показниками. The use of water-alcohol infusion from Nepeta transcaucasica Grossch with increased antioxidant characteristics and positive sensory indicators is proposed for the technology of alcoholic beverages in the restaurant business.Документ Використання настоїв з рослинної сировини у технології соусів(2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Богомол, Анна Віталіївна; Грушевська, Ірина ОлегівнаУ ході досліджень встановлено антиоксиданту дію водно-спиртових настоїв цитрусових та доведено доцільність використання водно-спиртового настою із кумквату у виробництві соусів до м’ясних страв, що дає можливість розширити асортимент соусів у закладах ресторанного господарства. In the course of research, the antioxidant effect of water-alcohol infusions of citrus fruits was established and the feasibility of using water-alcohol infusion of kumquat in the production of sauces for meat dishes was proven, which makes it possible to expand the range of sauces in restaurants.Документ Визначення перспективності використання настоїв з плодів цитрусових у технології соусів(2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Мішуровський, Анатолій Сергійович; Грушевська, Ірина ОлегівнаЕкспериментально встановлено, що найбільші окисно-відновні властивості мають настої із кумквату. Їх доцільно використовувати у технології виробництва соусів червоних, з метою підвищення антиоксидантних властивостей. Додавання рослинних водно-спиртових настоїв з цитрусових у соуси регулюють їх кислотність за рахунок зниження рівня рН, що перешкоджає розмноженню мікроорганізмів, та збагачують їх вітамінами та мікроелементами. It was experimentally established that kumquat infusions have the greatest redox properties. It is advisable to use them in the production technology of red sauces, in order to increase the antioxidant properties. The addition of vegetable water-alcohol infusions from citrus fruits to sauces regulates their acidity by lowering the pH level, which prevents the reproduction of microorganisms, and enriches them with vitamins and trace elements.Документ Evaluation of the prospects of using kumquat in sauces technology(2019) Kuzmin, Oleg; Bohomol, Anna; Kuzmin, AntonThe purpose of the work is to study the antioxidant properties of water-alcohol infusions from citrus fruits and to determine the feasibility of their application in the technology of sauces. The theoretical expected value of redox potential (RP) Ehmin is obtained for monitoring and has a value of 198,0 mV, the maximum value of 450,0 mV (infusion of lemon pulp) is characteristic of plant water-alcohol infusions. The actual measured of RP Ehact – from 114,0 mV (control) to 298,0 mV (infusion of pulp lemon). At the same time, the minimum value of the recovery energy (RE) is – 84,0 mV and is characteristic for control, and the greatest value of 205,0 mV is the water-alcohol infusion from the kumquat peel. The pH level for water-alcohol infusions ranges from 3,50 (lemon infusion pulp) to 5,90 (infusion of lemon peel), the extracts have an acidic medium. According to the results of research, water-alcohol infusions are grouped according to the antioxidant activity – according to RE: extracts with average activity (from 100 to 200 mV) – mandarin, lemon, orange, grapefruit infusion; extract with high activity (from 200 mV and above) – infusion of kumquat.Документ Удосконалення технології алкогольної продукції(2018) Естрін, Олексій Сергійович; Кузьмін, Олег ВолодимировичДосліджена антиокислювальна здатність настоїв з рослинної сировини для удосконалення технології алкогольної продукції. Antioxidant ability of infusions from vegetable raw materials for improvement of technology of alcoholic beverages is investigated.Документ Оцінка перспективності використання водно-спиртових настоїв з рослинної сировини у харчовому виробництві(2016) Кузьмін, Олег Володимирович; Грушевська, Ірина Олегівна; Білоусов, Дмитро ЮрійовичНа сьогодні широкий асортимент харчової продукції базується на використанні різноманітної рослинної сировини при виробництві напівфабрикатів - ароматні спирти, настої, спиртовані соки, морси тощо. Today, a wide range of food based on the use of various plant material in the production of semi - aromatic alcohols, infusions, spirited juices, fruit drinks and more.