Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Використання відходів агропромислового комплексу для синтезу ксантану
    (2024) Яцюк, Людмила Миколаївна; Буценко, Людмила Миколаївна
    Сучасні екологічні рішення передбачають використання відходів як сировини для нових виробництв, зокрема, для організації мікробного синтезу. На сьогодні розроблено значну кількість біотехнологій трансформації відходів АПК у цінні продукти від біогазу до ферментів та інших продуктів. Одним із затребуваних продуктів, що отримують шляхом мікробного синтезу, є полісахарид ксантан.
  • Ескіз
    Документ
    Використання структуроутворювачів для безглютенових макаронних виробів
    (2015) Рожно, Олександр Васильович; Дзензелівська, Христина; Юрчак, Віра Гаврилівна
    З метою розробки технології безглютенових макаронних виробів з кукурудзяного борошна досліджено вплив структуроутворювачів яєчного білка, ксантана, крохмалю на якість макаронних виробів. Визначено якість макаронних виробів за органолептичними, фізико-хімічними показниками та варильними властивостями. In order to develop the technology of gluten-free pasta made from corn flour investigated the influence of structurants egg protein, xanthan, starch on quality pasta. It determines the quality of the pasta organoleptic, physical and chemical parameters, as well as cooking properties.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології безглютенових макаронних виробів
    (2015) Рожно, Олександр Васильович; Юрчак, Віра Гаврилівна
    Досліджено вплив структуроутворювачів яєчного білка, ксантану, крохмалю на якість макаронних виробів. Визначено якість макаронних виробів за органолептичними, фізико-хімічними показниками та варильними властивостями. The influence of structurants egg protein, xanthan, starch quality pasta. It determines the quality of the pasta organoleptic, physical and chemical parameters and cooking properties.
  • Ескіз
    Документ
    Полисахаридные добавки в технологіях майонезов
    (2012) Бахмач, Владимир Александрович; Бабенко, Валерий Иванович; Салай, И. В.; Манк, Валерий Вениаминович
    В работе рассмотрены вопросы использования полисахаридных добавок на основе камедей ксантина и гуара, с целью регулирования структурно-механических свойств майонезной продукции. Изучены реологические свойства водных растворов, модельных систем, а также майонезов с использованием добавок полисахаридов. Предложен метод внесения добавок в технологии. Изучены показатели качества разработанных образцов. In this work the use of supplements based on the polysaccharide based ongumsxanthan and guar, in order to regulate the structural and mechanical properties of the mayonnaise production. Studied rheological properties of aqueous solution, modal systems and mayonnaises with the addition of polysaccharides. A method of making additions to the technology. Studied quality indicators developed by the samples.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості дитячого харчування в контексті сьогодення
    (2013) Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Точкова, Оксана Василівна; Бессараб, Олександр Семенович; Манк, Валерій Веніамінович
    В роботі одержані реологічні криві яблучно-морквяно-сливового пюре з додаванням ксантану в широкому діапазоні концентрацій і температур. Обговорюються особливості реологічної поведінки таких складних дисперсних систем і запропонований найбільш оптимальний склад для дитячого харчування на основі отриманих даних. In this paper, the rheological curves obtained Carrot-apple-plum sauce with the addition of xanthan in a wide range of concentrations and temperatures. The features of rheological behavior of complex disperse systems and proposed the optimal composition for infant formula based on the data.