Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Розширення асортименту снекової продукції із плодово-овочевої сировини(2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бут, Сергій Анатолійович; Кіях, Євгеній БорисовичНа світовому ринку концентрованих харчових продуктів найбільшою популярністю користуються снеки. Причини цього полягають у наступному: снеки, що виробляються за різними технологіями, суттєво відрізняються за смаком, структурою тощо. Однак, більшість цих продуктів мають низьку поживну цінність і містять шкідливі харчові добавки, незбалансований хімічний склад, канцерогенні, генетично модифіковані тощо. Крім того, снеки зазвичай мають високу енергетичну цінність і містять мало поживних речовинДокумент Овочі як перспективна сировина для виробництва пастили(2024) Кіях, Євгеній Борисович; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаСнекова продукція набула дуже великої популярності в нашому житті, для людей будь-якої вікової категорії снеки є невід‘ємною частиною харчового раціону. В основному, снеки мають низьку біологічну цінність, не збалансовані за складом основних харчових речовин, характеризуються високою енергетичною цінністюДокумент Вплив антиоксиданту томатів лікопіну на організм людини(2024) Бічашвілі, Анна Дмитрівна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаЛікопін, каротиноїд, природний пігмент, надає томатам та деяким іншим фруктам та овочам червоний колір. Він відомий своїми антиоксидантними властивостями, здатними захищати клітини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами. Лікопін взаємодіє з іншими антиоксидантами, такими як вітамін С та Е, посилюючи їх ефективність