Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження насіння кропу в період молочної стиглості як ароматичної складової аюрведичної кулінарії
    (2020) Фролова, Наталія Епінетівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Вальчук, Андрій Олегович; Бабенко, Оксана
  • Ескіз
    Документ
    Development of the combinations of spices for the ayurvedic dishes
    (2019) Frolova, Natalia; Yushchenko (Gonchar), Natalia; Korablova , Olga
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування вихідних даних для розробки рецептурної композиції десерту зі свіжих фруктів для Капха-доши
    (2020) Голя, Андрій Вікторович; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
  • Ескіз
    Документ
    Аюрведичні властивості прянощів – сатва, раджас, тамас дії
    (2023) Фролова, Наталія Епінетівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бобін, Микита Андрійович; Ворона, Юлія Валеріївна
  • Ескіз
    Документ
    Людське здоров’я: на шляху до цілісної філософії харчування
    (2019) Михайленко, Владлена Миколаївна; Кітов, Микола Григорович
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології соусів для балансу Вата-доша
    (2020) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Устименко, Ігор Миколайович; Гавриш, Андрій Володимирович; Гаврильченко, Поліна Михайлівна; Дорошкевич, Руслан Юрійович
    Розроблено технологію соусу емульсійного типу для осіб з домінуючою Вата-дошею, що відрізняється оригінальними органолептичними властивостями та відповідними фізико-хімічними показниками якості. Доцільність технології обґрунтована перспективністю впровадження в харчовий раціон продукції аюрведичного спрямування. Emulsion-type sauce technology has been developed for people with a dominant Vata-dosha, which differs from the original organoleptic properties and relevant physico-chemical quality indicators. The expediency of the technology is justified by the prospects of implementation in diet of Ayurvedic products.
  • Ескіз
    Документ
    Теоретичні аспекти технології сухих сніданків з яблук для осіб конституції Капха
    (2020) Дорошкевич, Руслан Юрійович; Гаврильченко, Поліна Михайлівна; Гавриш, Андрій Володимирович; Устименко, Ігор Миколайович; Нєміріч, Олександра Володимирівна
    Отримані дані стали підставою для створення рецептурної композиції сухих сніданків, що являють собою суміш сухофруктів, з використанням або без крупів, злакових швидкого приготування за відновлення в технологічних середовищах – воді, молоці та соках. Таким чином, обґрунтовано вибір сировини для створення сухих сніданків для осіб Капха-доші. Received the data became the basis for creation of a prescription composition of breakfast cereals that are a mixture of dried fruits, with or without cereals, cereals fast cooking for recovery in technological environments - water, milk and juices. Thus, the choice of raw materials for creation is substantiated breakfast cereals for Kapha dosha.
  • Ескіз
    Документ
    Філософія ведичного харчування
    (2019) Хорунжа, Тетяна Олегівна; Кітов, Микола Григорович
    Одним з нових напрямів харчування,що поширюються останнімчасом в Україні є Аюрведа. В «Аюрведі» стверджується, що харчування впливає нелише на фізичний стан людини, а й на її розумові здібності, а також на її моральні йдуховні якості. У Ведах проповідується така думка: «Людина є те, що вона їсть». Ведична їжа усвоїй основі вегетаріанська, точніше лактовегетаріанська, оскільки згідно з уявленнямпредставників ведичної культури харчування, життя будь-якої живої істоти священнеі забиття невинних живих створінь є грубим порушенням законів Бога. Крім того, ізведичної точки зору будь-яка плоть непридатна для їжі.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка оксистабільних композицій аюрведичних сумішей прянощів для косметичної промисловості
    (2018) Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Пасічний, Василь Миколайович; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Підтверджено, що олійний екстракт кардамону мають легколеткі компоненти фенольної природи: встановлено присутність монотерпенів а-тнену та 1,8-цинеолу, які складають легколеткі фракції ефірних олій. Це також обумовлюе антисептичні та бактерицидні властивості олійного екстракту кардамону та продуктів з його використанням. It is confirmed that the cardamom oil extract has lightweight components of the phenolic nature: the presence of monoterms of a-tannenum and 1,8-cineol, which make up an elastic fraction of essential oils, has been established. It also determines the antiseptic and bactericidal properties of the cardamom oil extract and its products.
  • Ескіз
    Документ
    Аюрведа як найдавніша оздоровча система та її адаптація до умов України
    (2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Аюрведа стає дедалі більш відомою та популярною у Європі, зокрема в Україні. Це офіційна медична практика в Індії та на Шрі-Ланці і найдавніша у світі система фізичного та духовного оздоровлення. Ayurveda is becoming increasingly well-known and popular in Europe, particularly in Ukraine. This is the official medical practice in India and Sri Lanka and the world's oldest system of physical and spiritual healing.